Råd / Släkten, arter och hybrider /

Skriv början av artikeln om Aerides

Nyckelord: Aerides

Inlägg med Aerides som nyckelord.

2/6 -09

Aerides falcata

En lite parfymfabrik.Nyckelord: Aerides falcata, Aerides

2/6 -09

Vackra blommor, och med fin doft, det kan inte bli bättre.

2/6 -09

Parfym!!

Tänker mig en äldre dam.

Oj vad snygg!

2/6 -09

Vilken romantisk färg samt doft. Det tilltalar mig:)

2/6 -09

Denna typ av parfymfabrik gillar jag!
mvh
Mikael

2/6 -09

Jätteläckra blommor .
Doften kan jag tänka mig är ganska stark

Vilken goding! Hon blir nog förnärmad när du beskriver hennes doft som "äldre dam!"

2/6 -09

Bedårande vacker!

2/6 -09

Mycket vackra blomstänglar, med läckra vårfärger - liknande äppelblom! Men doften av " äldre dams parfym" låter avskräckande!

3/6 -09

Så vakker!

3/6 -09

Underbar, du får väl stå ut med "tant"doften:o

Ge ditt svar

En inbiten orkidésamlare måste verkligen behärska många talanger; finsnickare för att få korgar, sömmerska till lätta skuggardiner osv! Den senaste i raden är detektiven. Nu har jag suttit på nätet i gott och väl ett par timmar för att leta efter bilder på orkidéer - inte blommorna, men väl bladen! - och lyckats komma fram till att den okända vandaliknande orkidé jag fick för några år sedan av min thailändska svägerska troligen är en Aerides krabiense, bladen ser exakt ut som på min planta; lite stela, djupt v-formade, ca 12-15 cm långa och ca 2 cm breda. De växer parvis på samma sätt som en vanda.
Tyvärr har den aldrig blommat, men just nu kommer ett nytt blad och en liten utbuktning på stammen skvallrar om att en ny rot förhoppningsvis är på gång.
Trots alla mina efterforskningar har jag inte lyckats få fram några odlingsråd, annat än att A. krabiense är litofyt, till skillnad från andra Aerides. Är det någon av er som har några tips att komma med?

Nyckelord: detektiv, Aerides krabiense, identifiering, Aerides

25/5 -06

Tack, Tommy! Vad snällt av dig att leta för min skull! Du har alldeles rätt i att de här krumelurerna inte säger mig ett skvat, men min svägerska och bror kommer hit om ett par veckor så då ska hon få översätta... ifall jag kan vänta så länge! Mina söner har också en kompis som är thai, men jag är osäker på om pojken kan läsa thai, även om han pratar det flytande!
När jag har lyckats dechiffrera texten, hör jag av mig.
Tack än en gång!

25/5 -06

Det kan nog också vara en Neofinetia falcata eller Ascocentrum miniatum.

Alla alternativ är lika charmerande.

25/5 -06

Ja, jag har absolut inte något emot något av alternativen! Vilket som blir väldigt bra för min del! Jag är bara så nyfiken på vilket det är! Och tålamod är inte ett av mina mer framträdande karaktärsdrag...

Ge ditt svar

Tänk vad jag är less på den, den ska ha vatten varje dag, då jag köpte den hade den skrynkliga blad och det så ser den ut fortfarade fast den har fått lite fler rötter och ett nytt blad som växer i mm. per månad. Det tar väl 10 år före den börjar blomma, om jag har tur vill säga. Sedan gillar den inte den fina korger den hänger i heller, den vill gärna hoppa ur

Nyckelord: Aerides

7/4 -06

Var inte ledsen EC, den är inte så kräsen som du tror. Den vill inte ha något speciellt för att blomma, bara vatten och ljus.En sådan blommade flera gånger hos mig i skåpet. Den är såååå vacker i blom och doftar dessutom gott! Det går säkert bra för din planta också.
MVH/Svetlana

7/4 -06

Tack Tommy,
för de underbara bilderna, jag håller ut.

Ge din åsikt