Skriv början av artikeln om alg

Nyckelord: alg

Inlägg med alg som nyckelord.

Jag köpte mitt epiwebrör för ett år sedan på utställningen i Göteborg.Det står i en genomskinlig platskål och har en genomskinlig "krage" som vilar på skålen.
Planterade några växter på det som rotade sig bra under vintern. Mossväxten giock det däremot dåligt med.
I somras när ljuset kom tillbaka började det växa alger på den del av röret som står i vatten, alltså under plastkragen. Därmed också lukt. Röret åkte ut i uterummet och då började mossan växa fint, tack vare mera ljus.
Nu har jag tagit in röret och satt det under bra belysning.
Problemet är att nu växer algerna och det luktar illa.
Hjälper det att byta till en skål och krage som inte släpper igenom ljus? Hur gör ni andra??

Ps. växterna trivs bra på röret och min lilla Haraella blommar för tredje gången.

Nyckelord: alg, Epiweb

Mitt rör har gett mig ett rent helvete, både alger (som jag tror beror på att jag gjort rent byttan för sällan) och det värsta av allt som är anledningen till att jag inte bytt ofta. Hela botten byttan läcker vatten, ret rinner ut ca EN liter vatten per dygn. Jag har varit i kontakt med Dusk, ang detta.
Han hävdade att dom läcktestar alla sina byttor innan dom säljs. Han bad mig att skicka in botten till honom så han kunde skicka mig en ny. Då jag inte har någon annan vettig bytta att placera mitt rör i under tiden för postgången så frågade jag om micke kunde skicka mig en ny botten så kunde jag retunera min då jag bytt ut den, samt att jag kunde använda hans emballage, men efter det upphörde kontakten totalt. Jag har försökt att få något svar på detta i princip i ett år nu, helt utan resultat. Och jag vill ju inte skicka in min botten till honom och bli stående med någon annan bytta som inte passar ordentligt under tiden som kan vara hur länge som helst........

När jag pratade med honom om algerna så fick jag tipset att blanda physan i vattnet, men jag undrar om det kan skada plantorna?

19/9 -11

I min bytta är det också alger men jag ser det inte som ett problem. Bara jag bytar sådär var 14 dag luktar det inte. Men självklart hjälper det om man sätter på t e x alufolie så inte ljuset kommer till. Eller varför inte ha en algätande mal i skålen.

19/9 -11

Förstår inte att någon handlar med Dusk.
Skulle få tillbaka pengarna för motorn till bevattningen ( har skickat ner den ) för två år sen...än har jag inte fått några pengar.
Nu har jag toppen bevattning från Herpers Choise sen 2 år tillbaka.

oled: Vore ju en smart ide men min skulle dö utan vattnet, mitt rör har hunnit gå torrt någon gång så
BM: Förstår precis....

19/9 -11

Tyvärr är det några som råkat ut för fällan med Dusk, jag kommer personligen ALDRIG mer att handla från dom. Usel/obefintlig kundservice och nonchalans.

19/9 -11

Man har hört om Dusk flera gånger, verkar ju konstigt att de inte verkar måna om kunderna, om man ska ha tillbaka pengar ska man ju få det!
Funkar det inte att ringa o tjata lite??
Konsumentverket?

19/9 -11

Ingen som svarar ....NO kommunikation , mycket frustrerande.

Ja, detta var ju upplyftande att höra!
Physan i vattnet? Påverkar inte det mosstillväxten då? Jag brukar tvätta den angripna delen (den som står i vatten) med såpa, men jag vill ju inte att det ska förstöra mossan som äntligen börjar växa. Det räcker inte med att byta vatten var 14:edag, en eller två gånger i veckan snarare.

Oavsett strulet med Dusk, finns det någon här som tycker att det fungerar bra med epiwebröret?
Jag tycker det är synd, för mina små orkidéer verkar trivas. Men lukten är för äcklig!

Mitt rör luktar inget vattenbyte var 3dje dag och en LIITEN dos Physan i vattnet skall hämma algerna, jag brukar skrapa bort dom för hand.

