Råd / Släkten, arter och hybrider / Zygopetalum /

Skriv början av artikeln om Zygopetalumhybrid

Nyckelord: Zygopetalumhybrid

Inlägg med Zygopetalumhybrid som nyckelord.

Linda Cheok. Från elcatania.

De nya bulberna växer på fint på min Nelly Isler och Zyghybrid.

Tycker även att det ser ut som att det är en stängel på G på min Linda Cheok (ber om ursäkt för dålig bild).

Min Corningiana kom med en stängel som dock inte växt en mm sen ankomst fast den här roten ser inte riktigt ut som en rot (iaf inte i verkligheten, på bilden ser den ju visst ut som en rot ser jag).

Nyckelord: Zygopetalumhybrid, Phalaenopsis Linda Cheok, Phalaenopsis Corningiana, Burrageara Nelly Isler

4/1 -13

Ser definitivt ut som en stängel på lilla Linda där.

4/1 -13

Ja visst gör det Har du inga blombilder snart på din Linda?

5/1 -13

Om någon vecka eller två kanske. Den jobbar på knopparna fortfarande.

5/1 -13

Spännande

Ge ditt svar

9/10 -12

"Zyggopåtalom"

"Zyggopåtalom". Från Amatör.

 

Nyckelord: Zygopetalumhybrid

9/10 -12

Så fin. Doftar den?

9/10 -12

Ja stella den doftar så att det känns ut i rummet!

10/10 -12

Blev en smula avundsjuk minsann. Otroligt frän.

10/10 -12

Meen Fredrik då !
Du har rätt i alla fall den ÄR frän

11/10 -12

Doftar så gott och snygg färgkombo!
Har en snarlik din. Den har blommat mycket tacksamt 2 gånger per år i 3 år. Tills för ca 3 mån sen, då vissnade bladen ner totalt. Hade inte gjort någon förändring i varken placering eller vattning. Jag lät den dock stå, ifall den möjligen skulle komma igen. Och nu kommer det ett litet skott. Ska bli intressant att se om den fortsäter att uvecklas.

11/10 -12

Trevligt, trevligt. Vi håller väl tummarna då för din Zyg?!

Prata om bilden

Aahhh... vad roligt det var att kika in på orkideutställningen på Blomsterlandet i Göteborg. Kunde inte gå i torsdags när de öppnade utställningen, men det var massor fina plantor kvar. Så klart kunde jag inte motstå en del nyförvärv och gick ut med 4.

Phal Marbella, en Zygopetalum hybrid, bara 99 kr... men vilka föräldrar tror ni den har??...och en Prostechaea Cochieata, första för mig, får se om den trivs hos mig. Slutligen en till Masdie hybrid. Denna har inte knoppen öppnats ännu, men andra plantor där var i full blom. Något lljusare blad än mina andra (tovarensis och en aquarius hybrid) Jättestora oranga blommor met långa hmm fransar (?). Vad kan det vara (jag lägger in ett nytt kort när den öppnats sig).

Vad tycker ni om dessa?

Nyckelord: Zygopetalumhybrid, Blomsterlandet, Masdevalliahybrid, Phalaenopsis Marbella, Prosthechea cochleata

Ge din åsikt

14/7 -07

+ 1/10 -09

En uppstickare på favoritlistan

En uppstickare på favoritlistan. Från Säluttern. Fri bild (ej för kommersiell användning).

är denna zygohybrid. Köpte den till reapris på SOS 50-årsutställning i augusti förra året för att den doftade så gott. Den har visat sig vara såväl lättskött som blomvillig, det är tredje blomningen nu, och den här gången får den lite "pendylhäng" .Blommorna är stora, c:a 11-12 cm långa, mycket mörka - i kvällsljus ser de svarta ut- sammetsaktiga och väldoftande. Bladen har hållit sig fina utan svarta prickar eller gulnande partier, och den växer till sig fort. Står i bark, kol och mossa men i en större kruka än jag skulle haft en paff av samma storlek, i österfönster som är måttligt varmt. Tyvärr har jag vare sig namn eller stamtavla på den, men jag har börjat tilltala henne "Min mörka skönhet"

Nyckelord: Zygopetalumhybrid

Men åh så vacker. Vilken färg!! Brukar inte gilla zyggar men den här var ju helläcker.
Annette

14/7 -07

ojjjjjjsan den var fräckt!! Är den muterad, eller bara så här? I alla fall gör enastående intryck Grattis Ki, bra kapp!

