Råd / Grupper & Trädgårdar / · Grupper /

Skriv början av artikeln om F-läns Orkidéklubb

Nyckelord: F-läns Orkidéklubb

Inlägg med F-läns Orkidéklubb som nyckelord.

28/5 -06

+ 30/9 -09

Jannie och jag

27/5-06 träffades Jannie/Plopp och jag/Gunsan hemma hos mig på vår första orkidéträff.
Vi hade hoppats att Kajsa K och Mikael från F-län hade haft tillfälle att vara med.
En ny träff bestämdes 29/7-06 hos Jannie i Värnamo.
Jag vill tacka Björn för OrkidéPrat för utan det hade vår träff aldrig blivit av.

Nyckelord: F-läns Orkidéklubb

28/5 -06

Kul att träffen blev av och att en till är planerad! Vad gäller orkidéprats medverkan så är det kul att jag har skapat en plattform för samvaro. Men det är ni som väljer att använda plattformen som skapar gemenskapen. Och det är jag glad över att ni valt att göra.

5/6 -06

Ett tillägg, för att komma ihåg, till vår nästa FORK-träff, 29/7-06
Efter Jannie´s resa till Köpenhamn, (se Jannie´s inlägg 4/6, Nyckelord Köpenhamn) skall vi diskutera en resa till Köpenhamn.
Temat för resan är helt naturligt Orkidéer, men .....................

Men hallooooooooooooo,,,det är ju snart 1års jub ju,,,,klackarna i taket ,,,,tina

23/2 -07

Vi måste ju helt klart hitta på någon sorts jubileumsfirande! Har ni några förslag??? Orkidéträff i min trädgård för FORKare och andra vänner? Orkidéresa till Stockholm (ev studiebesök hos Micke och Linda, Orchidéhuset, Bergianska mm)? Orkidéresa till Köpendanmark (besök hos Christiansen och Botaniska mm)? Eller .....????

23/2 -07

Eftersom lilla jag oxå ser dessa meddelanaden måste jag påpeka att enda rimliga sättet att fira måste vara ett orkidébesök i Stockholm, då kanske jag hinner träffa er igen innan sommaren iaf...
//Åsa

23/2 -07

Tjoho Jannie!!!
Tänk ändå vad mycke vi hunnit med under året som snart gått
Både Prat, införskaffning av nya skyddslingar och inte minst träffarna vi haft.
Klart vi ska fira tillsammans med övriga FORKare och andra , som vill. Helt rätt Åsa.
(Vågar ni riskera att ha mig med, men det är ju några veckor till dess).
Stockholm eller söderut?
Om det blir söderut, så kommer du ner till Småland Åsa, så fortsätter vi resan härifrån.
För följa mé, det ska du! och jubilera det ska vi göra.

23/2 -07

Jag skall göra en mental anteckning men vårens schema ser rätt sprängfyllt ut redan som det är. * suck * Kan förresten meddela att något av de inplanerade sakerna jag ska göra i vår är att titta på kattungar till höger och vänster, Pillo blir troligen pappa v 12 och sen igen i mitten på april... Kullen i april är den jag tänkt ta en tös från å föda upp små orkidéenamnade kissungar på!
.
Nämn ett datum när ni ska träffas så ska vi se vad som kan klämmas in! Kan man blåsa Uppsala-Helsingborg en dag så kan man kanske blåsa ner till Småland oxå!
//Åsa

23/2 -07

Grattis Åsa!
Vilken effektiv kisse du har
Hoppas nu det blir en tös också. Vad spännande!!
Vi diskuterar fram ett datum ganska snart tycker jag, träffen får inte rinna ut i sanden.
För att vi ska börja någonstans i almanackan, kan vi väl till en början utgå omkring 27/5.
Några idéer?

Jag skulle väldigt gärna åka till...hm.... både och,,,men k-hamn låter ju lockande med...Stockholm med,,,ååååå varför skall det va så himla svårt,,,,ångest. /

OJ...ser redan nu att jag har 2 familjegudstjänster denna dag,,,klabbe 2 st med,,,
fytte rackarn,,,,surt.....surare...surast....blörk.

