Råd / Grupper & Trädgårdar /

Grupper

Skriv början av artikeln om Grupper.

Små trevligt informella sammanslutningar.

Anonyma OrkidéMissbrukare (7) F-läns Orkidéklubb (2) GORK (1)

Senaste pratet inom området

Anonyma orkidémissbrukare. Från Carina.

Lotta nu är det klart - hamnar på posten imorrn så har du förhoppningsvis tavlan på fredag.

Nyckelord: Anonyma orkidémissbrukare, klubbmärke, AOM

19/11 -08

Bra som varningstext så folk vet vad som gäller vid akuta anfall, svettdrypande abstinenser och andra svårtolkade beteenden

19/11 -08

Ååh! Va fin den blev. Tack så mycket.

19/11 -08

Men, men... inte ska ni väl sluta med orkidéer?

Prata om bilden

31/7 -08

Dagens snedsteg

Dagens snedsteg. Från Gloxinia.

Alltså, egentligen var det inte mitt fel. Det bara hände liksom. Vi skulle bara kolla efter citrusjord och sen måste jag ha blivit drogad eller så för det nästa jag minns är att jag satt i bilen igen med två såna här i en påse. En till mig och en till mamma. Jag är i normala fall väldigt ståndaktig som bekant så detta måste vara Guds (ni minns väl orkidéhandlaren med obegränsad tillgång på billiga plantor?) vilja helt och hållet. Jag svär!

Eller så är jag en stygg flicka som inte har någon som helst självkontroll

Någon som vet vad det kan vara för något jag har fått med mig hem? Finns en bild på blommorna också

Nyckelord: Anonyma OrkidéMissbrukare, Phalaenopsis

31/7 -08

wow, den är så fin med alla knopparna så den behöver inte ens slå ut!

ska till plantagen en sväng efter jobbet och se om de har nån mossa, hoppas det inte finns en massa orkisar där som hoppar på mej.. (eller om jag kanske hoppas det iaf... )

var shoppar du?

31/7 -08

En väldigt vacker och kraftig planta. Jag hade också köpt den omedelbums!

31/7 -08

Ser ut som en pelorisk Phalaenopsis. Den er veldig, veldig lekker!

31/7 -08

Just den här har jag köpt i ett växthus som lokalt kallas för "Gubben i röran" efter den tyske man som hade det när jag var barn. Nu är det dock några andra som arrenderar växthuset och jag vet faktiskt inte om stället har något namn. Gubben i röran kanske funkar fortfarande Det ligger i Skälby norr om Stockholm.

31/7 -08

Det är hans fru, som driver det nu. Hon brukar köra vägen fram i sin elrullstol. Blev riktigt nervös för lite sedan, när hon var ute och rullade i rusningstrafiken.

31/7 -08

Är det? De som har det är två yngre män och en yngre kvinna verkar det som. Kanske är hon som äger stället och arrenderar ut det till dem? (Info från min mamma )

31/7 -08

Vet inte så mycket, men när jag sa att de gjort fint i våras. Så svarade hon själv, att de jobbat hårt hela vintern. Men jag frågade inte om hon drev det själv.

31/7 -08

Aha! Coolt att det är hans fru, jag minns honom och växthuset från när jag var liten. Det var verkligen rörigt, men jag kunde gå där hur länge som helst under alla växter och fantisera om det stooora rum/växthus jag skulle ha när jag blev stor. Där skulle det vara som i en djungel vet jag att jag tänkte, med smådjur som marsvin, hamstrar och kaniner som sprang fritt Jag älskade den där affären och blev glad att se hur fint det har blivit nu.

1/8 -08

Vackert .... det påminner mig lite om ett Japanskt körsbärsträd med sakura .... sakura är Japanska och betyder körsbärsblomma, det är även ett vanligt flicknamn i Japan !

1/8 -08

Förstår att du trilla dit! Så himla vacker

1/8 -08

Den är nu döpt till Sakura

1/8 -08

"Gloxinia" Det glädjer mig .......

1/8 -08

Inte döpt utan namngiven menar jag såklart Kul att glädja dig Ewert!

Prata om bilden

Mitt namn är Simon och jag är orkidéist (om det nu heter så). Jag erkänner att jag är maktlösa inför orkidéernas skönhet.

Ärligt talat; jag har precis fastnat. Jag har inte haft vett nog att ta reda på vad jag köpt för orkidé utan gjort som alla vanliga människor: tänkt 'den var snygg!' och köpt den. Därför är mina orkidéer namnlösa. Alla utom en Phalaenopsis Mini-Mark 'Holm' (tror jag). Jag kommer att lägga upp bilder på mina orkidéer och om du vet vad något är så tveka inte - låt mig få veta!

Nyckelord: Anonyma OrkidéMissbrukare

18/11 -06

Välkommen in i tolvstegsprogrammet. Detta första viktiga steg klarade du galant. Förmodligen kommer du inte längre än så, men misströsta inte för det. Du är i mycket gott sällskap!

18/11 -06

Hehe, Kajsa han före ... ja, jag vill iaf hälsa dig välkommen hit till AOM. Hoppas du ska trivas med oss beroende och medberoende. Säger även medberoende - sambon hänger allt som oftast över axeln på mig och kollar foton och jag läser ofta högt när jag hittar något roligt eller intressant som blir sagt här.
(Tror att orkidédist är lättare att uttala, har jag fel så blir jag nog tillrättavisad)

Hej och välkommen hit Simon .
Instämmer med tidigare talare i alla frågor.
Monika

Grattis! Det hade kunna varit mycket värre.. ditt beroende alltså. Så vitt jag vet har Orkidéberoende endast positva verkningar- inga schkadliga fysiska effekter alltchså! Och här kan man gratis njuta av andras orkidéer när man själv är pank! Och få tipps, stöd och råd- (och även drabbas av ha-begär och växande önskelistor!) Välkommen!

18/11 -06

Hej Simon! Välkommen! Bara ett varningens ord på väg så du kan bestämma om du hamnat rätt eller behöver fly snarast : här stödjer vi varandras beroende, vår gemensamma passion, inte att bli fri det Om någon tvekar för att skaffa en orkidé till, då kommer råden att vara i stil med : stå på! Inte: stå emot! Nu är du varnad! Välkommen, som sagt

Tack för det varma mottagandet! Jag är imponerad av aktiviteten här på Orkidéprat. Som "nybörjare" känner jag mig lyckligt lottat - tänk vad mycket det finns kvar att lära!

19/11 -06

Måste ju bara påpeka om tolvstegsprogrammet hos AOM: det är ej avvänjning, utan tillvänjning som gäller!
Blev själv intresserad av orkidéer i slutet på denna sommar. Hade då en vanilj och en juvelorkidé. Nu räknar jag mina sötningar, lite slarvigt, till minst 37 stycken.

19/11 -06

Hej Simon, du är mer än välkommen!!

19/11 -06

Hej Simon, och välkommen in i gänget! Som sagt du har tagit de första stegen på den väg som till orkidédjungeln bär. På vägen dit kommer du förmodligen att passera ett par stationer: du upptäcker (precis som AnnikaS) att dina orkidéer förökar sig på explosionsartat och obegripligt sätt,
du börjar lära dig de latinska namnen, helt plötsligt har du en lista (nedtecknad eller ej...) på orkidéer du en dag vill ha,
du börjar diskutera (initierat och omsorgsfullt...) gödning och vattenkvaliteter,
en vacker dag upptäcker du att du bara MÅSTE ha ett odlingsskåp för att kunna odla den eller den orkidéen som du ju inte kan leva utan! Slutligen står du där och anpassar din bostad (bygger om/bygger till...) för att kunna få plats med dina små älsklingar! Men oroa dig inte, vi är många som följer dig på denna stig, vi har bara hunnit lite olika långt och dem som ligger före hejar på dem som hamnat på efterkälken, men alla hjälps åt att komma till målet!!!

