Råd / Odlingsplatser / · Odla Inomhus /

Skriv början av artikeln om bord

Nyckelord: bord

Inlägg med bord som nyckelord.

Jippy! Jag har fått ett nytt bord med lampor och allt!

I går så ringde en person mig vars man var med i mitt orchidesällskap. Han har tyvärr avlidit efter lång sjukdom och hon ville nu skänka bort hans odlingsutrustning. Jag fick höra om det här tidigare, men då gällde det ett annat bord som några andra redan paxat.

Det andra bordet hade ändå varit för stort för mig.
Det här är helt perfekt!

Så idag åkte jag till Barbara för att hämta bordet eller snarare hyllan. Det är tre våningar ca 180 cm högt, 130 cm brett och 46 cm djupt. Det finns tre lysrörsramper till det som hänger i kedjor så höjden går att justera och så fick jag med lite annat smått och gott också.
Och allt det här helt gratis!

Jag fick nästan in allt i bilen (en Toyota Camry) men ena sidan fick inte plats så den ska jag hämta imorgon.

Nu kan jag odla under ljus!

Ska nog även använda hyllan till frösådder av perenner och sommarblommor. Sätter in en bild på hyllan imorgon så ni får se. Det ingick till och med en timer.

Nyckelord: orkidébord, bord, hylla

7/2 -07

Väntar med spänning på utlovad bild!
//Åsa

Så hedrande att få ta över grejorna! Hoppas dina orkidéer kommer att stor trivas! Kom på att jag kanske skulle fröså några solrosor som barnen kan få plantera ut senare. Vilka perenner tänker du så? Ser fram mot bilden!

7/2 -07

Jag har inte bestämt mig ännu vad jag ska så, men det blir nog några riddarsporrar och ev flera aklejor. Men mest blir det sommarblommor. Det blir ju bättre plantor under ljus, tjockare och kraftigare liksom. Så jag tänkte nog börja så nu, dahlior och lite annat så jag kan sätta ut allt i april. Då är ju risken för frost helt borta här och min blomning kan komma igång lite tidigare än förra året.

Förra året så kom jag inte igång förren i juni och det var ju lite sent, jag missade större delen av uppväxten av plantorna när jag var i Sverige hela juli. Så när jag väl kom tillbaka så såg allt ut som en djungel. Visst, det är ju mysigt med sin egen djungel, men det här var lite för snårigt och inte så fint.

Nu ska jag äta frukost och sen ska jag ringa Barbara och åka och hämta sista delen av hyllan.

Grattis va kul. Ser fram mot bilden.

8/2 -07

Ok, här kommer den utlovade bilden. Eller snarare blir det bilder. : )

Om någon vill se fler foton och lite bildtexter finns det här

8/2 -07

Ohlalaaaaaaaa! * avis *
//Åsa

8/2 -07

Grattis till jättebra hylla! Några sådana skulle sitta fint, fr.a nu i såtider...Jag brukade ha plats över i nåt fönster, men nån har knökat dem fulla med orkidéer så nu vet jag inte alls var jag ska ha mina frön!

Grattis! Det ser jättesnyggt ut!

8/2 -07

Ja, visst blev det bra. Tänk att jag gick från det här

Det är ju lite skillnad helt klart. Nu finns det ju massor av plats att fortsätta samlandet på. : )

Grattis till den "vinsten"hemskt att säga så men.......
Du hade ju en himla tur som fick överta detta ?
Monika

8/2 -07

Jo, visst är det synd att han dog, men man får se det från den ljusa sidan. Hans saker kommer ju i alla fall till användning och då lever ju minnet av honom kvar och kanske även hans ande. Så då kan han vaka över mina orchidéer och uppmuntra dem till att växa bra och blomma fint.
Jag kände honom inte så det är ju inte någon som jag personligen kan sakna.

8/2 -07

Jag fick igår även ta över hans gamla frösamling och tyvärr finns inga namn på något utan bara sifferkoder. Blir ju spännande att se vad som kommer fram ur dem fröna, om de nu gror. Jag fick även en seed-starter med undervärme för att stimulera groning. Han hade inte ens hunnit öppna paketet så den är helt oanvänd.

Jag kan bara säga grattis och jag blir sååå avundsjuk tänk om man hade plats för det där.

Vad fint av frun att ge bort allting.
Ser dina fina hyllor. Är det gjort av Ikeas Gorm? Har precis köpt en sån för att göra något bra av.

9/2 -07

Ja, den ena hyllan är Gorm den breda och djupaste varianten. Den andra är handbyggd av James, av tjocka reglar, rejäla skruvar och playwood som är täckt med plast. Alla hyllorna är som tråg och det är byggplast i och upp för kanterna så att det inte gör något om man spiller lite vatten i dem. De är löstagbara och gjorda i playwood.

Ge din åsikt