7/10: Tetraspis och nya äventyr

Från Xara.

7 okt

Typ alla mina nopsisar och samtliga tetraspis-varianter blommar nu . Denna är den enda som 'bara' heter Phalaenopsis tetraspis och den blommar typ aldrig . Även Cattleyor, Dendrobiums och en Paph blommar, exempelvis 'Svarta Madonnan' kommer med en ANDRA knopp nu?! Ur led är tiden?!

Sedan funderar jag på om en groda eller två (dendrobatider) ska få flytta in i mitt skåp... erfarenheter, någon?

Nyckelord: Tetraspis, dendrobatid

7 okt

ÅH nu blev jag avundsjuk, för längesedan så ville jag med ha grodor i mitt dåvarande skåp, Dendrobatus blå variant. De är giftiga det vet du. Handskar rekommenderas när man ska ta i dem

8 okt

obovata: Provade du med grodor? Tycker att de verkar vara högst kompatibla med orkidéer och särskilt med förhållandena i skåpet. Tänker att mat & renhållning (hoppstjärtar och gråsuggor) också är fördelaktigt för orkidéodlingsförhållandena: substratet i botten börjar 'gotta till' sig som situationen är nu. Vill inte rensa fysiskt: då kommer ju en massa rötter att skadas...

8 okt

Grattis till blomningen!
Mvh
Mikael

8 okt

För många år sedan hade jag grodor i ett orkideskåp, det var kul. Har du glömt nagellacken?

8 okt

Grattis till alla blomningar! Va' spännande med grodor!

8 okt

Nej jag kom aldrig så långt till o skaffa mig grodor tyvärr

8 okt

Från Xara.

oled: Förlåt!! Här ser du även senaste nagelsetet... ...men berätta gärna mer om dina groderfarenheter: funkar det i mitt orkisskåp, tror du?

9 okt

de kommer trivas, finns ju mycket mat i ditt skåp

9 okt

Minns inte varför jag slutade med det

9 okt

Undrar vad katterna kommer att tycka? Mat på gång kanske!

9 okt

Pilgiftsgrodan tillhör den väldigt vackra och färggranna grodfamiljen Dendrobatidae som lever i Sydamerika. De olika grodornas färger är ett sätt att varna andra djur att de är giftiga, vilket kallas för aposematiska färger.

Familjens namn kommer ifrån att Chocoindianerna i Colombia drog deras blåsrörspilar på ryggen på grodorna för att använda giftet till jakten. Giftet hos pilgiftsgrodan kommer ifrån insekterna grodan äter i det vilda. Därför är inte fångenskapsuppfödda grodor giftiga eftersom de äter vanliga insekter som inte har något gift att föra vidare.

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av Xara:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · Butik