Skriv början av artikeln om bladrosett

Nyckelord: bladrosett

Inlägg med bladrosett som nyckelord.

Nyförvärv - min första Paphiopedilum. Från Gloxinia.

När jag tog bort dekorationen som dolde komposten hittade jag flera små bladrosetter bredvid de två större. Vad tycker ni, ser dom bra ut?

Funderar över detta med gröna eller fläckiga blad. Min har gröna men det ser ut som att den är skuggtecknad mycket ljust. Kan det vara så att den är fläckig men har stått ljust? Vad tror ni?

Nyckelord: bladrosett, Paphiopedilum, bladteckning

9/6 -08

Jag tycker de ser fin-fina ut! Men jag är precis som du i början av paph-ägande och hoppas någon av våra experter svarar!

9/6 -08

Då är du nyförälskad precis som jag då Misstänker att det kan bli en dyr kärlek...

9/6 -08

Visst ser dom bra ut. Grattis till tillökningen

Vissa har väldigt brokiga blad, andra helt gröna. Men sen finns också hela spektrumet däremellan.

9/6 -08

Jo Gloxinia, visst är jag det! Jag skulle bara ha 1 för att träna på och se om det fungerade med Paph hos mig. Men sedan har dom liksom bara trillat in genom dörren, den ena efter den andra....

Prata om bilden

3/3 -08

+ 6/3 -08

Keiki?

Från agee66.

Jag har i ett bladveck på en Phal fått en ny bladrosett på 5 blad som vid det här laget växt sig riktigt stora. Bladrosettet har inga egna rötter. Är det en keiki? Vad gör jag?

Nyckelord: keiki, bladrosett

3/3 -08

är det en kelki så ska det så småningom komma rötter, kan du ta ett fotto på plantan?

5/3 -08

Nu har jag lagt in en bild!

5/3 -08

Hum. Jag har ingen aning om vad det kallas, jag säger sidoskott. Jag har några Phalaenopsis som oxå gör så istället för keiki på stängel. På några har det kommit rötter på, vissa inte. Dom som har fått rötter har jag tagit i sär. Däremot så har jag bara tagit isär plantor där dom inte har suttit ihop lite, så det inte blir ett 'jättesår' för då är det nog väldigt lätt att det blir röta och så.

5/3 -08

Någonstans har jag läst att om man får vatten i bladrosetten kan den sätta ett nytt skott för att plantan ska leva vidare och sätta blom på det nya skottet istället. Vet inte om detta stämmer. Kanske?

6/3 -08

Jag har också en Phal som har nu tre bladrosetter. Om du kollar "Mina frågor" så kanske hittar du tips varför din Phal växer så eller ska du göra nåt. Själv tycker jag att du ska låta den växa som den vill, onödigt att skara bort sidoskott.

Ge ditt svar


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.