23/2 -07

Gun, ja är det inte otroligt vad mycket som har hänt sedan dess?! Så mycket att jag inte kan fatta att det bara har gått ett år!
Klart vi vågar ha dig med om/när vi åker någonstans. Du brukar väl inte ställa till med några större skandaler? ) Och vad vi gör, överlåter jag åt er andra att rösta fram, jag är med på vad som helst....
Åsa, Pillo sköter sig, förstår jag ) Om jag inte redan hade en kissekatt skulle jag tinga en av dig. Jag har redan bestämt att om många år när det blir dags för en ny katt, så ska jag ha en norsk skogskatt eller en Maine coon! Och du, självklart ska du vara med på vårt jubileum - oavsett vad vi gör! Det är kanske du och Tina som är mest uppbundna, så ni kanske ska börja med att lämna förslag på datum?

23/2 -07

Bra Jannie! Vi låter den yngre generationen lägga fram förslag på några dagar, sedan tar vi övriga den dag som flest kan följa med på.
Bestämmer vi redan nu finns det förhoppningsvis mer luckor i almanackan.
Åsa och Tina! Snälla ni, börja planera.
Blir det svårt att få till en resa, är inte din trädgård heller fel Jannie.
Spännande!
Ni övriga som var med på fikat under palmen, har ni några andra förslag?

Men hallo,,,är jag rutten i hjärnan eller,,,,jag jobbar inte som jag vet den 27 Maj,,,men ,,,,det är ju pingst så jag har nog svårt att göra en resa eftersom vi har konf här då,,,,,2st på lörd 2st på sönd......men jag kollar vidare,,,,ok

25/2 -07

Pingsten är inget för mig, då besöker vi ju SOFIERO.Däremot har väl de flesta en klämdag fredag den18/5 + lördag och söndag, För övrigt har jag inget inbokat ännu i maj månad,Lena

25/2 -07

Är det Sofiero den 27 maj...? Dit skulle vi väl kunna åka i FORK?

25/2 -07

25--27/5 Internationell utställning på Sofiero i Hälsingborg

25/2 -07

Pingsthelg och Mors Dag infaller den helgen.

25/2 -07

Vad bra, då kan man ju önska sig en övernattning i Helsingborg till Morsdagspresent,hahahaha, skämt och sido det är ju den dagen barnen kommer, fast vi finns ju alla helger hemma

25/2 -07

Magnus pratade om Sofiero när vi var ute å åkte förra helgen... Jag kanske skulle kunna lifta med honom ner en gång till? Om han nu står ut med mig i bilen igen!
//Åsa

29/3 -07

Hm hm hm hm.......... hittar inte tråden om ev träff hos Jannie.
Däremot hittade jag denna tråden bland `Mina Bilder´.
Hur blir det, någon som kan långfredagen?
Jag kan den dagen, bara jag kan ta mig till Värnamo, om jag inte fått slippa gipset då

Vilken träff hos jannie ???Får jag komma ? (vill, vill, vill)
Jag kan komma och hämta dig om Klas inte skall ha bilen. Kan ni tänka,,,jag är leeeedig på långfredagen. ))))

29/3 -07

Härligt!!! Låter som om det kan bli 4 orkidéegalna töser då i alla fall, eller? Åhh, vad trevligt det ska bli att fira fjäderhelgen hemma i småland!!!
//Åsa

29/3 -07

Långfredagen vore en perfekt dag, men jag kanske måste åka bort den dagen (. Jag jagar de här människorna för att försöka flytta på tiden till helgen efter. Jag försöker i kväll igen, så hör jag av mig när jag vet. (De är ju aldrig hemma och inte har de nå'n e-post heller, ytterst irriterande...)
Annars får vi antingen flytta på hela evenemanget, vilket vore synd!, eller också får ni träffas och planera utan mig. ( näää, jag vill va' med...). Nåja, man ska inte ta ut elände i förskott. Det löser sig nog!

29/3 -07

Ja, vad var det jag sa?! Nu fick jag tag i de berörda och kunde flytta det måstet till helgen efter. Så nu säger jag: Ni är alla HJÄRTLIGT VÄLKOMNA till mig på långfredagen, passar klockan 14.00? Vi tar en lätt lunchfika (smörgås, sallad eller liknande... säg till om ni är allergiska mot något särskilt....) och pratar orkidéer, katter, FORKs jubileum m.m. tills vi stupar! För vidare!!!

