Råd / Vattning / · Näring /

Skriv början av artikeln om hönsgödsel

Nyckelord: hönsgödsel

Inlägg med hönsgödsel som nyckelord.

I går startade jag mitt experiment att använda hönsgödning. Jag kommer givetvis att redovisa mine intryck under resans gång. Även om plantorna dör, gud förbjuda !

I dag fyller jag år och har bl.a fått en trådlös hygrometer med temp fuktion. Va glad jeg är. Håller på att studera RF som funktion av tiden och har fått fram mycket intresanta resultat (preliminära resultat). När jag är klar kommer jag givetvis att redovisa här på orkidéprat.

Nyckelord: hönsgödsel

22/9 -09

Grattis Ole !
Hoppas du fått en bra hygro/temp meter som tål att stå i fukten i skåpet..vet inte hur många jag avverkat som siffrorna i displayen försvunnit

Finns det svag flytande hönsgödsel att köpa...den är ju annars väldigt stark den man brukar använda ute? Jag har inte kollat nått på gödningar så därför jag frågar.
Spännande !

Ge din åsikt

När jag köpte min lilla kinesiska cymbidium på 50-årsjubiléet i Gbg, var det en äldre man som tog betalt, och han sa : den ska du ge mycket näring i vår när den börjar växa till. Hönsgödsel är bra. Tyvärr glömde jag i min upphetsning bort att fråga i vilka doser. Nu har den börjat växa till, så jag undrar om någon har provat och vet lite om dosering?

Nyckelord: hönsgödsel, Cymbidium

30/1 -07

Vilken dos? Ja, en näve... Det är vad jag gav i juni till min röda hybrid som bor i en 25 cm bred kruka. Har just blommat klart med tre kraftiga stänglar med tjugo blommor vardera, inga knoppar föll! Det har det alltid gjort förut. Har haft det svalt (ute och sen 10 - 15°) och ljust (med hjälp av lysrör).

30/1 -07

Säluttern, hönsgödsel brukar inte lukta så gott... Kan du vattna med det och ändå ha plantan inomhus sedan?

30/1 -07

Koskit har jag hör är bra men ej använt själv. Hönsgödsel har jag använt till mina Bonsaier på balkongen och det var nära både dem och jag åkte ut. Luktar hemskt. Måste finnas något annat eller?

Duvskit. Den luktar inte alls så dåligt i små doser... Men då måste man förstås ha duvor eller bli invaderad av duvor – helt i hemlighet…/L

31/1 -07

Jag använder hönsgödsel inomhus och det fungerar hur bra som helst, men inte vanlig hönsgödsel utan hönsgödselpinnar som de har förpackade i små påsar på Blomsterlandet. Det luktar lite när dom blöts upp vid första vattningen men sen är lukten borta efter nån dag. Kogödsel luktar ganska länge så det vill jag inte ge mig på.

31/1 -07

Tack för alla svar! Såna små pinnar har jag inte sett, det får jag titta efter vid nästa besök. Då vet jag på ett ungefär hur mycket det kan bli frågan om oxå, tack ska ni ha!

31/1 -07

jag tycker inte att komposterad koskit luktar något alls men deremot hönsskit. föresten har du tillgång till ett stall så kan du säkert få hemta där och den luktar helt ok.

Även hästgödsel används, men om det luktar vet jag inte. Inte än iaf!

31/1 -07

I maj förra året planterade jag om min ena Cymbidium med en tillsats av hästskit. Den fick vara ute hela sommaren och när jag tog in den i september luktade det inget! Men det betyder ju inte att det inte luktade när det var nytt...

Ge ditt svar