Skriv början av artikeln om calanthe vestita

Nyckelord: calanthe vestita

Inlägg med calanthe vestita som nyckelord.

Calanthe Vestita, bulber på uppvakning. Från Jörgen J. Fri bild (ej för kommersiell användning).

Calanthe Vestita, har vaknat pigg och rask redan nu. Får montera upp lite belysning åt den när den sätter fart, för vintrarna i Östersund gör ju ingen glad när det kommer till mängden ljus direkt

Nyckelord: Calanthe Vestita

25/11 -10

Ja! våren är här! eller snart då. Har funderat i flera år på att skaffa nån Calanthe, inte blivit av ännu. Är de svåra?

26/11 -10

Nej, de flesta Calanthe är rätt lättskötta har jag fått höra. Odlar som sagt bara vestita och rosea och de är helt i klass med alla andra nybörjarorkideer tycker jag i alla fall. När de väl satt fart att växa för säsongen så kan man knappast vattna ihjäl dem, och skulle man glömma vattna så klagar de inte på det heller. Under vilan så är det bara att se till att de har det torrt och förvara dem i 15-18 grader fram till de börjar växa igen.

26/11 -10

Här är en kort informativ sida http://www.websitesbytom.com/orchids/cal...

26/11 -10

Jag såg ju några vilda i Sikkim, så jag blev lite nyfiken. Kanske jag skulle köpa några då, kul!

Ge din åsikt
Calanthe Vestita, bulber på uppvakning. Från Jörgen J. Fri bild (ej för kommersiell användning).

 

Nyckelord: Calanthe Vestita

Prata om bilden

Äntligen har vestitan vissnat ner. Bladen brukar ju hinna med detta före jul och sen få en fin liten blomning innan den inväntar våren och nya skott. Men oktober var den lika grön och fin, november hade den fortfarande perfekt bladverk och påminde om en samling tropiska palmer, December blev en eller två bladtoppar lite torra i kanterna men annars underbart vacker bladväxt. Januari lika vacker. Februari började bladen gulna lite smått, och nu idag 17 mars trillade sista bladet av..... Så någon julblomning hade jag inte, och någon blomning nu blir det nog inte heller för inga knoppar syns till, bara nya fina saftiga skottanlag. Ska bli kul och se om den tänker vila länge eller om den raketstartar snart igen.

Nyckelord: Calanthe, calanthe vestita

Ge din åsikt


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.