Törs ännu inget lova om långfredagen..............

29/3 -07

Tina, jag tror vi pratade om det i tråden där Åsas små gulliga "barnbarn" finns på bild.
Klart att DU ska vara med.
Planering inför FORK´s ettårsdag.
Jannie, 14:00 blir bra.
Åsa, "fjäderhelgen", alltid lär man sig något nytt. Visst ska det bli roligt att att få träffas igen.
Har någon hört om Kajsa kan?
Vi får hålla tråden högt upp, så både Kajsa och Lena inte missar den.

29/3 -07

Som det kan va Kajsa, där gick vi visst om varandra.

29/3 -07

Kl 14:00 låter finfint tycker jag! Sen får jag bara be om en adress oxå så jag vet vart jag ska ta vägen, Värnamo är inte stort, men inte SÅ litet! Åååååhhhh, vad roligt det ska bli!!! Inga allergier här, bara mot tråkmånsar å det kommer jag inte märka något av i ert sällskap!
//Åsa

30/3 -07

Långfredagen infinner jag mig hos dig Jannie, det skall bli roligt att träffas igen/Lena

Jo här kommer det en tråkmåns.....
Klas jobbar på långfredagen,,,kl 10 & kl 15 (med start kl 14). Jag lägger ner detta nu,,, tar för mycket energi......skit, o vademekum (urs språket).

tina

31/3 -07


Nä du `Gaella´!!!
Inte några tråkmånsar här inte
Inte kan man lägga ner något så mysigt som en FORKträff inte.
Påpekade ditt bekymmer för din Pappa, och bara så du vet, skall han ha hand om sina Barnbarn den eftermiddagen.( hmhmhm, fast Cajsa-Flickan är ju mitt stöd i bland .)
Väl mött hos Jannie på Långfredagen.

31/3 -07

Och annars har jag ju sagt många gånger att barn är ytterst välkomna hem till mig! ) Här finns leksaker, lekplats, videofilmer och vänligt sinnade människor... Så även om inte morfar skulle ställt upp så hade det löst sig. Inte hade vi accepterat att du inte kom av en sådan anledning som att du inte har barnvakt!!!

31/3 -07

Det är hårda puckar men nu vill det till mycket för att någon skall backa ur, jag har varit i kontakt med Åsa så det lutar åt att jag skall plocka upp henne efter vägen, sen får vi lotsa varandra fram till dig Jannie,Har haft premiärtur med finbilen idag, träff i Tibro, ung 500 fordon, mest amerikanare.Vilken toppendag, Kram Lena

31/3 -07

Nene! Inga tråkmånsar här! Jag sa ju att jag är allergisk mot sådana! Atschoooooooo! Har idag skrubbat bilen så nu är den så fin så fin inför påskbesöket i småland! Bara synd att vissa rödorangea fläckar inte går att tvätta bort.
Ha en trevlig helg allihop!!!
//Åsa

31/3 -07

Gör som vi, använd högtryckstvätten! De orangea fläckarna försvinner och du får en härlig, gratis ventilation som garanterat blåser rutorna fria...

31/3 -07

Gud vad jag tycker det är SKÖNT med FORKgänget.
Här fixar vi för varandra, som vi har lärt oss fixa för våra orkidéer.
Lena, jag har tala med Åsa och sagt vi kan träffas vis Sjukhuset och leka `Följa John´därifrån.
För nu har jag varit så många gånger hos Jannie, så nu blir det raka spåret dit, (tror jag....) och så räknar jag ha Tina med , så det ska inte vara något problem.
Jannie, jag känner dig och din gästvänlighet, så jag hoppas den där lilla handen, som så ofta sticks i min hand, för att hjälpa mig gå också följer med.

31/3 -07

Annars får du låna min Gunsan...

31/3 -07


Gulliga du, Åsa;-))))))
Det värmer må du tro, och du vet ju hur det det är och stötta en gammal lytt qinna;-)
Fast då var det aningen halkigare än vad jag räknar med att det ska va på Långfredagen. Men man vet ju aldrig.
Jag håller gärna i din hand också.
Jag tycker det ska bli SÅ MYSIGT att träffa er alla igen.
Och så något som jag tänkt många gånger på Åsa.
Du ser dig väl som en FORKare också, även du nu bor i Uppsala?
Du är ju bara en liten förrymd F-länare;-)

1/4 -07

Det är som i sången Hotel California "You can run, but you can never leave..."