18/7 -08

Hahaha, asgammal tråd men jag gjorde just den sjukaste snedkoppling. Satt och läste om allas missbruk och ursäkter för att köpa orkidéer i alla trådar under nyckelordet Anonyma OrkidéMissbrukare och kom till denna. Då läste jag:

Av: AnnikaS. Inlagd 19/11-06...

Och min omedelbara koppling var inte till inläggets postande utan till...när hon blev inlagd på sjukhus. För avgiftning och behandling. Alltså, jag gjorde kopplingen på allvar! Sen hajade jag ju vad jag hade läst när nästa postare också var inlagd. Jäklar, jag håller nog på att bli galen (galnare) tror jag. Tänkte bara dela med mig så kanske någon får sig ett gott skratt det fick jag.

Enligt Wikipedia är dessa punkter de 12 som AA jobbar efter (ursäkta om jag fattat fel + min omarbetning till orkidésammanhang). När jag nu har gått igenom dessa inser jag att jag har gått igenom alla de 12 stegen redan så det är nog ingen fara!

1. Vi erkände att vi var maktlösa inför orkidéerna - att våra liv hade blivit ohanterliga.
Ohanterliga? Menar de att jag luktar illa för att min morgondusch ställs in på grund av Cattleyans morgonbad? Maktlös? Nejdå, jag har full kontroll över vad jag köper, vänta jag ska bara kolla in mina auktioner så jag inte förlorar den där supersnygga Paphiopedilumen som kommer att kosta den här månadens matkonto. Och nästa månads. Men jag måste ju säga att det här med att jobba, det gör livet ohanterligt. Hur ska jag nu hinna med in- och utflyttning av plantorna på balkongen + duschningar ett par gånger om dagen. Maktlös inför samhällets krav, räknas det? För det köper jag, det gör livet ohanterligt när barn...eh...plantorna växer och får större och större behov.

2. Vi kom till tro att en kraft, större än vi själva, kunde hjälpa oss att återfå vårt förstånd.
En kraft större än oss själva, det måste vara dragningskraften hos en supersnygg planta de menar? Den kanske skulle hjälpa till att göra förälskelsens prillighet mer hanterbar? Eller vänta, är kraften som avses gemenskapen på forumet? Här kan man ju snabbt återfå förståndet när man har tänkt slänga alla orkisar efter ett besök av ullössen genom att se inlägg av andra som lyckas med en svår blomning.

3. Vi beslöt att lägga vår vilja och vårt liv i händerna på Gud, sådan vi själva uppfattade Honom.
Som en Orkidéhandlare med alla plantor i världen som vederbörande säljer jättebilligt! Honom vill jag gärna vara i händerna på! Eller henne.

4. Vi företog en genomgripande och oförskräckt moralisk självrannsakan.
Det har jag gjort, japp! Jag har hög moral när det gäller att inte sälja dåliga plantor vidare eller när det gäller att utrota skadedjur. Genomgripande som attan.

5. Vi erkände inför Orkidéhandlaren, oss själva och en medmänniska alla våra fel och brister och innebörden av dem.
Alltså, vi delar ju med oss hela tiden av fel vi gör och konsekvenserna det får. Minns ni den där Paphiopedilumen som jag inte planterade om direkt efter inköp? Som hade en dyngsur pappkruka inne i komposten? Japp, där ser ni! Ni vet allt, liksom jag vet allt om era missöden.

6. Vi var helt och hållet beredda att låta Orkidéhandlaren avlägsna alla dessa karaktärsfel.
Mmm, Orkidéhandlaren höll någon kurs i skötsel och omplantering som jag skulle vara beredd att gå för att slippa alla misstag.

7. Vi bad ödmjukt Honom att avlägsna våra brister.
Via en kursanmälan.

8. Vi gjorde upp en förteckning över alla de personer vi hade gjort illa och var beredda att gottgöra dem alla.
Personer? Nja, plantor snarare. Den där phallisen som jag råkade kapa rötter på får lite specialbehandling nu i form av mer ljus och extra fukt. Och fläkten i datarummet är inte direkt till för mig, hrrm.

9. Vi gottgjorde alla dessa plantor, så långt det var oss möjligt, utan att skada dem eller andra.
Genom Provadobad, genom luftfuktare, genom vattenspruta och extra fönsterbrädor har jag tråcklat mig fram. De såg inte ut att ta skada. Sambon tittade djupare och djupare in i dataskärmen vilket jag förutsätter berodde på att han hjälpte mig att söka efter lösningar på problemen på faktasidor och i onlineshoppar. Eller vad tror ni?

10. Vi fortsatte vår självrannsakan och erkände genast när vi hade fel.
Min självrannsakan visade att jag inte har fel...direkt...eller kanske ibland, fast sällan.

11. Vi sökte genom onlineshoppar och auktionssajter fördjupa vår medvetna kontakt med Orkidéhandlaren - sådan vi uppfattade Honom - varvid vi endast bad om insikt om Hans vilja med oss och styrka att utföra den.
Ytterligare kontakt genom besök i onlineshoppar och butiker funkar verkligen! Jag vet precis hur gärna Orkidéhandlaren vill att jag ska köpa alla plantor jag önskar mig, och några till. Pengar till att utföra detta kan jag säkert få genom att sälja delningar av andra plantor.

12. När vi, som en resultatet dessa steg, själva hade haft ett inre uppvaknande försökte vi föra detta budskap vidare till andra orkidémissbrukare och tillämpa dessa principer i alla våra angelägenheter.
Att vakna upp och inse att orkidéerna ska styra dina tankar och handlingar är fantastiskt, men det vet vi alla redan. Gör vad ni kan för att underhålla ert beroende! Och kanske kan det sprida sig till ytterligare växttyper, suckulenter eller köttätande växter kanske som kan ge stora möjligheter till specialarrangemang? Vad säger ni?

Med glimtar i ögat,
Gloxinia

19/7 -08

Häärligt Gloxinia! 10 poäng ja papukaijamerkki från mej!

Måste underlåta mig att säga, jag blir nog tvungen att följa AOM 12 stegs program. ( se stegen i kommentar nr 9 ovan)
Då, jag nu bor i Dalarna så undrar jag om det finns något behandlingshem med bra teraputer och det bör vara beläget långt långt bort från allt vad blomsterhandlare heter samt inget Internet. Jag har bara kommit till steg 1 än, så jag är mycket illa däran.

Om referenser behövs för plats på behandlingshem så lämnar min man Lars dem gärna, då även han nu insett mitt missbruk som jag så väl försökt att dölja för honom! Han inser nu även risken att bli medberoende, så han bekostar gärna behandlingen samt skjuts dit och hämtning.

Tar tacksamt emot ett brev angående detta, vill ej lämna ut namn som ni förstår, vill ej riskera att någon granne inser min sjukdom,r är därför helst anonym.
MVH
/ anonym

19/7 -08

Det låter bra trots allt att du insett ditt beroende och väljer att genomgå behandling. Själv har jag inte kommit till steg 1 ännu och lär inte göra det heller. Jag har fallit så djupt att jag intalat mig att detta beroende faktiskt kan förlänga snarare än förkorta livet. Men jag ska i alla fall dra mitt lilla strå till stacken för din behandling och låta bli att lägga ut några auktioner den här helgen. Lycka till i fortsättningen, men inse att det blir svårt och att du har ett tungt arbete framför dig, det är ju så jobbigt att stå emot och så förbannat skönt att falla dit

TACK Lasse!

