Råd / Vattning /

Skriv början av artikeln om akvarie-vatten

Nyckelord: akvarie-vatten

Inlägg med akvarie-vatten som nyckelord.

Japp nu efter ett lite expriment så har jag kommit fram till att den bästa näringen att ge till mina små sötisar hemma är akvarie-vatten. Jag spär ut den ganska mycket, anävnder ca 1/2dl till 1liter vatten och jag har verkligen sett skillnad på dom phala som fick vanlig ork-näring och dom som fick akvarie-vatten. Så nu slipper jag handla dyr näring och bara ta lite vatten ur akvariumet när man ska vattna.

Nyckelord: akvarie-vatten, vattning, näring

22/3 -07

På vilket sätt såg du skillnad? * nyfiken *
//Åsa

22/3 -07

Bladen fick en finare färg och jag försökte tajma så jag hade två olika phal som va i samma stadium med blomning och sånt. Och den som fick arkvarium-vatten blommade snabbare och finare. Och den ser lite mer kraftfull fall man får säga så. Jag ska väl skriva att dom stod i samma fönster och jag försökte göra så att dom hade samma chans

Over hvor lang periode er det snakk om?
Er du sikker på at akvarie vannet gir orkideene dine fullverdig gjødsel og hvordan får du sjekket dette?
Ble veldig nyskjerrig derfor denne utspørringen.

22/3 -07

testet pågick i över 2 månader. Och jag tror att de är tillräckligt för dom för akvarie vattnet innhåller inte så fint sagt men Fiskbajs och enligt mamma som har pluggat både till trädgårdsmästare och florist sa att de vattnet är väldigt stark gödning. Och jag har ju märkt att de på blommorna oxå. Och jag känner väl att de är bättre med ett mer naturlig gödning stället för nått som jag inte riktigt vet hur det är framställt.

Du har et godt poeng der, uten tvil. Tror ikke det er så mye gjødsling oppe i trærne hvor de vokser heller.
Etter en del år har jeg funnet ut at "hønemor" er ikke bare positivt, i alle fall ikke når det kommer til næring.
Spennende prosjekt Molle, håper du informerer om du skulle få mer erfaring på området etter som tiden går. Lykke til.

Då ska jag med testa detta på några plantor.

22/3 -07

Jag kommer hålla er informerade på vad som händer.
Mmia gör så men glöm inte att spä ut det.

22/3 -07

Det är ju ganska stor skillnad på vattenkvalitén mellan akvarium och akvarium.
Men jag tror nog ändå att näring som är framtagen för orkidéer är bättre. Dessutom är 2 månader alldeles för kort tid för att kunna säga något, orkidéer är alldeles för tröga. Man kan likna det till min hyllning av Superdrive som jag gjorde i fjol, jag tror nog mer att all förbättring var för att det helt enkelt var vår, hehe.

Hej! jag tror inte det gör nån skada att använda lite akvarievatten då och då men däremot tror jag inte det är så bra att använda enbart akvarievatten.
Själv använder jag MSU som huvudnäring och fiskemulsion ibland samt lite akvarievatten då och då, ( när jag är lat ) Men som Jimmy säger så är orkideer tröga och det tar nog ett år innan man ser resultat.

Jag får nog säga som Jimmy. Jag hade Malawi ciklider och det var ett väldigt kalkhaltigt vatten. Det skulle absolut inte gå. Sedan kanske man får fundera på vilka arter det är man har också. Alla arter klarar nog inte akvarievatten.

Linda

Vi har Malawi ciklider men dom går i vanligt vatten. Vi har provat med bikarbonat i vattnet men det märks ingen skillnad på fiskarna så nu får dom bara vanligt vatten.

Ge din åsikt