1/4 -07

Hihi, jo, även om jag är på rymmen i Uppland känner jag mig rätt hemma nere i småland å då oxå bland er! Så någon form av FORKare är jag nog kanske, låne FORKare, har ni behov av en sådan? FORsKare är i alla fall de jag umgås med på dagarna här uppe, nästan samma sak va?
Vilken tur jag har som har möjlighet att umgås med orkidéefolk både i sthlm och jkpg trakten... Allt blir så mycket roligare då!!!

Prosit Åsa SKRATT

Jag är ju inte den timida typen......

gubben kan nog fixa skjuts på fredag,,,,,,mamma...du och jag får pratas vid om hur det blir med barnen och hämtning,,,,

Vad skall vi ta med oss Jannie? Eller så delar vi...

tina

1/4 -07

Min" lilla gröna" har inte fått rulla sedan slutet av november, så den tar oss gärna till Jannie, antingen med dig eller mig bakom ratten.
Ännu ett bevis på att ALLT ordnar sig till slut
Kramis!!!!!!!!!!!!!
Åsa, tror sjutton att vi har behov av låneFORKare tillika FORsKare.
"Ju fler vi är tillsammans, ju gladare vi blir......................."

Klart Åsa, du är självskriven ))
Lena, tar du och susar ner i amerikanaren ?
Mamma: ve o fasta skulle du köra med ett gipsat ben,,,jag kan riktigt se dig framför mig;;;;; URSÄKTA KONSTAPELN, MEN SE DU, FOTEN LIKSOM FASTNADE PÅ PEDALEN DEN ÄR JU SÅ TUNG.
Vet ni flickor, nu skall ni få höra ngt kul....Mamma o jag o ngra till var ute och körde och den som körde hade glömt körkortet hemma, vi blev NATURLIGTVIS stoppade av polisen. Men se Gunsan fanns ju med , fast i baksätet,,,,polisen började prata med HENNE ! !!!!!! hm.

Det slutade med lite blink, blink sedan fick vi åka vidare utan böter,,,,för Gunsan hade ju ett och hon satt bak....om polisen var snygg??? fråga Gunsan SKRATT

tina

1/4 -07

Varför var man inte med i den bilen...?
Hörni, vore det av intresse om jag ringde till Sven i Nydala och frågade om han har möjlighet att släppa in oss i växthuset? Vilken tid vore passande i så fall? 14.30, 15.00 eller ....?

1/4 -07

Tina, jag åker inte amerikanaren, det blir en rostig volvo.Jannie , jag är öppen för alla förslag, skall vi bidraga med något inför dagen?

1/4 -07

Om Sven kan och vill ta emot oss , tycker jag det är en bra idé.
Tiden spelar inte någon roll för mig, kanske Sven har en tid som passar bäst för honom.
Har någon hört något från Kajsa, det vore roligt om hon kan komma också.

2/4 -07

Lena, snällt av dig att tänka på det, men vi verkar inte bli fler än att jag klarar det! Som det ser ut hittills blir det du, jag, Gun, Tina, Lilla-Cajsa och Åsa. Men alla ni andra (Mikael G, Tussi m.fl.) är också hjärtligt välkomna! Hör av er så skickar jag vägbeskrivning.


Privat: 5/4: Ve o fasa ,,,strunt med........... Av tina. (Du kan redigera/radera ditt inlägg.) Inlagt 5/4 -07 15:59. Nyckelord fork träff april 07. ( KOPIERAT FRÅN MIN TRÅD,,,MYCKET LÄNGRE NER PÅ SIDAN,,,)

Nu är det så här, tro inte att jag inte försökt. MEN, igår var jag på ekenhaga handelsträdgård i jobbets vägnar,,,och vad får jag se.....en förbaskandes massa olika orkidéer...ja ha säger jag,,,ni skulle ju annonsera....men det har vi gjort,,,1 st annons hade vi inne.....EN......gång tror jag fick jag till svar.

