Skriv början av artikeln om sommarlov

Nyckelord: sommarlov

Inlägg med sommarlov som nyckelord.

Ja då vad det dags igen... man vet vet att det är sommar när orkidéerna får gå på semester... åtminstone några av dem. Samma plats som vanligt, även om den lilla röda stugan vid kusten har målats svart i år så är scenariot detsamma. (Länkar till tidigare år finns på bloggen ) I år har dock Vanda-semesterfirarna fått sällskap av ytterligare några orkidéer - så att jag inte missar blomningen när vi är borta. Svalskåpet sköter sig mer eller mindre själv. Allt jag behöver göra är att åka tillbaka in till stan var 4-5 dag och fylla på vatten till regnsystemet och luftfuktaren.

Nyckelord: sommarlov, utomhus, Vanda

25/6 -11

Schjysst! Vilken kanonblomning du verkar få på din Cattleya intermedia!

25/6 -11

Ser verkligen inbjudande ut Blir det ingen ohyra när orkidéerna är utomhus? Jag vågar inte ha mina utomhus för då kanske det dyker upp någon läskig spindel eller gråsugga mm.

25/6 -11

Tjusigt men brukar du inte ha fler på kollo ?

25/6 -11

Vilka cooola semester för dina orkidéer!!

25/6 -11

Vad är det för något i krukorna som står på golvet?

Det ser riktig trivelig ut, heldige orkideer som får dra på ferie.

25/6 -11

Gott för Vandor mfl att få en styrkande semester på landet, så de kan ladda inför fantastiska blomningar!
Mvh
Mikael

26/6 -11

Tackar!! Jodu Mathias, C intermedia v. orlata med 3 blommor (den hade 4 knoppar men bara 3 orkade hela vägen), de har precis slagit ut nu, måååste fota snart... de har en ovanligt härlig djupt lila färg i år. Oled, jo men jag har inte hunnit packa med mig allt som blommar ännu... fast det är allt en hel del här redan, dryga 20+... Men spindlar är väl inte ohyra sommarbo...? De hänger ju på huset under takknocken så jag är inte så orolig. Jag har i alla fall aldrig fått med mig oinbjudna gäster hem innan. Det som står i krukor under orkidéerna är hot peppers som jag fick av Ingbrith (VSOS). Två har frukt redan så det blir till att laga het mat i sommar he he. Mikael, ja vandorna gillar absolut sommaren utomhus, men det gör nog Cattleyorna också. Såg förresten precis idag att Trudelia alpina kommer med 4 stänglar nu, de har precis börjat kika fram i bladvecken.

26/6 -11

Dom får nog en fin semester där, med varma sköna dagar och svala nätter. Mina får nöja sig med att hänga i plommonträdet, inte mycket skydd för väder och vind.

Ge din åsikt