Skriv början av artikeln om Argentina

Nyckelord: Argentina

Inlägg med Argentina som nyckelord.

5/9 -07

+ 6/9 -07

Buenos Aires, Argentina

Hej ,

jag åker snart till Argentina och ska mest vara i Buenos Aires. Finns mer att titta på än Botaniska och Japanska trädgården? Det verkar finnas ett projekt med Peruanska orkideer där också, men jag är ju inte så bra på spanska...

Alla tips emottages tacksamt! Även erfarenheter av inköp förstås.

Mvh
Sofia

Nyckelord: Argentina, inköp, botanik

Hej, Sofia

Bodde ett tag i San Miguel de Tucumán, som ligger i nordvästra Argentina. Han inte med att göra BSAS mer än några dagar på vägen hem till Svedala.

När det gäller blommor/växter i allmännhet så har det alltid funnits ett intresse men Orkidéer specifikt hade jag ännu inte fallit för 1997-1998. Har därför inte så stor koll på orchläget, vilket jag grämer mej rätt mycket för i dagens läge. Det jag däremot vet är att det finns två speciella orkidéer för landet, den ena är Encyclia argentinensis
och den andra är Cyrtochilum tucumanense .
Encyclian har jag lyckats komma över via botorch, men Cyrt. tucumanense verkar i princip OMÖJLIG att få tag i. Skulle du hitta nån flaska eller planta av den så är jag en stor spekulant i ett exemplar.

I BSAS han vi med lite standardturistande typ, obelisken, La Boca, cittybusstur ... Hade du däremot varit intresserad av nordvästra Argentina så skulle jag kaske ha kunnat vara till lite mera hjälp.

Hoppas du får en riktigt trevlig resa, våren är fin i Argentina.

Smått avundsjuk Jonnie

6/9 -07

Vi ska försöka hinna med Mendoza, men annars blir det nog mest dans... Får se detta som en rekognoceringstur, för det lär inte bli sista resan dit. Flaskbarn tar jag gärna med om det finns, CITES och större plantor får vänta till nästa gång.
Ingen som vet om några odlare??

/Sofia

Ge ditt svar


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.