Skriv början av artikeln om favorit

Nyckelord: favorit

Inlägg med favorit som nyckelord.

9/10 -20

Favoritklon?

Ni som odlat flera olika kloner (individer) av en art eller hybrid och hittat en favorit bland dessa - vore kul att få se bild och/eller beskrivning!
Själv har jag haft ett flertal genom åren, men här ett exempel: en Cattleya forbesii med lite speciell färgsättning. Klonen är dessutom ovanligt blomvillig, hållbar och väldoftande.
Hoppas få se många bilder på favoritkloner

Nyckelord: favoritklon, favorit, klon

Svårt. Phalaenopsis Purple Gem 'Aida' kanske? Jag gav bort en i gåva (och ångrade det), för den blommar ständigt och är väldigt lättskött (står hemma hos mor som ständigt glömmer bort den). Har tyvärr inga bilder på den, men det finns ju gott om dem på webben om man är nyfiken

9/10 -20

Jag vill minnas att Peter Göttfert brukar ha den i sin lista.

Tack stulun, jag vet
Är inte ute efter en ny, utan svarade bara på frågan om en favoritklon.

Ge ditt svar

9/11 -15

Favorit just nu?

Låt höra, vilken är just nu er favorit hemma och varför?

Inget blommar hos mig just nu, men jag går likväl runt och njuter av alla fina blad. Favoriterna är Paphiopedilum i gruppen Parvisepalum. Även om de aldrig skulle blomma är de värda att ha i fönstret just pga bladen. De är så otroligt fina med sitt nätliknande mönster av rektangulära fläckar och de små håren som liksom glittrar i solljuset.

Har tyvärr ingen vettig kamera att fota med, men ni andra får hemskt gärna visa fina bilder om ni vill. Det kan behövas såhär i höstrusket.

Nyckelord: Favorit

9/11 -15

Bifrenaria Auero Fulva. Från Xara.
Ebushimaru. Från Xara.

Väldigt svår fråga!!

Men Neon och så den av mina Bifrenarior som jag (! Öhöh! ) lett i blomning, är favoriter just nu .

9/11 -15

Tack för bilderna! Nu var jag tvungen att googla och blev riktigt imponerad av Bifrenarian. Kan eventuellt bero på att jag är tokig i gult och orange...

9/11 -15

Svårt att säga sådär bara, men en av nyfavoriterna är Rhyncolaelia glauca, och N.f 'Fugaku'. Inget i blom just. Men njuter lika mycket ändå. Icke orkisfavoriter dock är mina varianter utav ampelliljor som växer som ogräs just nu på en diet utav fiskmat (tänkte det vore kul att testa) och akvarie vatten. De ser oförskämt glada ut faktiskt.

9/11 -15

Förutom de jag har i skåpet så är jag mest fast i Lailia och Cattleya träsket. Men denna Odontoglussum cripum är trots allt min favorit. Varför? En gammal dröm att få äga en, otrolig vacker blomning, stilig planta som passar i/på Punschverandan, även min fru gillar den och så att den kommer från bolebo!

9/11 -15

Henrik - Håller med, de är fina. Odlar du Rhyncolaelian på fönsterbrädan? Mina ampelliljor växer också som ogräs, men enbart för att de är tvungna. De måste ju kompensera för tillväxtförlusten som det innebär att dagligen bli angripen av en betande katt....
oled - som sagt, mycket läcker

9/11 -15

När jag tog kort på den så stod den där. Nu står den lite ljusare och närmare växtlampan:)

Aldrig lyckats hållt liv i min liljor, men så började jag om, skådade ljus påverkan och sedan hittade jag en plats åt dom som var perfekt, och nu är de stora och fina (skaffade alla i typ oktober som små skott) så jag är mäkta nöjd med resultaten. Tur något växer snabbt och är snyggt på samma gång. Hoppas på blommor på de i vår /sommar!:)

9/11 -15

Oj vad svårt, är svårt skadad av Cattleya/Laelia viruset så kanske min LC Canhamiana som nyss blommat över eller min Dendrobium fleckeri som verkar kunna blomma flera gånger per år med väldigt söta blommor och härlig doft!

9/11 -15

Mina ampelliljor har blommat på meterlånga stänglar sedan i somras. Nu börjar de dessutom sätta små bebisar längst ut på blomstänglarna. De måste ju se till att föra sina gener vidare innan den stundande domedagen (dvs total nerbetning alt. omkullvältning).

9/11 -15

Men alltså! Dendrobium fleckeri, ytterligare en brandgul snygging.

9/11 -15

Ja den är skitfin!! Jag köpte den bara för att Schwerter hade den, den var billig, liten och var från Australien (har planer på att ha arter från alla kontinenter). Klart värd sin plats i min samling

Ge ditt svar

Jag undrar vilka av Cattleyorna som har blivit era favoriter och varför?