Jag frågade om de hade öppet på långfredagen,,,ja till 14.00,,,om ni vill kan vi ju träffas tidigare, kanske 13.30 där så får vi kolla in vad som finns kvar. Det fanns en hel del i går då,,,jag kommer att lägga in det sedan vad jag köpte,,,men var gärna snabba med svar om vi skall ändra tid.....

kram

JAG LYFTER DENNA IGEN,,,DEN HAMNADE SÅ LÅNGT NER FORT

TINA

5/4 -07

Tina jag kommer gärna tidigare, det gör nog Åsa med för hon skall ju åka med mig, går in och tittar här senare ikväll

5/4 -07

Kika orkidéer säger man väl aldrig nej till! Även om jag har ett paket som lägligt anlände till Uppsala, efter att jag dragit söder ut, fyllt med just sådana. Men dem får jag ju inte kika på förrän på tisdag när postkontoret är öppet igen.... mutter mutter...
Lena du kan väl ringa mig i morgon eller skicka ett mess här så jag vet när du dyker upp. Måste ju hinna fixa mat till faderskapet oxå innan jag drar!
//Åsa

5/4 -07

Jag kikar också, jättegärna.
Nu är klockan 22:04.
Jag hoppas alla läser detta innan vi träffas hos Jannie.
Tina, jag får skjuts till dig så tidigt så vi hinner till Ekenhaga, senast halv två.
Hoppas Lena, Åsa och Jannie kommer dit också.
Men..............har de verkligen öppet i morgon Långfredag?
Å andra sidan, så lär vi ju komma i tid till Jannie, i så fall.
Uppdatering!
Vet någon om jannie pratat med Sven i Nydala?
Jag skickar ett PM till henne om att vi eller några av oss åker till Ekenhaga först.
Om vi inte ska till Sven.
Vi ses!!!!
GLAD PÅSK på er förresten

5/4 -07

Nu har jag skrivit till Jannie och även fått svar.Här går det undan.
Jannie kommer till Ekenhaga 13:30 och sedan har vi tid (låter som ett återbesök hos ortopeden) hos Sven i Nydala 15:00
Därefter till fika och planeringstid hos Jannie.

5/4 -07

Hej Gunsan, Jag tar med mig Åsa så ses vi i Värnamo
Vi ringer när vi kommit till sjukhuset i Värnamo så kan ni väl möta upp där,
ÅSA,jag räknar med att vara hos dig vid tolvsnåret,jag ringer dig när jag lämnar Fagerhult
Sov gott/Lena .

God morgon
Mamma, kom hit till mig kl 12.30 om du vill.
Hur lång tid tar det att åka till nydala ?
Måste säga till att Cajsa inte rör några katter i Nydala, inte jag heller. Äter ju fullt med allergi medicin nu. Var vid sjukhuset skall vi träffas,,,vilken sida,,,väster el huvudingången ?

HAR NÅGON HÖR FRÅN KAJSA OM HON KOMMER, VORE JU KUL OM HON VILLE KOMMA MED

KAJSA HOPPAS ATT DU SER DETTA ,,,OCH,,,,KOM O HÄNG MED ! ! ! ! ! !

TINA

6/4 -07

Huvudingången.
Jag kommer inte ihåg riktigt hur lång tid det tar från Värnamo till Nydala, inte mer än en halvtimma i varje fall. (tror jag)

Sorry! Kan inte komma. Min pappa har kommit ner så......

Glad Påsk på er alla, i alla fall, med STOOORA kramar från mig!!!

Kram till dig åxå Kajsa, käka mycket och njuuuut av ledigheten . ))

tina o mini cajsa

6/4 -07

Vad tråkigt att du inte kan komma, Kajsa! Hoppas du får en Glad Påsk i alla fall!
Ni andra, VÄLKOMNA!

2/8 -07

Med risk för att anses som tjöööötig, undrar jag hur många FORKare, som tänker sig till Helsingborg 11-12 Augusti.
Som det är nu åker lena, Tina och jag den 11:e och stannar där till söndagen.
Det vore så himla kul om vi blir många FORKare som kan ses där.
Jannie, hur går det med köket?
Om det inte blir klart till Helsingborghelgen, så får du säga åt Conny att han är värd en eller ett par dagars vila från renoveringsjobb, och istället njuta lite orkidéfägring

2/8 -07

Jannie, Jannie, får vi se er i Helsingborg?Försök att slå er lösa. Kram Lena
VI VILL GÄRNA TRÄFFA FLER FRÅN SMÅLAND

