Råd / Att köpa orkidéer /

Skriv början av artikeln om nyförvärv

Nyckelord: nyförvärv

Inlägg med nyförvärv som nyckelord.

Den sedvanliga söndagssvängen förbi plantskolan på vägen hem från kyrkan (inga andra affärer har öppet här på söndagar, så "måste" man ju åka in där) gav väntat resultat i form av mindre pengar men mer skönhet. Ja, inte är det jag som har blivit mer skön, men vårt vardagsrum blir ju mer och mer ljuvligt att vistas i sedan orkidégalenskapen inträdde förra veckan. Den nya skönheten är en Dendrobiumhybrid, tyvärr helt utan någon hint om vilken typ. Jag är ju inte alls kapabel att bedöma sådant, men jag ska försöka lägga in en bild imorgon så är det kanske någon som kan hjälpa mig. Om jag har förstått saken riktigt kan det vara stor skillnad på hur de vill bli behandlade, så det vore väl bra att komma lite närmre än bara släktet.

Som sagt, efter bara en vecka har jag nu elva olika sorter och sammanlagt sexton plantor. Fem Phalaenopsis och Ludisian hade jag sedan tidigare, så nyförvärven är ju bara tio stycken... Hmm... Det är visst mer än en om dagen. Om det fortsätter i den takten kan vi nog inte bo kvar, vi som har så trångt i förvägen. Så får orkideerna bo här och vi kan tälta i trädgården.

Nyckelord: Dendrobiumhybrid, nyförvärv

6/8 -07

Se där - en sann missbrukare! Och fort gick det; annars brukar fullt utvecklat beroende inledas med en - i alla fall någorlunda - kontrollerad tillvänjningsperiod, men inte här, inte! På något sätt är jag inte förvånad ... "Multum non multa" får bli din devis!

Det finns alltid plats för fler orkidéer. På något märkligt vis lyckas man alltid hitta en liten vrå åt de små vänner, som råkat fastna på fingrarna. Fråga mig inte hur det går till. Kanske fönsterbrädan hemligen förlänger sig när ingen ser på? Se'n kan man ju hänga några som amplar, också. Eller gå in för miniatyrer, bygga skåp eller ... Du ser - platsbrist är inget argument. Dessutom är jag säker på att man själv blir vackrare om man omger sig med sköna orkidéer!

Glöm inte att din äkta hälft har namnsdag på fredag. Du kanske skall uppvakta med en lille orchidé?

/Gunnsan

Ge din åsikt