Du är en "klippa" som skonar mig med ditt stöd och icke inleder mig i frestelse med dina auktionsobjekt
Men lär nog erkänna, att mitt läge inte är riktigt steg 1, ljög lite för att få mer förståelse Så jag vet ej om jag är behandlingsbar än ( nu kom min förnekande sida fram ).
Men Men, jag tar 1 dag i sänder och kommer ej att slå på mig själv om jag tar ett återfall! Som du säger så är det skönt att falla

19/7 -08

Gloxinia, skitkul! Tack för ett underbart morgonskratt

19/7 -08

Underbart tolvstegsprogram för orkidémissbrukare, Gloxinia! Även om jag själv absolut inte är någon miss brukare, för jag kan ju sluta precis när jag vill jag vill bara inte just nu... Och förresten, missbruk är det väl först när behovet skadar individen och jag kan inte med bästa vilja i världen säga att det skulle skada mig att leva på vatten och bröd en månad eller två, för att jag gjort av med matpengarna på orkidéer och tillbehör...

19/7 -08

Har efter självrannsakan kommit till att jag har beroende- missbruk stadigt sittande i generna .Då e de ju lämpligt att hitta ett missbruk som e någorlunda ofarligt för sig själv och andra.Och så blir alltså mitt orkidee beroende en självhjälp för mig , jag tystar mina skrikande gener, samtidigt som drifterna kanaliseras på något uppbyggligt.
Så orkidee beroendet håller mig borta från , sprit, andras karlar och sång . Slutade snusa och röka för några år sedan, men godis behovet fortfar lika vilt och ohämmat, nå ingen e ju perfekt......
Summan av kardemumman blir ORKIDEE ODLING ÄR NYTTIG

20/7 -08

Fast jag förstår inte vad ni pratar om...

Ge din åsikt

28/5 -06

+ 30/9 -09

Jannie och jag

27/5-06 träffades Jannie/Plopp och jag/Gunsan hemma hos mig på vår första orkidéträff.
Vi hade hoppats att Kajsa K och Mikael från F-län hade haft tillfälle att vara med.
En ny träff bestämdes 29/7-06 hos Jannie i Värnamo.
Jag vill tacka Björn för OrkidéPrat för utan det hade vår träff aldrig blivit av.

Nyckelord: F-läns Orkidéklubb

28/5 -06

Kul att träffen blev av och att en till är planerad! Vad gäller orkidéprats medverkan så är det kul att jag har skapat en plattform för samvaro. Men det är ni som väljer att använda plattformen som skapar gemenskapen. Och det är jag glad över att ni valt att göra.

5/6 -06

Ett tillägg, för att komma ihåg, till vår nästa FORK-träff, 29/7-06
Efter Jannie´s resa till Köpenhamn, (se Jannie´s inlägg 4/6, Nyckelord Köpenhamn) skall vi diskutera en resa till Köpenhamn.
Temat för resan är helt naturligt Orkidéer, men .....................

Men hallooooooooooooo,,,det är ju snart 1års jub ju,,,,klackarna i taket ,,,,tina

23/2 -07

Vi måste ju helt klart hitta på någon sorts jubileumsfirande! Har ni några förslag??? Orkidéträff i min trädgård för FORKare och andra vänner? Orkidéresa till Stockholm (ev studiebesök hos Micke och Linda, Orchidéhuset, Bergianska mm)? Orkidéresa till Köpendanmark (besök hos Christiansen och Botaniska mm)? Eller .....????

23/2 -07

Eftersom lilla jag oxå ser dessa meddelanaden måste jag påpeka att enda rimliga sättet att fira måste vara ett orkidébesök i Stockholm, då kanske jag hinner träffa er igen innan sommaren iaf...
//Åsa

23/2 -07

Tjoho Jannie!!!
Tänk ändå vad mycke vi hunnit med under året som snart gått
Både Prat, införskaffning av nya skyddslingar och inte minst träffarna vi haft.
Klart vi ska fira tillsammans med övriga FORKare och andra , som vill. Helt rätt Åsa.
(Vågar ni riskera att ha mig med, men det är ju några veckor till dess).
Stockholm eller söderut?
Om det blir söderut, så kommer du ner till Småland Åsa, så fortsätter vi resan härifrån.
För följa mé, det ska du! och jubilera det ska vi göra.

23/2 -07

Jag skall göra en mental anteckning men vårens schema ser rätt sprängfyllt ut redan som det är. * suck * Kan förresten meddela att något av de inplanerade sakerna jag ska göra i vår är att titta på kattungar till höger och vänster, Pillo blir troligen pappa v 12 och sen igen i mitten på april... Kullen i april är den jag tänkt ta en tös från å föda upp små orkidéenamnade kissungar på!
.
Nämn ett datum när ni ska träffas så ska vi se vad som kan klämmas in! Kan man blåsa Uppsala-Helsingborg en dag så kan man kanske blåsa ner till Småland oxå!
//Åsa

23/2 -07

Grattis Åsa!
Vilken effektiv kisse du har
Hoppas nu det blir en tös också. Vad spännande!!
Vi diskuterar fram ett datum ganska snart tycker jag, träffen får inte rinna ut i sanden.
För att vi ska börja någonstans i almanackan, kan vi väl till en början utgå omkring 27/5.
Några idéer?

Jag skulle väldigt gärna åka till...hm.... både och,,,men k-hamn låter ju lockande med...Stockholm med,,,ååååå varför skall det va så himla svårt,,,,ångest. /

OJ...ser redan nu att jag har 2 familjegudstjänster denna dag,,,klabbe 2 st med,,,
fytte rackarn,,,,surt.....surare...surast....blörk.

23/2 -07

Gun, ja är det inte otroligt vad mycket som har hänt sedan dess?! Så mycket att jag inte kan fatta att det bara har gått ett år!
Klart vi vågar ha dig med om/när vi åker någonstans. Du brukar väl inte ställa till med några större skandaler? ) Och vad vi gör, överlåter jag åt er andra att rösta fram, jag är med på vad som helst....
Åsa, Pillo sköter sig, förstår jag ) Om jag inte redan hade en kissekatt skulle jag tinga en av dig. Jag har redan bestämt att om många år när det blir dags för en ny katt, så ska jag ha en norsk skogskatt eller en Maine coon! Och du, självklart ska du vara med på vårt jubileum - oavsett vad vi gör! Det är kanske du och Tina som är mest uppbundna, så ni kanske ska börja med att lämna förslag på datum?

23/2 -07

Bra Jannie! Vi låter den yngre generationen lägga fram förslag på några dagar, sedan tar vi övriga den dag som flest kan följa med på.
Bestämmer vi redan nu finns det förhoppningsvis mer luckor i almanackan.
Åsa och Tina! Snälla ni, börja planera.
Blir det svårt att få till en resa, är inte din trädgård heller fel Jannie.
Spännande!
Ni övriga som var med på fikat under palmen, har ni några andra förslag?

Men hallo,,,är jag rutten i hjärnan eller,,,,jag jobbar inte som jag vet den 27 Maj,,,men ,,,,det är ju pingst så jag har nog svårt att göra en resa eftersom vi har konf här då,,,,,2st på lörd 2st på sönd......men jag kollar vidare,,,,ok

25/2 -07

Pingsten är inget för mig, då besöker vi ju SOFIERO.Däremot har väl de flesta en klämdag fredag den18/5 + lördag och söndag, För övrigt har jag inget inbokat ännu i maj månad,Lena

25/2 -07

Är det Sofiero den 27 maj...? Dit skulle vi väl kunna åka i FORK?

25/2 -07

25--27/5 Internationell utställning på Sofiero i Hälsingborg

25/2 -07

Pingsthelg och Mors Dag infaller den helgen.

