Skriv början av artikeln om botanik

Nyckelord: botanik

Inlägg med botanik som nyckelord.

Från Xara.
Från Xara.

Nu är jag igång med mina nybörjar-fritids-hobbystudier i botanik på distans vid Uppsala Universitet. Och så är vi igång med vardagsrutinerna här hemma med heltidsjobb, fotbollsträningar och -matcher och en massa tjänsteresande... Kul, fast vi verkar ha en bit kvar till orkidéer i kursen .

Nyckelord: botanik

4/9 -16

Fast inte när det gäller hastighet :P

Ge din åsikt

11/4 -16

11/4: Höstplaner!

Från Xara.

Nu ska vi se om det kan bli ordning på torpet ifall en gammal hund lär sig sitta?!

Nyckelord: botanik

11/4 -16

Grattis, nu blir det vetenskapliga inslaget på OP än bättre i framtiden

11/4 -16

Vad skoj, lycka till Studerar också på universitet men inget som kommer till nytta på detta forum

11/4 -16

Det lät spännande!:D men hur orkar du med allt? Haha

12/4 -16

Spännande! Har själv läst biologi i Umeå, alla grundkurserna som kunde läsas på distans för ca 20 år sen. Det där låter som en lämplig fortsättning.

Ge din åsikt

5/9 -07

+ 6/9 -07

Buenos Aires, Argentina

Hej ,

jag åker snart till Argentina och ska mest vara i Buenos Aires. Finns mer att titta på än Botaniska och Japanska trädgården? Det verkar finnas ett projekt med Peruanska orkideer där också, men jag är ju inte så bra på spanska...

Alla tips emottages tacksamt! Även erfarenheter av inköp förstås.

Mvh
Sofia

Nyckelord: inköp, Argentina, botanik

Hej, Sofia

Bodde ett tag i San Miguel de Tucumán, som ligger i nordvästra Argentina. Han inte med att göra BSAS mer än några dagar på vägen hem till Svedala.

När det gäller blommor/växter i allmännhet så har det alltid funnits ett intresse men Orkidéer specifikt hade jag ännu inte fallit för 1997-1998. Har därför inte så stor koll på orchläget, vilket jag grämer mej rätt mycket för i dagens läge. Det jag däremot vet är att det finns två speciella orkidéer för landet, den ena är Encyclia argentinensis
och den andra är Cyrtochilum tucumanense .
Encyclian har jag lyckats komma över via botorch, men Cyrt. tucumanense verkar i princip OMÖJLIG att få tag i. Skulle du hitta nån flaska eller planta av den så är jag en stor spekulant i ett exemplar.

I BSAS han vi med lite standardturistande typ, obelisken, La Boca, cittybusstur ... Hade du däremot varit intresserad av nordvästra Argentina så skulle jag kaske ha kunnat vara till lite mera hjälp.

Hoppas du får en riktigt trevlig resa, våren är fin i Argentina.

Smått avundsjuk Jonnie

6/9 -07

Vi ska försöka hinna med Mendoza, men annars blir det nog mest dans... Får se detta som en rekognoceringstur, för det lär inte bli sista resan dit. Flaskbarn tar jag gärna med om det finns, CITES och större plantor får vänta till nästa gång.
Ingen som vet om några odlare??

/Sofia

Ge ditt svar


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.