Hörrni alla fork:are,,,om jag inte minns fel så förvarar välaplantor MÅNGA av helsingbors ute palmer för vinterförvaring på området,,,kanske de har glömt att sätta ut ngn inför sommaren,,,där kan ju vi sätta oss under och ventilera våra roliga humor ihop,,,för Kajsa K och Jannie, Åsa,,,visst kommer ni med,,,,och visst kommer ni ihåg resan till Jkp och vår fika stund ;O))))))))))))))))),

ses där va?
tina

Jag åker troligen ner till husvagnen i Skäralid på fredag 10:e. Så jag kommer att åka till Väla på lördagen.

3/8 -07

Vá kuul Kajsa, då måste vi träffas.
Vi får bestämma tid och plats före helgen, så vi inte går om varandra.
Häääärligt!!!!

3/8 -07

Toppen Kajsa, då kan vi ju inta en födelsedagsfika med dig och med Tina som fyller 9/8
Väla är väl inte så stort men vi kan ju ta varandras mobilnummer
Lena 0702432499

3/8 -07

Hade jättegärna hakat på men det ser inte ut att passa för tillfället... Återkommer mot jul istället när förhoppningsvis alla kattungar är födda, levererade och jag är på julbesök i småland! =p
//Åsa

3/8 -07

Jag har fortfarande inte lyckats få definitivt besked från min käre man, men ska absolut göra mitt yttersta för det vore SÅ roligt att träffa er igen! Jag har saknat FORKgänget! Utebliven framgång bland orkidéerna kräver nog lite peppning...

3/8 -07

Åsa, bättre sent än aldrig. Och det är ju bara drygt fyra och en halv månad till Jul, så det går fort .........hemska tanke, vi måste ha en varm och skön sommar först
Jannie, jag hoppas, tror, önskar att käre mannen kommer med ett glädjande besked.
Nog är det så att man längtar till "Vårat goa gäng", det har gått alldeles för lång tid sen sista träffen.
Det är allt en himla tur, att vi har en träffpunkt här på OrkidéPrat
Jag håller tummarna att du kommer iväg till Helsingborg.

0708 / 617 363

4/8 -07

Toppen Kajsa, nu finns det inlagt i min telefonbok.
Vi hörs och syns.
För att gardera oss, mitt mobilnummer: 076 8295150

4/8 -07

Tjohooo, vi kommer!!! Jag har ringt och bokat plats för oss på middagen och vi kommer att bo på B&B i Mörarp. Vad roligt detta ska bli! Jag ser fram emot att träffa de FORKare som dyker upp, men det ska ocks bli väldigt roligt att lära känna fler orkidister.
Mobilnr: 0733-91 60 03

4/8 -07

Toppen Jannie, nu blir det 5 X FORKare
Tänk om Åsa kunde få kattvakt och komma också, plus fler F-länare.
Vi får sedan ta ställning till om vi skall kompisköra till Helsingborg.
På tal om annat, har jag idag planterat om mina Dendrobier, som bor i växthuset över sommaren.
Fy f...n för alla kryp. I en kruka kryllade det av myror och myrägg. Vad har dom där att göra?
Vet någon om myror är skadligt för rötterna.
I en annan kruka var all kompost närmast krukkanten fullsmockad med små runda, ljusbruna kulor, typ vallmofrön. Vad kan det vara?
I en tredje kruka hade` långhornade ´ silvermetallicfärgade sniglar pataj. Jag vill säga att de fanns i en femtedels Kingianum, som jag fick på Långfredagen. Så var observanta ni som har de andra fyra femtedelarna 8(

5/8 -07

Nu Janniee och Conny satte ni ribban, vad roligt att ni kommer med och även blir med på festen, ser verkligen fram emot detta, vi ses på Lördag, Skall nu jobba en vecka först för nu är min ledighet slut/Lena

gunsan: kingianum kryp kryllade det av här åxå... Det ser ut som sköldlöss + en slags snäcka som var ca 1/2 cm stor,,,de hade ätit på Phall blad med,,,,det var de som jag fick hjälp med i somras,,,den blandningen som var 4 provadopinnar + 1.25 liter vatten. och det verkar ha hjälpt,,peppar peppar men jag har 1 omg kvar att göra.