25/2 -07

Vad bra, då kan man ju önska sig en övernattning i Helsingborg till Morsdagspresent,hahahaha, skämt och sido det är ju den dagen barnen kommer, fast vi finns ju alla helger hemma

25/2 -07

Magnus pratade om Sofiero när vi var ute å åkte förra helgen... Jag kanske skulle kunna lifta med honom ner en gång till? Om han nu står ut med mig i bilen igen!
//Åsa

29/3 -07

Hm hm hm hm.......... hittar inte tråden om ev träff hos Jannie.
Däremot hittade jag denna tråden bland `Mina Bilder´.
Hur blir det, någon som kan långfredagen?
Jag kan den dagen, bara jag kan ta mig till Värnamo, om jag inte fått slippa gipset då

Vilken träff hos jannie ???Får jag komma ? (vill, vill, vill)
Jag kan komma och hämta dig om Klas inte skall ha bilen. Kan ni tänka,,,jag är leeeedig på långfredagen. ))))

29/3 -07

Härligt!!! Låter som om det kan bli 4 orkidéegalna töser då i alla fall, eller? Åhh, vad trevligt det ska bli att fira fjäderhelgen hemma i småland!!!
//Åsa

29/3 -07

Långfredagen vore en perfekt dag, men jag kanske måste åka bort den dagen (. Jag jagar de här människorna för att försöka flytta på tiden till helgen efter. Jag försöker i kväll igen, så hör jag av mig när jag vet. (De är ju aldrig hemma och inte har de nå'n e-post heller, ytterst irriterande...)
Annars får vi antingen flytta på hela evenemanget, vilket vore synd!, eller också får ni träffas och planera utan mig. ( näää, jag vill va' med...). Nåja, man ska inte ta ut elände i förskott. Det löser sig nog!

29/3 -07

Ja, vad var det jag sa?! Nu fick jag tag i de berörda och kunde flytta det måstet till helgen efter. Så nu säger jag: Ni är alla HJÄRTLIGT VÄLKOMNA till mig på långfredagen, passar klockan 14.00? Vi tar en lätt lunchfika (smörgås, sallad eller liknande... säg till om ni är allergiska mot något särskilt....) och pratar orkidéer, katter, FORKs jubileum m.m. tills vi stupar! För vidare!!!

Törs ännu inget lova om långfredagen..............

29/3 -07

Tina, jag tror vi pratade om det i tråden där Åsas små gulliga "barnbarn" finns på bild.
Klart att DU ska vara med.
Planering inför FORK´s ettårsdag.
Jannie, 14:00 blir bra.
Åsa, "fjäderhelgen", alltid lär man sig något nytt. Visst ska det bli roligt att att få träffas igen.
Har någon hört om Kajsa kan?
Vi får hålla tråden högt upp, så både Kajsa och Lena inte missar den.

29/3 -07

Som det kan va Kajsa, där gick vi visst om varandra.

29/3 -07

Kl 14:00 låter finfint tycker jag! Sen får jag bara be om en adress oxå så jag vet vart jag ska ta vägen, Värnamo är inte stort, men inte SÅ litet! Åååååhhhh, vad roligt det ska bli!!! Inga allergier här, bara mot tråkmånsar å det kommer jag inte märka något av i ert sällskap!
//Åsa

30/3 -07

Långfredagen infinner jag mig hos dig Jannie, det skall bli roligt att träffas igen/Lena

Jo här kommer det en tråkmåns.....
Klas jobbar på långfredagen,,,kl 10 & kl 15 (med start kl 14). Jag lägger ner detta nu,,, tar för mycket energi......skit, o vademekum (urs språket).

tina

31/3 -07


Nä du `Gaella´!!!
Inte några tråkmånsar här inte
Inte kan man lägga ner något så mysigt som en FORKträff inte.
Påpekade ditt bekymmer för din Pappa, och bara så du vet, skall han ha hand om sina Barnbarn den eftermiddagen.( hmhmhm, fast Cajsa-Flickan är ju mitt stöd i bland .)
Väl mött hos Jannie på Långfredagen.

31/3 -07

Och annars har jag ju sagt många gånger att barn är ytterst välkomna hem till mig! ) Här finns leksaker, lekplats, videofilmer och vänligt sinnade människor... Så även om inte morfar skulle ställt upp så hade det löst sig. Inte hade vi accepterat att du inte kom av en sådan anledning som att du inte har barnvakt!!!

31/3 -07

Det är hårda puckar men nu vill det till mycket för att någon skall backa ur, jag har varit i kontakt med Åsa så det lutar åt att jag skall plocka upp henne efter vägen, sen får vi lotsa varandra fram till dig Jannie,Har haft premiärtur med finbilen idag, träff i Tibro, ung 500 fordon, mest amerikanare.Vilken toppendag, Kram Lena

31/3 -07

Nene! Inga tråkmånsar här! Jag sa ju att jag är allergisk mot sådana! Atschoooooooo! Har idag skrubbat bilen så nu är den så fin så fin inför påskbesöket i småland! Bara synd att vissa rödorangea fläckar inte går att tvätta bort.
Ha en trevlig helg allihop!!!
//Åsa

31/3 -07

Gör som vi, använd högtryckstvätten! De orangea fläckarna försvinner och du får en härlig, gratis ventilation som garanterat blåser rutorna fria...

31/3 -07

Gud vad jag tycker det är SKÖNT med FORKgänget.
Här fixar vi för varandra, som vi har lärt oss fixa för våra orkidéer.
Lena, jag har tala med Åsa och sagt vi kan träffas vis Sjukhuset och leka `Följa John´därifrån.
För nu har jag varit så många gånger hos Jannie, så nu blir det raka spåret dit, (tror jag....) och så räknar jag ha Tina med , så det ska inte vara något problem.
Jannie, jag känner dig och din gästvänlighet, så jag hoppas den där lilla handen, som så ofta sticks i min hand, för att hjälpa mig gå också följer med.

31/3 -07

Annars får du låna min Gunsan...

31/3 -07


Gulliga du, Åsa;-))))))
Det värmer må du tro, och du vet ju hur det det är och stötta en gammal lytt qinna;-)
Fast då var det aningen halkigare än vad jag räknar med att det ska va på Långfredagen. Men man vet ju aldrig.
Jag håller gärna i din hand också.
Jag tycker det ska bli SÅ MYSIGT att träffa er alla igen.
Och så något som jag tänkt många gånger på Åsa.
Du ser dig väl som en FORKare också, även du nu bor i Uppsala?
Du är ju bara en liten förrymd F-länare;-)

1/4 -07

Det är som i sången Hotel California "You can run, but you can never leave..."

1/4 -07

Hihi, jo, även om jag är på rymmen i Uppland känner jag mig rätt hemma nere i småland å då oxå bland er! Så någon form av FORKare är jag nog kanske, låne FORKare, har ni behov av en sådan? FORsKare är i alla fall de jag umgås med på dagarna här uppe, nästan samma sak va?
Vilken tur jag har som har möjlighet att umgås med orkidéefolk både i sthlm och jkpg trakten... Allt blir så mycket roligare då!!!

Prosit Åsa SKRATT

Jag är ju inte den timida typen......

gubben kan nog fixa skjuts på fredag,,,,,,mamma...du och jag får pratas vid om hur det blir med barnen och hämtning,,,,

Vad skall vi ta med oss Jannie? Eller så delar vi...

tina

1/4 -07

Min" lilla gröna" har inte fått rulla sedan slutet av november, så den tar oss gärna till Jannie, antingen med dig eller mig bakom ratten.
Ännu ett bevis på att ALLT ordnar sig till slut
Kramis!!!!!!!!!!!!!
Åsa, tror sjutton att vi har behov av låneFORKare tillika FORsKare.
"Ju fler vi är tillsammans, ju gladare vi blir......................."

Klart Åsa, du är självskriven ))
Lena, tar du och susar ner i amerikanaren ?
Mamma: ve o fasta skulle du köra med ett gipsat ben,,,jag kan riktigt se dig framför mig;;;;; URSÄKTA KONSTAPELN, MEN SE DU, FOTEN LIKSOM FASTNADE PÅ PEDALEN DEN ÄR JU SÅ TUNG.
Vet ni flickor, nu skall ni få höra ngt kul....Mamma o jag o ngra till var ute och körde och den som körde hade glömt körkortet hemma, vi blev NATURLIGTVIS stoppade av polisen. Men se Gunsan fanns ju med , fast i baksätet,,,,polisen började prata med HENNE ! !!!!!! hm.