Den ser verkligen trolskt ut!

Den är ju jättesnygg. Som Anette sa så brukar jag aldrig vill ha Zygar mera p.g.a att blade blir så fula, men den ser ju fräsch ut! Blommorna är väldigt vackra åxå!

Väldigt vacker färg, den platsar hos mig också!

15/7 -07

Ja, visst är den "annars" (annorlunda)! Hoppas den fortsätter växa duktigt så att jag kan börja dela med mig av den

15/7 -07

Riktigt znygg zygg.

16/7 -07

Jo den var ju vacker och speciell. Plantan ser inte så stor ut heller, om inte perspektivet luras?

Jätteläcker färg! Tänkte bara säga att zyggo-delningen jag fick av dig nu fått för sig att det snart är dag att blomma om. Sex knoppar på gång! (Tack igen)

7/10 -07

Ååååååååååååååååååååh. Var inne och kikade på dina bilder och fick öga på (danska) denna. Ögat såg och hjärtat begärde! När den omsider är stor och delningsvillig, minns du då mig...? Jag gillar ju redan zygopetalum, men den här öppnar ju helt nya världar. Åååååååh.

7/10 -07

Calypso, jag ska lägga en minnesnotering om det Det verkar som den tycker att sisådär fyra blomningar om året är lagom, för det ser ut att dra ihop sig till en ny snart .

7/10 -07

Den är verkligen jättesnygg, vilken underbar bonus med doften

7/10 -07

Hur läcker som helst!! Min sambos favorit så här långt...tänk att karln börjar uppskatta hobbyn mer och mer...Grattis till den ståtliga!

Hej!den är jättevacker,hur sköter du om den,ljus substrat mm,om du har en delning på gång så skulle jag vilja köpa en om det går bra.

mvh Elisa.

11/8 -10

Heeelt underbaar! Grattis!

11/8 -10

Orkide : det där var nått år sedan men du kan skriva ett Pm till Säluttern och fråga...tror hon är lite specialist på Zygopetalum..

11/8 -10

ojoj den var vacker, underbar, snygg mm finns inte tillräckligt med bra ord om den, har den något namn, så att man kan förhoppningsvis hitta denna zyghybrid och köpa en likadan o få chansen o äga en sådan skönhet

11/8 -10

Hej orkide, tack för komplimangen till "min mörka skönhet"
Oj, bilden är tre år gammal och det känns som evigheter sedan, för att så det hänt så otroligt mycket på den tiden. Det senaste året har t.ex. inneburit att jag varit borta nästan mer än jag varit hemma och jag har inte haft mage att utsätta den tålige och högt skattade kattvakten för alltför mycket blomskötsel. Därför har det blivit lite si och så med t.ex fläktar, och denna ovanligt tåliga zygopetalumhybrid har dessvärre ådragit sig de alltför vanliga svarta fläckarna, svampangreppen, på bladen. Kanske förtog den sig lite med sin rikliga blomning oxå, för den har vilat rätt länge, men nu står den faktiskt i knopp igen och det ska verkligen bli ett kärt återseende! Hur jag sköter den står i inlägget till bilden, men man kan inte nog understryka vikten av att ha alla zygopetalum så luftigt det går: inte för tätt inpå andra, helst fläkt när det råder fuktig väderlek, och mycket frisk luft. Jag tror inte jag kommer att dela den än på ett bra tag, men du är välkommen att låna bilden om du vill ta kontakt med J.Karge i Tyskland och höra om han har fler. Kanske kan han ta med om han kommer till Kvibergsutställningen t.ex. Lycka till!

11/8 -10

Wow vilken skönhet!!!

11/8 -10

Bara att gratulera. Zyggar är stygga. Har aldrig blivit vän med dem.

11/8 -10

Det där är ju en riktigt grym Zyg!

Prata om bilden