Råd / Vattning / · Näring /

Skriv början av artikeln om näringslösning

Nyckelord: näringslösning

Inlägg med näringslösning som nyckelord.

24/4 -06

Socker+ näring

Jag har läst något inlägg här på sidan om en kur med socker plus näring i något sammanhang. Var det kanske Tommy som hade skrivit om detta?
Nu kan jag inte hitta det med hjälp av sökord och undrar om det gällde för sjuka, trötta plantor eller annat. Jag ville gärna veta vilket det gällde för. Speciella arter eller som botemedel.

Nyckelord: kurera?, näringslösning, socker, näring

24/4 -06

Hej Amatör

I det fallet gällde det Vandor som hade få rötter och genom att hänga dom upp och ner ändra växt energin till rötterna. Under denna process placerar man plantan lite skuggigare och för att hjälpa bladen att få tillräkligt med energi då ljuset minskar och rotsystemet är dåligt kan man blanda lika delar gödning och strösocker och spraya med. Sockret innehåller fruktos som plantan kan använda, normalt bildas ju "glykos" då plantan får ljus.

Man ska nog inte använda sockerlösning om plantan har kompost för det är svår att se vilka reaktioner som sockret kan få tillsammans med kompsten.

MVH
Tommy Ljunggren

Tommy (och alla andra som känner sig manade), en fråga av ren nyfikenhet: skall det vara vanligt strösocker eller är det bättre med druvsocker? Jag brukar ju ta druvsocker i drickan när jag själv behöver bli uppiggad efter ett träningspass, så kanske funkar det för orkidéer också? Vad säger biologerna på forumet?

Eller vit sirap som innehåller olika slags sockrar?

24/4 -06

Hej Tommy!
Jo det var ditt inlägg, då var jag inte ute och cyklade helt.
Jag hade en tanke om behandling på knoppar som ser lite tveksamma ut.

Jag köpte en MiniMark för ca tre veckor sedan som stod i knopp, men det har inte hänt något ännu. Det kanske var omflyttningen där ifrån växthuset som gjorde att de stannade upp lite, var min teori.
Jag har duschat dem lite extra varje dag med vatten för att hjälpa dem på traven. De såg nästan lite torra ut. Det var i detta skedet jag kom att tänka på ett inlägg jag mindes om socker+ näring skulle kunna vara till nytta

24/4 -06

Hej Complicada

Druvsocker borde väl också vara fruktsocker. Vi får nog fråga någon kunnig på detta område.

/Tommy

24/4 -06

Vanligt vitt strösocker innehåller väl inget fruktos, är det inte bara Sackaros eller vice versa, kanske är jag helt ute och cyklar.

24/4 -06

Det bästa borde väll vara att köpa ”fruktsocker” som man hittar på bakavdelningen.

24/4 -06

Jag vet! Honung!

Ge ditt svar