Skriv början av artikeln om dendrobatid

Nyckelord: dendrobatid

Inlägg med dendrobatid som nyckelord.

Från Xara.

Typ alla mina nopsisar och samtliga tetraspis-varianter blommar nu . Denna är den enda som 'bara' heter Phalaenopsis tetraspis och den blommar typ aldrig . Även Cattleyor, Dendrobiums och en Paph blommar, exempelvis 'Svarta Madonnan' kommer med en ANDRA knopp nu?! Ur led är tiden?!

Sedan funderar jag på om en groda eller två (dendrobatider) ska få flytta in i mitt skåp... erfarenheter, någon?

Nyckelord: dendrobatid, Tetraspis

7/10 -19

ÅH nu blev jag avundsjuk, för längesedan så ville jag med ha grodor i mitt dåvarande skåp, Dendrobatus blå variant. De är giftiga det vet du. Handskar rekommenderas när man ska ta i dem

8/10 -19

obovata: Provade du med grodor? Tycker att de verkar vara högst kompatibla med orkidéer och särskilt med förhållandena i skåpet. Tänker att mat & renhållning (hoppstjärtar och gråsuggor) också är fördelaktigt för orkidéodlingsförhållandena: substratet i botten börjar 'gotta till' sig som situationen är nu. Vill inte rensa fysiskt: då kommer ju en massa rötter att skadas...

8/10 -19

Grattis till blomningen!
Mvh
Mikael

8/10 -19

För många år sedan hade jag grodor i ett orkideskåp, det var kul. Har du glömt nagellacken?

Grattis till alla blomningar! Va' spännande med grodor!

8/10 -19

Nej jag kom aldrig så långt till o skaffa mig grodor tyvärr

8/10 -19

Från Xara.

oled: Förlåt!! Här ser du även senaste nagelsetet... ...men berätta gärna mer om dina groderfarenheter: funkar det i mitt orkisskåp, tror du?

9/10 -19

de kommer trivas, finns ju mycket mat i ditt skåp

9/10 -19

Minns inte varför jag slutade med det

Undrar vad katterna kommer att tycka? Mat på gång kanske!

9/10 -19

Pilgiftsgrodan tillhör den väldigt vackra och färggranna grodfamiljen Dendrobatidae som lever i Sydamerika. De olika grodornas färger är ett sätt att varna andra djur att de är giftiga, vilket kallas för aposematiska färger.

Familjens namn kommer ifrån att Chocoindianerna i Colombia drog deras blåsrörspilar på ryggen på grodorna för att använda giftet till jakten. Giftet hos pilgiftsgrodan kommer ifrån insekterna grodan äter i det vilda. Därför är inte fångenskapsuppfödda grodor giftiga eftersom de äter vanliga insekter som inte har något gift att föra vidare.

Ge din åsikt


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.