Det slutade med lite blink, blink sedan fick vi åka vidare utan böter,,,,för Gunsan hade ju ett och hon satt bak....om polisen var snygg??? fråga Gunsan SKRATT

tina

1/4 -07

Varför var man inte med i den bilen...?
Hörni, vore det av intresse om jag ringde till Sven i Nydala och frågade om han har möjlighet att släppa in oss i växthuset? Vilken tid vore passande i så fall? 14.30, 15.00 eller ....?

1/4 -07

Tina, jag åker inte amerikanaren, det blir en rostig volvo.Jannie , jag är öppen för alla förslag, skall vi bidraga med något inför dagen?

1/4 -07

Om Sven kan och vill ta emot oss , tycker jag det är en bra idé.
Tiden spelar inte någon roll för mig, kanske Sven har en tid som passar bäst för honom.
Har någon hört något från Kajsa, det vore roligt om hon kan komma också.

2/4 -07

Lena, snällt av dig att tänka på det, men vi verkar inte bli fler än att jag klarar det! Som det ser ut hittills blir det du, jag, Gun, Tina, Lilla-Cajsa och Åsa. Men alla ni andra (Mikael G, Tussi m.fl.) är också hjärtligt välkomna! Hör av er så skickar jag vägbeskrivning.


Privat: 5/4: Ve o fasa ,,,strunt med........... Av tina. (Du kan redigera/radera ditt inlägg.) Inlagt 5/4 -07 15:59. Nyckelord fork träff april 07. ( KOPIERAT FRÅN MIN TRÅD,,,MYCKET LÄNGRE NER PÅ SIDAN,,,)

Nu är det så här, tro inte att jag inte försökt. MEN, igår var jag på ekenhaga handelsträdgård i jobbets vägnar,,,och vad får jag se.....en förbaskandes massa olika orkidéer...ja ha säger jag,,,ni skulle ju annonsera....men det har vi gjort,,,1 st annons hade vi inne.....EN......gång tror jag fick jag till svar.

Jag frågade om de hade öppet på långfredagen,,,ja till 14.00,,,om ni vill kan vi ju träffas tidigare, kanske 13.30 där så får vi kolla in vad som finns kvar. Det fanns en hel del i går då,,,jag kommer att lägga in det sedan vad jag köpte,,,men var gärna snabba med svar om vi skall ändra tid.....

kram

JAG LYFTER DENNA IGEN,,,DEN HAMNADE SÅ LÅNGT NER FORT

TINA

5/4 -07

Tina jag kommer gärna tidigare, det gör nog Åsa med för hon skall ju åka med mig, går in och tittar här senare ikväll

5/4 -07

Kika orkidéer säger man väl aldrig nej till! Även om jag har ett paket som lägligt anlände till Uppsala, efter att jag dragit söder ut, fyllt med just sådana. Men dem får jag ju inte kika på förrän på tisdag när postkontoret är öppet igen.... mutter mutter...
Lena du kan väl ringa mig i morgon eller skicka ett mess här så jag vet när du dyker upp. Måste ju hinna fixa mat till faderskapet oxå innan jag drar!
//Åsa

5/4 -07

Jag kikar också, jättegärna.
Nu är klockan 22:04.
Jag hoppas alla läser detta innan vi träffas hos Jannie.
Tina, jag får skjuts till dig så tidigt så vi hinner till Ekenhaga, senast halv två.
Hoppas Lena, Åsa och Jannie kommer dit också.
Men..............har de verkligen öppet i morgon Långfredag?
Å andra sidan, så lär vi ju komma i tid till Jannie, i så fall.
Uppdatering!
Vet någon om jannie pratat med Sven i Nydala?
Jag skickar ett PM till henne om att vi eller några av oss åker till Ekenhaga först.
Om vi inte ska till Sven.
Vi ses!!!!
GLAD PÅSK på er förresten

5/4 -07

Nu har jag skrivit till Jannie och även fått svar.Här går det undan.
Jannie kommer till Ekenhaga 13:30 och sedan har vi tid (låter som ett återbesök hos ortopeden) hos Sven i Nydala 15:00
Därefter till fika och planeringstid hos Jannie.

5/4 -07

Hej Gunsan, Jag tar med mig Åsa så ses vi i Värnamo
Vi ringer när vi kommit till sjukhuset i Värnamo så kan ni väl möta upp där,
ÅSA,jag räknar med att vara hos dig vid tolvsnåret,jag ringer dig när jag lämnar Fagerhult
Sov gott/Lena .

God morgon
Mamma, kom hit till mig kl 12.30 om du vill.
Hur lång tid tar det att åka till nydala ?
Måste säga till att Cajsa inte rör några katter i Nydala, inte jag heller. Äter ju fullt med allergi medicin nu. Var vid sjukhuset skall vi träffas,,,vilken sida,,,väster el huvudingången ?

HAR NÅGON HÖR FRÅN KAJSA OM HON KOMMER, VORE JU KUL OM HON VILLE KOMMA MED

KAJSA HOPPAS ATT DU SER DETTA ,,,OCH,,,,KOM O HÄNG MED ! ! ! ! ! !

TINA

6/4 -07

Huvudingången.
Jag kommer inte ihåg riktigt hur lång tid det tar från Värnamo till Nydala, inte mer än en halvtimma i varje fall. (tror jag)

Sorry! Kan inte komma. Min pappa har kommit ner så......

Glad Påsk på er alla, i alla fall, med STOOORA kramar från mig!!!

Kram till dig åxå Kajsa, käka mycket och njuuuut av ledigheten . ))

tina o mini cajsa

6/4 -07

Vad tråkigt att du inte kan komma, Kajsa! Hoppas du får en Glad Påsk i alla fall!
Ni andra, VÄLKOMNA!

2/8 -07

Med risk för att anses som tjöööötig, undrar jag hur många FORKare, som tänker sig till Helsingborg 11-12 Augusti.
Som det är nu åker lena, Tina och jag den 11:e och stannar där till söndagen.
Det vore så himla kul om vi blir många FORKare som kan ses där.
Jannie, hur går det med köket?
Om det inte blir klart till Helsingborghelgen, så får du säga åt Conny att han är värd en eller ett par dagars vila från renoveringsjobb, och istället njuta lite orkidéfägring

2/8 -07

Jannie, Jannie, får vi se er i Helsingborg?Försök att slå er lösa. Kram Lena
VI VILL GÄRNA TRÄFFA FLER FRÅN SMÅLAND

Hörrni alla fork:are,,,om jag inte minns fel så förvarar välaplantor MÅNGA av helsingbors ute palmer för vinterförvaring på området,,,kanske de har glömt att sätta ut ngn inför sommaren,,,där kan ju vi sätta oss under och ventilera våra roliga humor ihop,,,för Kajsa K och Jannie, Åsa,,,visst kommer ni med,,,,och visst kommer ni ihåg resan till Jkp och vår fika stund ;O))))))))))))))))),

ses där va?
tina

Jag åker troligen ner till husvagnen i Skäralid på fredag 10:e. Så jag kommer att åka till Väla på lördagen.

3/8 -07

Vá kuul Kajsa, då måste vi träffas.
Vi får bestämma tid och plats före helgen, så vi inte går om varandra.
Häääärligt!!!!

