Råd / Släkten, arter och hybrider /

Skriv början av artikeln om Vuylstekeara

Nyckelord: Vuylstekeara

Inlägg med Vuylstekeara som nyckelord.

Vuylstekeara ?cambria? ?. Från Agilis. Fri bild (ej för kommersiell användning).

Bara märkt med "cambria", har ingen aning om vad hybriden heter (förslag mottages gärna).

Nyckelord: Vuylstekeara, cambria

Prata om bilden
Vuylstekeara Cambria. Från _nean_. Fri bild.

Det börjar bli trångt i köksfönstret.... Men den var ju så fin
Någon som vet vad den heter... ingen Cambria 'plush', va? Tycker inte att den är lika prickig.... :P

Men Cambria Miltonidium Barthley Schwarz ser ut att stämma....

Nyckelord: Vuylstekeara, Cambria

22/8 -09

+ 27/8 -09

vet inte vad den heter.. men vacker va den.. Grattis.

22/8 -09

förstår att du inte kunde motstå frestelsen. Jättefin.

22/8 -09

tack, den luktar ljuvligt sött också

22/8 -09

Vilken goding Härliga färger!

22/8 -09

Jättefin! Den där får en att längta till julen! Påminner om tomten, tycker jag, men en röd luva och vitt skägg

22/8 -09

Haha ja det har du rätt i Felixan - kanske ska döpa den till lilla tomteblomman
Tack sommarbo, gillade färgerna med

Ge din åsikt

22/8 -09

+ 30/9 -09

Vuylstekeara Cambria

Vuylstekeara Cambria. Från _nean_. Fri bild.

 

Nyckelord: Miltonidium Bartley Schwarz, Vuylstekeara, Cambria

Prata om bilden

2/12 -08

Julorkidéer?

Jag är lite nyfiken på hur ni kommer 'använda' orkidéer nu i jul. Kommer ni ge bort orkidéer i julklapp / nyårspresent? Köpa härliga Vuylstekeara-plantor att pryda matbordet med? Plocka fram era egna blommande sorter till någon hedersplats? Eller får orkidéerna kanske en undanskymd roll i jularbetet?

Hos mig kommer orkidéerna tyvärr få lida en del. jag ska tillbringa julen i Örebro så orkidéerna i Täby kommer få dagmamma men mindre tilläggsljus (vågar inte än ha lampan på när jag är borta) och förmodligen mindre optimal vattning. Men jag kanske köper en orkidé som gåva till julmiddagsvärdarna.

Nyckelord: jul, Vuylstekeara

2/12 -08

Jag brukar ge bort orkidéer i julklapp, födelsedagar och liknande.
I år blev det några Phalaenopsis miva fragrace och olika Dendrobium inköpta
under sommaren, då slipper jag besväret att gå och trängas i en massa affärer
och försöka hitta något lämpligt.
Jag har 3 Cattleyahybrider och 3 doftande Phalaenopsis som ska blomma lagom till
julen, så visst blir det både doft och fägring. Har jag riktig tur så kommer min Rhynchostylis
gigantea att blomma till nyår eller trettondagshelgen.

2/12 -08

Två julklappsorkidéer kommer jag att köpa.
Den ena ska Tomtens mamma få, och den andra ska jag önska mig själv en God Jul med
Alla blommande orkidéer, och det är en hel del nu, får stå på VIP-platsen i ett fönster och blombänken bredvid.
Eftersom förra årets jugruppslorkidé, en Burageara har lämnat in, får en vit Azalea pryda soffbordet och en vit Cyklamen matbordet. Då blir det inte någon konkurrens för orkidéernas färgprakt
Men osvuret är bäst, dyker det i någon affär upp en riktigt julröd orkidé blir det nog att jag tillverkar en orkidéjulgrupp för 2008 också.
Och då får den trona på köksbordet.

2/12 -08

Jag har redan köpt mina julklappsorkideer åt mig själv, en Catasetum och en Cycnoches.
Har nu hemma blommor och knoppar på nästan alla Phalhybrider så det blir en blomrik orkidejul.Tror knappast att någon av mina bekanta hämtar någon julorkide åt mej då de är rädda att jag redan har en dylik och därför blir besviken. Har jag riktig nybörjartur kommer min Dracula bella att sprida julglädje med att blomma , den har 2 stänglar pg nu så man får hoppas de blir till blomning
Men som Gunsan Orkide'Mormor säger, osvuret är bäst kanske det ännu dyker upp något "måste ha". Då ger jag nog bort nån blommande Phalhybrid i stället

2/12 -08

Jag kommer kanske ge bort nån orkidé i julklapp men kommer absolut inte få nån själv. Jag har förbjudit alla att köpa orkidéer åt mig då jag inte har plats för fler förutom ett par Catasetinae och nån mystisk Masdevallia som dom ändå aldrig kommer få tag på
Jag reser bara bort ett par dar över julen så några vattningsbekymmer blir det inte. Den här årstiden klarar plantorna en vecka utan problem.

