Skriv början av artikeln om detektiv

Nyckelord: detektiv

Inlägg med detektiv som nyckelord.

En inbiten orkidésamlare måste verkligen behärska många talanger; finsnickare för att få korgar, sömmerska till lätta skuggardiner osv! Den senaste i raden är detektiven. Nu har jag suttit på nätet i gott och väl ett par timmar för att leta efter bilder på orkidéer - inte blommorna, men väl bladen! - och lyckats komma fram till att den okända vandaliknande orkidé jag fick för några år sedan av min thailändska svägerska troligen är en Aerides krabiense, bladen ser exakt ut som på min planta; lite stela, djupt v-formade, ca 12-15 cm långa och ca 2 cm breda. De växer parvis på samma sätt som en vanda.
Tyvärr har den aldrig blommat, men just nu kommer ett nytt blad och en liten utbuktning på stammen skvallrar om att en ny rot förhoppningsvis är på gång.
Trots alla mina efterforskningar har jag inte lyckats få fram några odlingsråd, annat än att A. krabiense är litofyt, till skillnad från andra Aerides. Är det någon av er som har några tips att komma med?

Nyckelord: identifiering, detektiv, Aerides krabiense, Aerides

25/5 -06

Tack, Tommy! Vad snällt av dig att leta för min skull! Du har alldeles rätt i att de här krumelurerna inte säger mig ett skvat, men min svägerska och bror kommer hit om ett par veckor så då ska hon få översätta... ifall jag kan vänta så länge! Mina söner har också en kompis som är thai, men jag är osäker på om pojken kan läsa thai, även om han pratar det flytande!
När jag har lyckats dechiffrera texten, hör jag av mig.
Tack än en gång!

25/5 -06

Det kan nog också vara en Neofinetia falcata eller Ascocentrum miniatum.

Alla alternativ är lika charmerande.

25/5 -06

Ja, jag har absolut inte något emot något av alternativen! Vilket som blir väldigt bra för min del! Jag är bara så nyfiken på vilket det är! Och tålamod är inte ett av mina mer framträdande karaktärsdrag...

Ge ditt svar


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.