3/8 -07

Toppen Kajsa, då kan vi ju inta en födelsedagsfika med dig och med Tina som fyller 9/8
Väla är väl inte så stort men vi kan ju ta varandras mobilnummer
Lena 0702432499

3/8 -07

Hade jättegärna hakat på men det ser inte ut att passa för tillfället... Återkommer mot jul istället när förhoppningsvis alla kattungar är födda, levererade och jag är på julbesök i småland! =p
//Åsa

3/8 -07

Jag har fortfarande inte lyckats få definitivt besked från min käre man, men ska absolut göra mitt yttersta för det vore SÅ roligt att träffa er igen! Jag har saknat FORKgänget! Utebliven framgång bland orkidéerna kräver nog lite peppning...

3/8 -07

Åsa, bättre sent än aldrig. Och det är ju bara drygt fyra och en halv månad till Jul, så det går fort .........hemska tanke, vi måste ha en varm och skön sommar först
Jannie, jag hoppas, tror, önskar att käre mannen kommer med ett glädjande besked.
Nog är det så att man längtar till "Vårat goa gäng", det har gått alldeles för lång tid sen sista träffen.
Det är allt en himla tur, att vi har en träffpunkt här på OrkidéPrat
Jag håller tummarna att du kommer iväg till Helsingborg.

0708 / 617 363

4/8 -07

Toppen Kajsa, nu finns det inlagt i min telefonbok.
Vi hörs och syns.
För att gardera oss, mitt mobilnummer: 076 8295150

4/8 -07

Tjohooo, vi kommer!!! Jag har ringt och bokat plats för oss på middagen och vi kommer att bo på B&B i Mörarp. Vad roligt detta ska bli! Jag ser fram emot att träffa de FORKare som dyker upp, men det ska ocks bli väldigt roligt att lära känna fler orkidister.
Mobilnr: 0733-91 60 03

4/8 -07

Toppen Jannie, nu blir det 5 X FORKare
Tänk om Åsa kunde få kattvakt och komma också, plus fler F-länare.
Vi får sedan ta ställning till om vi skall kompisköra till Helsingborg.
På tal om annat, har jag idag planterat om mina Dendrobier, som bor i växthuset över sommaren.
Fy f...n för alla kryp. I en kruka kryllade det av myror och myrägg. Vad har dom där att göra?
Vet någon om myror är skadligt för rötterna.
I en annan kruka var all kompost närmast krukkanten fullsmockad med små runda, ljusbruna kulor, typ vallmofrön. Vad kan det vara?
I en tredje kruka hade` långhornade ´ silvermetallicfärgade sniglar pataj. Jag vill säga att de fanns i en femtedels Kingianum, som jag fick på Långfredagen. Så var observanta ni som har de andra fyra femtedelarna 8(

5/8 -07

Nu Janniee och Conny satte ni ribban, vad roligt att ni kommer med och även blir med på festen, ser verkligen fram emot detta, vi ses på Lördag, Skall nu jobba en vecka först för nu är min ledighet slut/Lena

gunsan: kingianum kryp kryllade det av här åxå... Det ser ut som sköldlöss + en slags snäcka som var ca 1/2 cm stor,,,de hade ätit på Phall blad med,,,,det var de som jag fick hjälp med i somras,,,den blandningen som var 4 provadopinnar + 1.25 liter vatten. och det verkar ha hjälpt,,peppar peppar men jag har 1 omg kvar att göra.

5/8 -07

Go on Tina !
Jag har börjat mata sniglarna med `snigelmat ´ ,
kommer inte ihåg vad det heter ,
"Snigel.....någonting", men de är ena eftehängsna rackare, så OM det inte hjälper får jag ta till provadokuren.

6/8 -07

Tina, det är nog samma sorts snäckor som jag har haft sådana besvär med. De har inte velat ge sig trots Provado och Snigeleffekt. För tillfället verkar det dock som jag har lyckats bli av med dem, men det har jag trott förr... ( Nästa gång de dyker upp har jag laddat med gamla fimpar så jag kan göra nikotinvatten, he he he....

OK jANNIE,,,jag får gå och tigga fimpar av jobbarkompien nu då skratt ,,,,hur många fimpar ,,,vatten skall det vara????
Undrar vart de kommer ifrån????? (((

Prata om bilden
Anonyma orkidémissbrukare. Från En person som inte är medlem längre.

Se sån fin tavla som kom till oss idag! Jag o maken vill förståds tacka Plopp för den samt Carina Pettersson som skapat den. Tack till alla er andra som kom och tittade på vårt växthus för en tid sedan. Det var mycket trevligt att få ha er här. Tack för alla andra blommor och pressenter vi fick men framför allt för bekantskapen.

Nyckelord: Anonyma orkidémissbrukare

25/4 -07

Det är vi som ska tacka som fick lov att invadera ert hem och nyfiket snoka runt i era orkidésamlingar! )

Tavlan är verkligen snygg! /Duktigt, Carina!/ Vad roligt att ni kan träffas, byta erfarenhet och kanske ha det lite roligt tillsammans./ L

Jag fick min tavla också för en dag sen, den är verkligen fin! Min fick en hedersplats mellan mina skåp.Så nu är jag en anonym orkidemissbrukare,-))

29/4 -07

Jag fick en duk av Carina med oanstående emblem när jag fyllde 50 för fyra år sedan. Då var jag värre missbrukare än idag.
Men jag känner att jag snart är nere i träsket igen,

Prata om bilden

9/3 -07

AOM - tavlor

Ni som har beställt AOM-tavlor av mig - kan ni vänta ett tag?
Min mamma är svårt sjuk och min far klarar sig inte själv så nu går min lilla energi åt till dem.
Jag kommer att sy i turordning så fort jag orkar och får någon liten stund över.
Det kan bli skön terapi för mig också.
Är det nån som inte kan vänta några veckor hör av er.

Nyckelord: Anonyma Orkidémissbrukare, AOM

9/3 -07

Visst kan jag vänta! Ta du hand om dig själv och din familj i första hand, så hoppas jag att det reder upp sig så småningom.

Inga problem! ta den tid du behöver.
Det är klart familjen går före!

Ge ditt svar

Ca 60 mil enkel resa är en baggis när man har orkidéer i sikte... Så vad kan då vara ett trevligare sätt att tillbringa söndagen på än att blåsa Uppsala-Helsingborg T&R för att spana plantor? =p

5 rackare blev det (inte lika många som vissa andra kom hem med men ändå...):
* Coelogyne salmonicolor (nån som vet om den är egen eller bara en variant av speciosan?)
* Sarcochillus fitzgeraldii
* BC Mai Kai
* Ascocenda Sampond Red
* Ascocenda hybrid av något slag... (ska rota namn)

Mumma! Tack för en mycket trevlig dag Magnus! Let's do it again!
//Åsa

Nyckelord: PETAB, Anonyma OrkidéMissbrukare, resa

18/2 -07

+ 19/2 -07

Och jag som också var med fick med en hel del hem också:

Cattleya granulosa
Phalaenopsis amboinensis
Phalaenopsis mariae
Phalaenopsis hieroglyphica
Phalaenopsis lueddemanniana
Cirrhopetalum lepidum
Bulbophyllum putidum
Bulbophyllum fascinator
Bulbophyllum lasiochilum
Bulbophyllum vaginatum
Bulbophyllum gracillimum
Bulbophyllum lindleyanum

/Magnus
Tack själv Åsa

EDIT 19/2: Namnändring, Mastigion är undergrupp unligt uppgift en undergrupp till Bulbophyllum

Ja ja är man fantast så är väl en sån liten tripp ingen match! Hihi! Grattis båda två till alla nyförvärv.

18/2 -07

Tala om AOS race - du måste genast få behandling Åsa - fniss

18/2 -07

Jag? Tycker att Magnus ska få kredit för denna idé, jag var bara galen å sa ok!

18/2 -07

Åsa OK - men då blir det 2 nya medlemmar i AOS.

LYX!