Själv gillar jag C.forbesii, Slc Jewel Box, C.luteola, BC Makai, BC Binosa Wabush Valley mfl.
Jag tycker speciellt om grönskimrande cattleyor och röda eller gulnade.

Nyckelord: favorit, Cattleya

3/6 -08

Mina favoriter är Slc Mae Hawkins 'Miya' och Blc. Haw Yuan Beauty 'Hong',
de är alltid på gång med nya bulber och blommar 2-3 gånger om året.
Lc. Firedance-Patricia och de 2 nya från Dichea, Lc Haw yuan angel " Red in snow"
och BRASSOCATTLEYA Mai Kai "Mazumi" gillar jag också skarpt.

3/6 -08

Min absoluta favorit är percivallianan - en sån som Ewert just köpt!!
Sen gillar jag ju mina trogna och färgstarka Lc Firedance `Patricia´och Blc Fuchs Orange Nugget.
Sen har jag flera som ännu inte blommat och som säkert så småningom hamnar på topp-listan

3/6 -08

Favoriter av de jag har, blir .....
För denna vackra blomning : BLC karnmaneethong "Green Delight"
För denna doft-maskin : BLC Pink Diamond x LC Secret Love
För dennas vackra blad och bulber : Brassavola digbyana (ingen Catt. men nästan )

3/6 -08

Hmm svårt, har bara hunnit införskaffa tre stycken ännu och ingen har hunnit visa en blomma på en vecka. De tre jag har är BLC Gold digger, LC haw yuan "Blue angel" och BLC Fuchs orange delight x rojo. Jag gillar de med mycket färg iaf

3/6 -08

Mina favoriter är SLC Mae Hawkins 'Miya', Pot Susan Fender 'Cinnamon Stick' och SC Tropical Pointer (både 'Cheetah'-klonen och lassses klon)
Kan inte säga om de är lättodlade, blomvilliga osv, men fina iaf!!!

3/6 -08

Amy, SLC Mae Hawkins 'Miya' är lättodlad, min växer så det knakar,
har fått 5 nya bulber sedan mitten på mars. Jag har för mig att din
också är från Karges, så de borde vara lika lättodlade.

3/6 -08

letherneck: att de växer och får nya bulber och rötter, tillhör inte det bara årstiden eller är det det som är tecknet på att de är lättodlade?
Jag är helt ny på Cattleyor och mitt första köpta exemplar växer med en bulb nästan så att det syns (jag vann den här på OP tidigare i år). Den har tagit en väldig fart på sista tiden iallafall. Jag trodde det mer var årstiden som gjorde den sådan eftersom jag ännu inte anser mig vara skicklig på Cattleyor...

3/6 -08

Jag har ingen egen Cattleya och har knappt sett någon i blom i verkligheten, men här på forumet förekommer den ena skönheten efter den andra... Men den jag skulle vara mest sugen på, alltså en slags favorit, är denna som odlats av min favoritspindel

3/6 -08

Oj det är jättesvårt, den som blommar för tillfället är ju favorit. Men OK:
Vårens favorit är C. gaskelliana med rejäla rosa blommor och god doft (blommar nu, foto kommer snart).
Sommarens favorit är C. mossiae med flera relativt stora rosa-lila blommor och den härliga honungsdoften.
Höstens favorit är C. labiata med sin relativt stora blomma med en stor vackert rosaröd läpp och doft. Senare kommer C. trianae med sina välformade stora blommor med stor läpp och breda petaler.
Vinterns favorit är C. percevalliana med sin intensiva färgsättning på läppen såväl som kronbladen och den kryddiga doften (Ingen riktig Jul utan C. percevalliana).
mvh
Mikael

3/6 -08

Violacea, jag jämför bara med de andra cattleyahybriderna jag har, det
skiljer ganska mycket i tillväxttakten mellan dem, sedan är det ju hur lätta
de är att få att blomma om, som jag tycker avgör hur lättodlade de är.
Där står 2 i särklass, nämligen Slc Mae Hawkins 'Miya' och
Blc. Haw Yuan Beauty 'Hong', Miya:n t.ex. är inne på sin tredje blommning
sedan september.

Ge ditt svar

är min Maudie! Det är tredje gången den blommar och den är så fin! Dessutom har jag en Zygopetalum, som bidrar med fem blommor. Inte så dumt det heller.

Nyckelord: favorit, Paphiopedilum Maudiae

25/2 -08

Där har du två riktiga trotjänare, två pärlor

Grattis till härlig blommning. Zyggar har jag aldrig lyckats få att överleva så där är jag lite "avis" för jag skulle gärna ha ett gäng! Maudie hade vi nog en fyra stycken. De är ju så pampiga och tacksamma och oemotståndliga!

Ge din åsikt


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.