Skriv början av artikeln om artiklar

Nyckelord: artiklar

Inlägg med artiklar som nyckelord.

Tjabba,
Nu i eftermiddag har jag gjort följande två uppdateringar kring OrkidéPrats artiklar:

  1. I listor (Allt Nytt Prat etc) visas nu artiklar med en bild och första delen av artikelns text. Om artikeln har ändrats så visas den borttagna och tillagda texten med ett genomgående streck respektive en ram. Det gör det enklare att se vad artikeln handlar om och vad som är nytt.
  2. På artikelsidor ( ex. Bletillaartikeln ) visas nu även vilket område i råd-avdelningen som artikeln tillhör. I Bletillaartikelns fall så hör den till släktet Beltilla i området "Släkten, arter och hybrider".

Nyckelord: artiklar, OrkidéPrat

3/10 -10

Jag har fixat till ytterligare två saker nu i kväll:

  1. Här till höger kan du se vilka medlemmar som valt att dela med sig av sina erfarenheter i form av en hel, elelr en del av en artikel.
  2. På alla arrtiklar finns nu en ny flik i nederkanten. Fliken heter "Versioner" och genom att klicka påd en kan du se de tidigare versionerna av artikeln i fråga. Två exempel är versions-fliken för artikeln om Vanda och versions-fliken för artikeln om Barlia robertiana . Genom att kolla på tidigare versioner kan du se vem som skrivit vad av artikeltexten.
Ge din åsikt

16/6 -06

Upprop!

Hej!
Svenska Orkidésällskapet ger ut en tidning som heter ORKIDÉER, vilket ni nog känner till. I det senaste numret efterlyser redaktionen artiklar att publicera och då tänkte jag på alla er som brukar skriva inlägg på den här sidan. Här finns massor av idéer och uppslag till artiklar!
Man kan t.ex. berätta om någon mysig orkidéutflykt man har gjort i naturen eller på någon botanisk trädgård, berätta om vilka orkidéer man har i sin samling och hur man fick dem/sköter dem, hur det gick till när man blev "orkidot", berätta om en orkidéresa utomlands, kanske en mer vetenskaplig artikel om gödning, vattning eller ljus (flera av medlemmarna på Neovita har ju forskarbakgrund) eller ett lättsamt kåseri om hur det är att vara orkidésamlare i en oförstående omvärld. Många av er är ju också väldigt duktiga på att ta vackra bilder på orkidéerna - skicka in dem till tidningen! Inget är för litet eller ointressant, vi sitter ju i samma båt allihop! Så ös på med idéer nu och skicka in dem, så får vi även i fortsättningen en vacker och läsvärd tidning!
(Är det någon som känner sig osäker och ovan vid att uttrycka sig i skrift, ställer jag gärna upp och korrekturläser om så önskas.)

Nyckelord: artiklar, upprop, tidning

16/6 -06

! !!!!!!!!!!!!!!

16/6 -06

Jamen gör det! hälsar en som nyligen lämnat material.
Alf Forsblom (inte Forsberg)

Ge ditt svar


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.