Råd / Odlingsplatser / · Odla utomhus /

Skriv början av artikeln om väder

Nyckelord: väder

Inlägg med väder som nyckelord.

Det blir nog nödvändigt ändå att skaffa skåp till orkidéerna. Torkskåp!

Nyckelord: väder, Utevistelse, fukt

Hahaha

18/7 -09

Å, Säluttern, vilken otur med vädret. Här har det efter tidigare dränkning blivit så varmt och torrt att jag måste vattna min Browalllia två gånger om dan trots omplantering och orkidéerna oftare än vanligt. (Finns det antitorkskåp?!) Men ditt sinne för humor verkar oförstört!

18/7 -09

Ingegerd vi får ha ett sånt där vänortsbyte: skicka du hit de av dina som behöver lägervistelse i fukt så skickar jag mina på en torkrunda till dig

Är det inte för mycket åt ena hållet så är det åt det andra, vet inte vilket som är värst. Här nere i sydväst har vi fått regn nu de senaste dagarna och jag längtade faktiskt efter det...Men nu är väl risken att det inte slutar igen!

18/7 -09

Ja Säluttern, tänk om man kunde skicka orkidéer genom tankeöverföring!

Ge din åsikt

10/6 -08

Stormväder

Idag är blåser det nästan stormvindar i Jönköping. När jag kom hem fick jag rädda plantorna på balkongen. Två hade blåst ur sina krukor och några hade fått något blad brutet. Tur är att de båda som som har blomstänglar hade klarat sig. Någon annan som drabbats?

Nyckelord: väder

10/6 -08

Hade en massa amplar i mitt äppelträd men de har klarat sig som tur var, men det blåser regäl kuling på Öland.

10/6 -08

Jodå storm har vi också, bara 6+ dessutom. Jag har som tur var inte ställt ut mina ännu. Pleionen står i kuvösen, skyddade från blåsten. Är ca 10-15 grader där inne just nu... Tror tomaterna fryser mest.

Stormen på Småländska höglandet öppnade kaninburen. Så nu är kaninen väck........ Bokgrenar i hela trädgården, omkullblåsta krukor, bord, osv, osv.....

10/6 -08

Ni ser ut att ha det riktigt intressant där i södern..
Här blåste det hårt i går, men lugnt idag och ca 12 gr...klarnar upp nu efter en regnig dag.

10/6 -08

Kajsa K.- det samme skjedde vårt kaninbur en gang, kaninen ble funnet under naboens garage. Har siden hørt at kaniner sjelden drar langt av gårde, så all min leting i kilometers omkrets var unødig! Lykke til!

10/6 -08

Vi har haft det blåsigt, men inte SÅ blåsigt som ni andra. Plantorna på balkongen klarade sig likaså pleionen i äppelträdet. Odontonian på trappen ramlade, men jag vet inte om det var för att det blåste eller om katten hade puttat ner den. Vår kanin mår fint kan jag tillägga

10/6 -08

Allt har klarat sig på balkongen. Men det var spännande innan jag kom innanför dörren om det hade blåst omkull något. /J

10/6 -08

Här har det blåst rejält med kratiga vindbyar, och fortsätter så ännu.
En Änglatrumpet och trädgårdsmöbler har blåst omkull, men orkidéerna som är på sommarkollo i växthuset, har det lugnt och skönt.
Däremot är risken stor att här kommer bli strömavbrott om vinden inte ger med sig snart .
Inte bra det inte, det innebär ingen kontakt med OP

Ge ditt svar