19/9 -11

Hej,

Nu har jag tröttnat på att få höra hur rykten och påståenden florerar på detta forum om mig och firman.
Vissa påståenden om mig/firman saknar all form av relevans och närmar sig gränsen till lögn och förtal. Jag vänder mig också emot att det avsaknas någon form av moderering när det gäller såna här diskussioner som gäller en person/firma som ej är närvarande för att kunna möta kritiken.

Jag kommer här ge min version av saken när det gäller de personer som påstår saker om mig och min firma.

Britt-Marie

Upprinnelsen till ditt missnöje (som jag förstår det) mot mig var en bevattningspump som visade sig vara trasig från fabrik när jag levererade ditt skåp. Jag skickade en ny till dig och av någon anledning så började ni mecka med den själv vilket ledde till att den slutade fungera.
Du påstår här att du inte fått pengarna tillbaka för pumpen samt vilken usel service du fått.
Jag sitter här med bankuppgiften som visar att du fått pengarna tillbaka.
Du ”glömmer” även bort att jag personligen körde upp skåpet till dig i Sundsvall. Jag bar upp det och installerade det åt dig. Du fick även bonusmaterial och plantor utan kostnad.
Jag gjorde allt som en god säljare förväntas och lite till för att du skulle bli nöjd. Men utan resultat. Jag var fortfarande en usel människa som enbart var ute efter att lura dig.
Efter allt detta dåliga beteende från dig som kund så beslöt jag 2009 jag att svartlista dig som kund hos mig. Och det fick du även skriftligen veta samtidigt som pengarna återbetalades.
Sedan dess har du fört en smutskastningskampanj mot mig.

Ann-Cha

Jag förstår inte vad du anser vara så dåligt med den service du fått? Posten hanterar paketet så hårdhänt att bottenskålen till ditt EpiWeb-rör spricker och jag ersätter dig med ett nytt (samt betalar returfrakten). Du returnerar andra beställda varor och du får en återbetalning för detta.
Den blev sen pga att jag befann mig utomlands vilket jag skriftligen bett om ursäkt för.
Vad är det du är så missnöjd med att du gång efter gång kallar mig och mitt företag för ”fälla” osv?

Sway

Du klagar på att röret ”gett dig ett rent helvete”
Jag har svarat på dina mailförfrågningar angående problem med alger på ditt rör. Du har beskrivit för mig hur du bytt vatten 3 gånger under 8 månader.
Vi rekommenderar i de anvisningar som levereras ihop med rören att vatten ska bytas minst varannan vecka. Givetvis uppstår det problem för mossor och andra växter när skötsel uteblir så kapitalt.
I dina två mail den 17 och 18 maj nämner du inte med ett enda ord att du har problem med någon läckande bottendel.
Här sitter du och påstår att du försökt få detta utbytt i ett år!?
Jag förstår mig verkligen inte på anledningen till att man väljer att sitta och beklaga saker på ett forum istället för att kontakta den som kan avhjälpa problemet.

Avslutningsvis vill jag tillägga att jag tycker att sådana här diskussioner ska föras mellan köpare och säljare i första hand. Kommer man inte överens finns det andra kanaler att gå som kund, såsom ARN och Konsumentverket. Inte på ett internetforum.

Mikael Karlbom

Nu vet jag att du egentligen inte vill ha kontakt med dina kunder via ett forum. Men jag känner ändå att liksom dig rätten att få besvara lite av det du skriver. Algerna är inte vad som ger mig problem, det kan jag leva med, men den läckande bottendelen som f. öv. har läkt sedan den 2 Oktober 2010, vilket var det datum jag först informerade dig om detta.
I det mail jag skrev till dig då förklarade jag att problematiken var att röret hade läkt så mycket vatten att byrån hade sugit i sig massor med vatten bla. hade "folien" släppt.
Jag fick mail av dig samma dag, vilket är bra service. I det mailet bad du mig skicka tillbaka bottenskålen till dig och att du skulle skicka mig en ny skål på måndag (denna mail korrespondens ägde rum på en lördag)
Den 4 Okt skickar jag ett mail till dig där jag undrar om du möjligen kan skicka upp en ny skål och en retursedel med den nya skålen så att jag kan skicka tillbaka den gamla i samma emballage och med retur sedeln. Efter detta får jag inget mer svar. (Jag kanske har gjort fel som inte har fortsatt maila ang. detta?)

