Råd / Förökning / · Vegetativ förökning /

Skriv början av artikeln om rotning

Nyckelord: rotning

Inlägg med rotning som nyckelord.

Ja, som sagt, är man ny i ämnet så är man....Har fått hem min zygopetalum i tron om att den redan var rotad......men så var inte fallet. Har suttit en halvtimme och letat bland nyckelorden för att få reda på hur man rotar den, utan resultat....någon vänlig själ som kan hjälpa mig.....eller snarare zygon?:(

Nyckelord: Rotning

Hej! om det är en bulb försök att peta ner den i bark,jag har inte den själv men min Pleione Leda som Björn sålde var det nästan ingen rot på,du kanske kan prova det,återkommer när jag vet mer,mvh Elisa.

Hej igen,gå in på rubriken:släkten,arter och hybrider jag tittade där och jag tror att du kan få hjälp där i alla fall i mitt tycke,lycka till,mvh Elisa.

11/8 -10

tack:)

11/8 -10

Vem har lurat på dej en delning utan rötten ?.

De flesta orkidéer är inte lätta att sticklingsföröka. De går inte att jämföra dem med ex. hibiskus och pelargoner.

11/8 -10

Håller med Flora, låter inte särskilt lovande!

Ge ditt svar

24/1 -07

Bild

Från Mona.

 

Nyckelord: rotning, Vanilla planifolia, Vanilla

Prata om bilden

24/1 -07

Vanilla Planifolia

Från Mona.

Hur skall jag göra med en stickling jag köpt. Den som sålde den till mig sa att jag antingen skulle sätta den i vatten eller i perlit till rötterna kommer. Men det känns inte som om det är rätt. Nån som kan råda mig?

Har nu lagt till en bild så ni kan se hur den ser ut. Är väl ca 10cm.

Nyckelord: Vanilla planifolia, rotning, Vanilla

vitmossa sägs fungera bra till sådant. Hur lång är den?

Låt sticklingen ligga i blöt helt under vatten i 10 minuter. Ta upp dom och låt sedan ena änden stå i vatten i 3 dagar. Lägg 2 botten noder horisontellt i jorden och täck med 2 cm jord, eller mix. Sätt fast resten av sticklingen på ett stöd att klättra på. Vattna igenom och håll sedan jämnfuktighet.Odla den varmt så växer den snabbare, ge bra med ljus men skugga mot skarp sol.Du kan rota i fuktig vitmossa också.
Snart kommer en artikel i orkidetidningen om Vanilj som jag skrivit där du kan läsa mera om denna exotiska växt samt få en del roliga recept etc. Jag tror vaniljartikeln ska bli en serie på 2 eller 3 delar.Vanilj är en av mina favoritorkideer tillsammans med Bulbophyllum.

Dom nya rötterna växer ut vid bladnoderna, så se till att noden längst ner ligger mot det substrat du valt om det är ren vitmossa, jord eller nån blandning.

Ge ditt svar