5/8 -07

Go on Tina !
Jag har börjat mata sniglarna med `snigelmat ´ ,
kommer inte ihåg vad det heter ,
"Snigel.....någonting", men de är ena eftehängsna rackare, så OM det inte hjälper får jag ta till provadokuren.

6/8 -07

Tina, det är nog samma sorts snäckor som jag har haft sådana besvär med. De har inte velat ge sig trots Provado och Snigeleffekt. För tillfället verkar det dock som jag har lyckats bli av med dem, men det har jag trott förr... ( Nästa gång de dyker upp har jag laddat med gamla fimpar så jag kan göra nikotinvatten, he he he....

OK jANNIE,,,jag får gå och tigga fimpar av jobbarkompien nu då skratt ,,,,hur många fimpar ,,,vatten skall det vara????
Undrar vart de kommer ifrån????? (((

Prata om bilden

F-läns orkidéklubbs första möte (hu, vilket namn! Vi måste komma på något bättre...) har hållits med två (!) medlemmar närvarande. (TACK Gun, för en väldigt trevlig eftermiddag!) Vi besökte Guns härliga växthus, tittade på odlingsskåpet och kollade in alla de andra orkidéerna som trängdes på fönsterbrädena och pratade både om orkidéer och mycket annat.
Vid nästa möte, som har spikats till den 29 juli hemma hos Jannie/Plopp, hoppas vi att även Kajsa K och Mikael har möjlighet att närvara!

Nyckelord: F-läns Orkidéklubb

28/5 -06

Va sägs om FORK (F-läns ORkidé Klubb)?.
Nä skämt åsido, om antalet medlemmar, vid nästa möte ökar med hundra procent, har vi ju större chans att tillsammans komma på något lite enklare namn.
Och Mia, om du läser denna tråd, vill jag tala om för dig att vi har läst igenom den information du skickade mig om nystart av förening. Och jag vet redan att vi kommer ha stor nytta av den.
Jannie jag hoppas, i och med vår träff idag (i går), att de första grundstenarna är lagda till någon typ av Orkidéförening.
(Orkidébarnen jag fick av dig har flyttat in i odlingsskåpet, de tyckte det var för kallt på fönsterbrädan. Och du, var har du receptet?!)

28/5 -06

Ja, attans, det glömde jag! Men jag vill mycket gärna ha det. Vi pratade på vägen hem om att bjuda på krabbrulle på studentfesten. Kan du maila det till mig, tror du?

Jag önskar att jag kunnat vara med er i går! Men jag kommer nästa gång.

Kajsa

28/5 -06

Jannie, skicka din E-postadress, privat om du vill, så har du receptet senare idag.
Kajsa,det hade varit roligt att få träffa dig igår också, men vi ses 29 Juli.

28/5 -06

Kajsa, boka in den 29 juli redan nu! Det vore så jättekul om både du och Mikael kunde komma.

Bokat!

Kajsa

28/5 -06

BRA !

28/5 -06

Hej Gunsan!
Nu har jag läst och jag gläder mig med er över att ni nu kunnat träffas!
Naturligtvis är det också roligt om mina erfarenheter (en del mödosamma!) kan vara till nytta för er.
Synd att det är så långt mellan oss, jag hade också gärna sett ditt växthus och fina skåp:-)
Fast - vad är bättre än Öland så här års?? Har just kommit hem från en tur på Alvaret, där det var översållat att Sankt Pers Nyckar, de första Adam och Eva och även en del Göknycklar. I går såg vi bl a Guckusko!!
Sköt om er och lycka till i fortsättningen!
Kram Mia

28/5 -06

Tack Mia.
Jag håller med dig om, att det finns över huvud taget inte mycket, som kan konkurera med det naturen har att erbjuda vid denna tiden på året och fram tills vintern åter är här.
Men, skulle du lämna Öland för att ha vägarna förbi där jag bor är du jätte, jätte välkommen.
Kom på när jag läste om ditt besök på Alvaret, att jag måste gå till "vårt" kärr och fotografera de växter som jag tror är något slag av orkidé. Därefter hoppas jag här på OrkidéPrat få hjälp med identifiering av dessa.
Kram till dig också och ha en sköööööööön sommar.
Gunsan

Ge din åsikt