Den 6 Aug, iår skickar jag dig ett mail där jag bifogar all vår tidigare mailkontakt, där jag informerar dig om att problemet kvarstår, och undrar om jag kan få en retursedel, och återigen får jag inget svar. Problemet är alltså att möbeln som mitt rör stått på är förstörd, tack och lov är det inte en mode möbel eller något sådant. Men idag stå röret med en handduk virat runt sig för att handduken skall suga upp det läckande vattnet, änden av handduken hänger ner i en hink där vattnet samlas för att inte rinna ut på golvet. Om det inte är krångligt och skapar problem för dig så kanske du har andra levnadsstandarder än mig. Om de två sista kontakterna ang detta är korrespiondens från endast mitt håll utan något svar från dig så känner man sig övergiven oc uppgiven som kund. Uppgivna kunder lämnar dåliga refrenser och det är alltid fler som skriver det dåliga än det bra.

Det som är bra anser jag vara att du svarade så snabbt på mailet ang. alg problemet. Det som var dåligt var att du erbjöd dig skicka en dos physan till mig om jag gav dig min adress vilket jag gjorde. Men Physanet uteblev. Kanske ansåg du att jag misskött mitt rör för mycket så att jag inte skulle få den dosen som du erbjöd, men då hade du gärna fått informera mig om detta.

För min del går det bra att sköta resten av kontakten via mail.
Mvh/Jens Jonsson

19/9 -11

Micke: Jag betalade 1800:- i frakt så helt gratis körde du inte hit och några pengar för pumpen har jag inte fått.
Skicka datum för penningtransaktionen så jag kan kontakta Nordea i morron. !

Resten är din version.

20/9 -11

Micke
Jag tycker det är dåligt av dig att försöka tysta ned oss och våra åsikter om vår erfarenhet av DUSK. Det finns nåt som kallas yttrandefrihet här i Sverige och är det så att en forummedlem vill ha råd eller liknande så har jag rätt till att ge denne det. Inte mer än rätt tycker jag. Jag har aldrig varken ljugit eller gått in på detaljer här på forumet om min erfarenhet av företaget.
Strunt samma, vår deal är över nu och jag har annat att göra än att lägga ned mer tid på att skriva i denna tråd.

Oj, oj! Det här blev hett!
En enkel fråga till: Physan? Vad är det egentligen och var får man tag i det?

Physan är ett bredspektrums desinfektion, fungisid, virusid och algisid medel, tror inte det egentligen säljs i Sverige man får importera det. Dusk säljer Physan tror jag, eller Physan 20 som det heter

20/9 -11

Ann-Cha
Det handlar ingenting om att tysta ner någon. Det handlar om att ni i mail säger en sak och här på forumet en annan. I kontakt med mig så nämner ni inget om hur fruktansvärt missnöjda ni är. Men här på forumet heter det nåt helt annat.
Jag tycker det är fegt och fel att inte föra en rak konversation med den det berör i första hand.
Britt-marie har tex inte hört av sig på snart 3 år med att hon tycker att hon saknar återbetalning.
Är det meningen att jag själv ska leta upp hur det ligger till på nätet tycker ni?

sway

Nej jag säljer inte Physan. Jag delar med mig av mitt privata om någon får problem. Jag skickade en 100 cl burk till dig på den adressen du angav.

20/9 -11

Micke : Du blev så vrång när jag berättade att andra pumpen var trasig efter de andra incidenterna med skåpet också att jag räknade aldrig med att få några pengar från dig..men har aldrig sett några på Internetbanken...jag svär.
Sen svartlistade du ju mig så jag tog bort alla adresser och kontakter och lämnade denna tid bakom mig.
2009 är bara två år sen..inte försent att skicka dem nu... kan skicka dig kontonr.

Jag har fått svar på mina frågor och tycker att vi bryter denna diskussion.

Jag har inte fått någon flaska på posten, och idag är det 4 månader sedan detta postades. Jag skall omedelbart ringa till Posten och se vad dom har att säga om saken.

20/9 -11

Får jag föreslå att ni nu sköter denna konversation direkt med DUSK och att DUSK sköter det direkt med er ?

Ge ditt svar


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.