Råd / Odlingsplatser /

Skriv början av artikeln om terrest

Nyckelord: terrest

Inlägg med terrest som nyckelord.

11/3 -06

Har själv inköpt dylika plantor häromdagen. Några tips?

Jag har läst mig till att den växer varmt och fuktigt. Jag ställer vattenkrus runt plantorna och den står i mitt mest tempererade rum, dock ej jättevarmt,, typ 20, och föntret är ett östligt. Jag har även tagit reda på att de inte kräver jättemycket sol.

Ja, det blev lite tips från mig tydligen... , men som sagt någon som har mer tips?

/Jessica H

11/3 -06

Tack för tips.
Min har tvekat ganska länge och jag har provat flera ställen, senast under de andra växterna i ett litet akvarium ( utan vatten). Nu vill jag att den skall växa till sig lite bättre så jag tänker hålla den lite varmare än hittils. Jag har en Ludisia i ett norrfönster på fönsterbänken och det fungerar bra, så Macodes kommer också att få stå där.
Har du upptäckt de fantastiska guldtrådarna? Jag ställde min under belysning och de framträdde annorlunda, bedårande vacker som en sagobroderi

11/3 -06

Javisst, de ser helt overkliga ut i rätt ljus. Jag har en som ser ut som din ungefär och en som jag tror skall till och blomma.? Vi får väl se. Jag hittade dem billigt och köpte två. Billigt=49:- (ordinarie pris 179:- = dyrt) Då är det värt att testa.
/Jessica H

13/3 -06

Absolut. Måste verkligen gratulera till ditt fyndpris. Jag köpte min på rea för 69 kr och det tyckte jag var billigt.


Den är ju underbar!!!

Var får man tag på en sån där egentligen?

7/6 -06

Hej Sofia!
Min köpte jag i en vanlig blomsterbutik vid ett tillfälle då de haft en mindre utställning. Det stod kvar 3-4 stycken efter utställningen och jag såg inte då hur vacker den var egentligen. När jag kom hem och ställde den under lysröret på diskbänken såg jag de fantastiska guldtrådarna framträda och blev helt betagen. Bilden ger den ingen rättvisa.
Något bättre tips har jag inte om var man kan få tag i en sådan. Andra juvelorkidéer säljs ju på många ställen nuförtiden.
Förmodligen kommer du att hitta någon i samband med ngn utställning om du inte vill be blomsterhandlare att beställa hem till dig.

7/6 -06

Jag köpte min från Blomsterlandet efter att Stenåsa haft utställning. Jag har en liten planta "över" om du är intresserad. Kan tänka mig byta mot något trevligt .

Ge ditt svar