18/2 -07

Grattis till era inköp, kanske läge att köpa några utsläppsrätter för att lindra samvetet efter den resan.
/Daniel

Bli omnämnd som ny medlem i AOS..... Oj
Har känt ett behov av stöd den senaste tiden, och nu detta, det är så att tårarna börjar rinna... Tack, det värmer....
Och så skulle jag vilja tacka.......
/Magnus

18/2 -07

Magnus och Åsa - välkommna i gänget - och så snackar du Magnus om att vara intresserad av mina plantor också! - ni är välkommna i AOM - (Anonyma orkidémissbrukare - vet inte vad AOS står för?)
Men ni är välkommna att köpa lite av mina plantor också

18/2 -07

Carina - hur är det med ditt minne

AOS = Anonyma Orkidémissbrukares Sällskap.

Dessutom Carina - Klart med Sofiero. Skall boka hotellet till veckan.

Daniel det framkom ju i veckan att det var ju lite si och så med företagen som sålde koldioxidneutralisering.... Så varför göda några direktörer för att man haft en fantastiskt trevlig dag med orchideintresserade?
Förlåt raljerandet kunde inte låta bli!

Carina, du har ju hintat om att du fick lite platsbrist vid flytten och jag vill ju bara vara till hjälp så du kan få fylla ditt nya skåp men nya trevliga bekantskaper...

Lyckoost …ar!!!!!!!

Som sagt -det här med AOS - jag törs väl knappt visa
http://www.lundtouringteam.com/orkide (klistra in adressen i en webläsare).
Lite sånt som aldrig inköptes från PETAB - Men det är väl inget som inte en större Lottovinst och en utbyggnad av huset kan råda bot på.

19/2 -07

Tack roadrunner för de bilderna! Känns precis som om man är tillbaka i våren i Helsingborg igen. Liknande plantor som min nyinköpta mörkröda Ascosenda hade fastnat på bild där på slutet å i början någonstans även den gula med brunröda prickar på som jag inte har hybridnamnet till. Så här morgonen efter vet jag att jag även borde ha köpt "den", "den", "den", "den" å "den", men jag borde även ha köpt "den" å "den" å kanske en "sån"...

//Åsa

ps, I väntan på att komma hem å kika på nätet vad det var man hade i paketen där bak i bilen kom Magnus på den bästa lösningen av allt... Björn, kan du inte fixa en Wap baserad sida av orkidéeprat oxå så man inte måste vänta 6-7 timmar innan man kan kolla upp sina plantor? hihihi, sucka inte så...

19/2 -07

Ojjj jag skulle gärna äga Magnus inöpslistan Gud, va´ roligt!

19/2 -07

Jag vet inte vilken förening ni diskuterar här ovan AOS - det är amerikanska orkidesällskapet.
Men här är klubbmärket för AOM - Anonyma orkidémissbrukare - för er alla nya missbrukare Välkomna i gänget!

Jag har broderat upp dessa på handdukar eller som små tavlor - att hänga i dörren så alla vet vart de har kommit och vem de har att göra med
Är någon intresserad av ett klubbmärke - hör av er

19/2 -07

crystal: Pust, stånk och stön. Och suck.

19/2 -07

En sådan fin tavla hänger hemma hos min mamma..... och med all rätt!! JAg skulle nog oxå behöva en.. * harkel ,harkel*

Kamila, det var rena julafton på PETAB!
Och i bilen hem infann sig känslan, jag borde köpt den också, och den, och den.........
Det fanns mycket mer som står högt på min önskelista. Jag blev lite blind och bildminnet låste sig, (varav idéen med orchideprat på WAP), vilket var tur annars skulle jag nog kommit hem med mer....
Tack SYS och PETAB för ett trevlig utbud och utställning samt goda kakor!

19/2 -07

Hej Carina,
Cornelia o jag känner att vi nog behöver var sitt klubbmärke. Den klubben har vi ovetande varit medlemmar i under många år. Numera är det endast trängslen i växthusen som dämpar habegäret en aning. Men på PETAB var det kört, när ögat på ett av hybridborden ser en samling meristema Paph. gratrixianum blommande med 2 stänglar som såldes under namnet "Paphiopedilum".
Ha de..........
P-G

19/2 -07

Magnus och Crystal ni är mina hjältar! Känner mig så mycket lindrigare ansatt som bara kom hem med fem plantor efter fyra dagar och endast 35 mil enkel resa Er resa ger mig gott stoff att förmedla om här skulle glunkas om "orkidéer nu igen...?"
Tips: I helgen utlovas en 100 kvm stor orkidéyta på mässan i Skövde....hiskeliga tanke, det är bara fem mil dit...de har säkert jättetrist utbud, skyhöga priser och det kommer att råda arktisk kyla från onsdag igen...det kan aldrig vara värt besväret att åka dit....eller????

19/2 -07

Hej Åsa

Synd att vi inte kunde träffas på PETAB, hade gäster hemma.

Coelogyne salmonicolor är ett accepterat namn, här är en länk.

MVH
Tommy

NEEEEEEEEEEEJ

Du är ond!
Jag skall ju till landet i helgen som ligger halvägs till Skövde........ och jag som tänkte slinka förbi Åsby som ligger mellan Skövde och Uppsala....

ERROR, ERROR, ERROR

BJÖRN
Du måste införa en stor varning för blivande medlemmar till orchideprat
"Inloggning på orchideprat kan allvarligt skada på din ekonomi! är du villig att leva på vatten och gröt flera månader om året?"
med sådandär ruta som man måste kryssa för att man tagit till sig informationen.

19/2 -07

Tommy: Tackar, tackar för länken och ja, det var synd att du inte var där. Du hade inte undgått å fatta vilka vi var, i alla fall inte så här i efterhand. Vi for runt som ivriga barn lössläppta i en godisbutik jag och Magnus... Vi hade nog varit svåra att missa/glömma?...

Magnus: Nu säger vi inte så fula versala ord i mina trådar... Säg nu "tack så mycket Säluttern på att du uppmärksammade mig på detta!" å så ser du till att du åker dit när du ändå är halvägs där, det blir ytterligare ett steg närmare midsommarmålet ska du se... =p Å bara så att du vet, hittar du plantan "du vet vad" så vet du vem som ska ha en! BASTA!

//Åsa

ps, fast den där kryssrutan vore nog en bra idé Björn.......

f´låt åsa....
Tack Säluttern.
/Magnus

Grattis till er båda,jag fattar precis hur ni känner det !
Monika

20/2 -07

Så gärna så, jag kan förstå att det kanske inte var det lämpligaste av påpekanden efter en sådan tripp, jag får ta bättre ansvar en annan gång Men hör av dig om du tänker dig dit!

Ge din åsikt

I dag har jag varit på möte med västsvenska orkidesällskapet och trots försälning av både Marita åkesson och Mikael från Tjörn så kunde jag avstå från att handla trots att jag såg flera som jag knappt kunde leva utan !
Jag vann inte ens på lotteriet trots att jag tog lotter för 80 spänn.

Nyckelord: Anonyma OrkidéMissbrukare

27/1 -07

Hej Monika! Tack för sällskapet.Du var ståndaktig,men inte jag och min Gubbe.
Två phapar och en Cattleya fick vi med oss hem,så nu blir det att leta nya platser för nykomlingarna.
Anette

Annette ,tack själv för trevligt sällskap !
Jag tyckte de ni köpte var kanonfina men jag hade ju bestämt mig för att vara ståndaktig med tanke på H-borgsresan .Fast sanningen är ju att jag vacklade rejält vid några tillfällen haah
Monika

Ge din åsikt

I dag har jag (Monika) och Troll (Niklas) haft ett informellt orkidemöte på Blomstereländet Backaplan!
Vi har kikat på orkisar,Troll har handlat några-inte jag. Tittat på Bromelior och sånt man kan ha i skåpet.
Anledningen var att vi skulle byta orkisar med varandra och det gjorde vi oxå.
Synd att det inte går att fika där nånstans ?
Monika

Nyckelord: Backaplan, Blomsterlandet, GORK

7/12 -06

Roligt med bytesaffären men jag håller med dig att en fika blir liksom kronan på verket.
På tal om skåpet, hur går det ?
Har du fått hem det från glasmästaren och fått det inrett igen?

Jajamensan Gunsan,det är hemma och inrett igen,fläkten är på plats !
Troll/Niklas berättade i dag att han julpyntat i sitt skåp så jag fick lite inspiration !
Köpte en bromelia i dag men skall tillbaka o köpa lite svampar och små röda kulor o glitter ,tänkte jag
Skall montera lite fler små noppsisar på mangroverötter så jag får lite plats på fönsterbrädorna till fler orkisar ! haha
Hur går det med ditt skåp?
Monika

7/12 -06

Det fungerar relativt bra nu. Funderar ändå på, om inte det borde flytta in ytterligare en fläkt.
Ruttna blad och rötter har jag besparats från, (än så länge). Hoppas jag inte beöver vara med om detta en gång till.
Mangroverot, en stor en, står på önskelistan till Tomten. Hoppas han hinner tillverka en i perfekt storlek till julafton.
(Tina, hörde du det ?) ! !!!
Har du Vandorna och Ascocendorna i skåpet?
Min Ascocenda har fått respass tillbaks till söderfönstret, där den blommade två gånger om året, men totalvägrat i skåpet, där den varit sedan jag köpte det i Februari i år.
Får se hur det går med den flytten.

Hej!
Det finns en del caféer eller konditorier hyfsat nära Blomsterlandet (typ 1 busshpl), både vid Backaplan, Vågmästareplatsen och vid Brunnsbotorget. Där finns förresten Lejonet & Björnen! En riktig höjdare på sommaren! Annars så kommer jag att flytta in i min nya lägenhet som ligger ett stenkast från Blomsterlandet (lite farligt börjar jag inse) så nån gång får alla GORKare gärna komma på besök!
Det var kul att träffa dig och Troll igår. Hade inte sett att ni skulle dit, själv hade jag lämnat vovven hos mina föräldrar och hade hoppats att fynda något trevligt till nya lägenheten. Men så blev det inte.
Hälsningar,
Viveka

Hej Viveka !
Jaha var det Dig vi paratde orkisar med !Men då var vi ju 2 pers på den informella träffen .
Du köpte ingenting i går förstår jag men det går fler tåg,vet du.
Nu får Du oxå berätta vad Du har för vovve,
Monika

Gunsan,jag har ett par små monterade ascocentrum/ascocendor i skåpet.Även Renanthera och några små vandor bor där.
Monika

Hej Monika! Hon är en dansk-svensk gårdshund och har precis fyllt sex och en halv månad. Ett helt underbart litet monster! Det finns en bild på Lilla i mitt galleri. Hon är pepparkaksbrun och vit och ser nästan ut som en liten kossa i hundformat.

Åh så söt hon är !
Men Viveka,det är väl Du som "är"Complicada va?
Förlåt men först nu ramlade "poletten".
Jaha skall Du flytta till hisingen ?Vågar Du bo så nära Blomstereländet ?
Monika

Javisst är det jag! Fick ett nytt capoeiranamn av vår mästare när han var här, aå jag kunde inte fortsätta att heta så här. Jag valde mellan Guerreira (mitt nya namn) och Viveka. Så det blev Viveka.

Jag är faktiskt uppvuxen på Hisingen, så jag är lite härdad! Men nog blir det en del spring, framförallt eftersom jag måste passera Blomsterlandet på väg hem till mamma - och visst måste man ha en lite blomma med sig till henne när man hälsar på!

Ok,när skall Du flytta ?
Och detta med att passera Blomstereländet ofta är ju vanskligt för plånboken även om man inte direkt älskar deras priser ?
Monika

Jag får nycklarna om en vecka!! Sen blir det att måla om en del väggar. Vill göra en väggmålning i ett av rummen - så att jag får den rätta tropikkänslan att matcha mia växter. Hade tänkt att måla siluetter av olika växter rumt dörröppningen och en del av väggen och kanske taket i sovrummet.

Låter läckert ,Du har tydligen en bra hyresvärd som låter dig göra lite som Du tycker ?
Min hyresvärd skulle aldrig tillåta att måla på tapeter tex !
Monika

Nja...jag var tvungen att köpa lägenheten. Fast min nuvarande hyresvärd (Familjebostäder) sa att det var ok att måla om, bara man återställer allt innan man flyttar ut.

Ge din åsikt

F-läns orkidéklubbs första möte (hu, vilket namn! Vi måste komma på något bättre...) har hållits med två (!) medlemmar närvarande. (TACK Gun, för en väldigt trevlig eftermiddag!) Vi besökte Guns härliga växthus, tittade på odlingsskåpet och kollade in alla de andra orkidéerna som trängdes på fönsterbrädena och pratade både om orkidéer och mycket annat.
Vid nästa möte, som har spikats till den 29 juli hemma hos Jannie/Plopp, hoppas vi att även Kajsa K och Mikael har möjlighet att närvara!

Nyckelord: F-läns Orkidéklubb

28/5 -06

Va sägs om FORK (F-läns ORkidé Klubb)?.
Nä skämt åsido, om antalet medlemmar, vid nästa möte ökar med hundra procent, har vi ju större chans att tillsammans komma på något lite enklare namn.
Och Mia, om du läser denna tråd, vill jag tala om för dig att vi har läst igenom den information du skickade mig om nystart av förening. Och jag vet redan att vi kommer ha stor nytta av den.
Jannie jag hoppas, i och med vår träff idag (i går), att de första grundstenarna är lagda till någon typ av Orkidéförening.
(Orkidébarnen jag fick av dig har flyttat in i odlingsskåpet, de tyckte det var för kallt på fönsterbrädan. Och du, var har du receptet?!)

28/5 -06

Ja, attans, det glömde jag! Men jag vill mycket gärna ha det. Vi pratade på vägen hem om att bjuda på krabbrulle på studentfesten. Kan du maila det till mig, tror du?

Jag önskar att jag kunnat vara med er i går! Men jag kommer nästa gång.

Kajsa

28/5 -06

Jannie, skicka din E-postadress, privat om du vill, så har du receptet senare idag.
Kajsa,det hade varit roligt att få träffa dig igår också, men vi ses 29 Juli.

28/5 -06

Kajsa, boka in den 29 juli redan nu! Det vore så jättekul om både du och Mikael kunde komma.

Bokat!

Kajsa

28/5 -06

BRA !

28/5 -06

Hej Gunsan!
Nu har jag läst och jag gläder mig med er över att ni nu kunnat träffas!
Naturligtvis är det också roligt om mina erfarenheter (en del mödosamma!) kan vara till nytta för er.
Synd att det är så långt mellan oss, jag hade också gärna sett ditt växthus och fina skåp:-)
Fast - vad är bättre än Öland så här års?? Har just kommit hem från en tur på Alvaret, där det var översållat att Sankt Pers Nyckar, de första Adam och Eva och även en del Göknycklar. I går såg vi bl a Guckusko!!
Sköt om er och lycka till i fortsättningen!
Kram Mia

28/5 -06

Tack Mia.
Jag håller med dig om, att det finns över huvud taget inte mycket, som kan konkurera med det naturen har att erbjuda vid denna tiden på året och fram tills vintern åter är här.
Men, skulle du lämna Öland för att ha vägarna förbi där jag bor är du jätte, jätte välkommen.
Kom på när jag läste om ditt besök på Alvaret, att jag måste gå till "vårt" kärr och fotografera de växter som jag tror är något slag av orkidé. Därefter hoppas jag här på OrkidéPrat få hjälp med identifiering av dessa.
Kram till dig också och ha en sköööööööön sommar.
Gunsan

Ge din åsikt