2/12 -08

Skulle orkidéerna få en undanskymd roll i julfirandet? Ingalunda min bäste herre, ingalunda!
På skyltsöndagen hade vi blivit lite småfrusna, dottern och jag, när vi stått ute och beundrat julparaden med hästar i bjällror, hundar i tomteluvor och dekorerade kortegevagnar, så vi gick in på second-hand-affären för att värma oss med lite glögg och pepparkakor. Jag älskar loppisar, att få rota runt bland fint och strunt och i fantasin föreställa sig nya användningar för avlagda saker.
Här fanns nu förstås kilometervis med julprylar och blicken svepte förstrött över halmbockar, stornästa tomtar och gapande änglar tills den plötsligt fastnade vid en färg. Julen hos mig är inte så klarröd, den är snarare purpur, vinröd, bronsfärgad, gyllene och buteljgrön. Och så gammelrosa förstås. Det var min inre radar för gammelrosa som nu gav larmande utslag och fick mig att ta av de av glöggen igenimmade glasögonen för att se om intrycket var bestående.
Jodå, där på hyllan, inte bara som i en liten ask utan faktiskt i en liten ask, låg de och lockade. Nio stora, runda, fina och hela kulor i exakt den rätta önskekulören! Satte nästan glöggmandlarna i halsen i min iver att hinna fram till lådan och lägga vantarna på den innan de andra tanterna hunnit inse att jag hittat fyndet med stort F, sådant brukar nämligen uppfattas extrasensoriskt av julhandlande damer (även på reor kan man iaktta denna superförmåga) så det gäller att spela ointresserad ända fram till mål.
Nu hade jag nog inte behövt utöva denna väl inövade osynlighetscharad, för damen i kassan sa med något av en lättnadens suck att det var ju för väl att dessa udda kulor nu äntligen skulle få komma till ett hem, varpå hon betraktade mig med en lätt överseende, julmild blick. Dottern uppfattade blicken, och luttrad av erfarenhet upphov hon sin ljuva stämma för vem i kö och butik som gitte höra på att ”Mamma ska nog inte ha dem i granen. Hon ska förmodligen hänga dem i orkidéerna!”. Det uttalandet borde ju ha upprättat min image.
Nu har jag dock inte för avsikt att direkt hänga dem i blommorna, utan snarare ikring och kanske stoppa ner dem i mossa och arrangemang. De matchar ju nämligen de tre blommande falaenopsisarna i mörkrosa, vinrött och vitt, står sig utmärkt till paffen Lilla nätta Henrietta (henryanum), lyfter fram färgen hos tranlienianumgubbarna och kommer att tindra i kapp med kära äldsta paffen som just slagit upp sina vinröda segel i honnör för de annalkande helgerna. Det var det jag såg när radarn registrerade den magiska lådan med sin vackra, varma delenatii-läppsnyans: en fin klapp till mina kära orkidéer avklarad redan på första advent!

2/12 -08

Säluttern, vilken härlig och livfull berättelse! Jag kan riktigt se dig framför mig där i affären, och sen också hur du gör fint runt orkidéerna. De måste blomma och fröjdas extra länge nu!

3/12 -08

Och kommentaren från ätteläggen lät precis som något en av de mina skulle ha kunnat kläcka ur sig... Själv tror man ju att det ska få folk att fatta, men det enda de uppfattar är att man är precis så tokig som de misstänkte - eller ännu värre!
Kan du inte sätta in en bild när du har arrangerat färdigt, så vi får se hur fint det blir?

Förresten, helt apropå loppisar, i lördags gjorde jag ett litet fynd Jag hittade två stycken benvita Arabia-krukor för 5 (!) kronor styck på Erikshjälpen. Min man suckade lite uppgivet och sa - Behöver du verkligen fler krukor? Men när han såg min oförstående blick, rättade han sig snabbt och sa -Jo, det är klart, det behövs ju alltid!

3/12 -08

Tack, iwahl Jo, nog ska det väl bli någon bild så småningom är det tänkt, få se om man kan fånga den där åtråvärda nyansen...;-)
Plopp: Jag förstår dig precis, man blir halvt salig när man hittar krukor (eller annat) man tycker om för struntsummor! Till det priset behöver man inte vara så behövande, man kan byta ut och ha lite i lager, för rätt vad det är vill man ge bort ett arrangemang eller en krukväxt och då har man krukor att ta av... Jag har börjat ha med en kasse utrensade prylar hemifrån i bilen som jag kan ta med in när jag ska "leva loppan". Det är sällan påsen jag bär ut är lika full, så långsamt minskar jag på mina överflödiga saker genom att fynda nya = trevlig ekvationsmatematik Gissa vad jag hittade förra gången, jo ett tyg med toffelorkidé-mönster! Det tänker jag sy en väska av att bära orkidéer i, förstås

4/12 -08

Jag har precis idag handlat lite saker att "julpynta" några av orkideerna med... VI har ju en massa katter här hemma så det är inte så lätt att hitta julblommor att pryda hemmet med utan risk så att säga!
Sen blir det kanske en julklappsorkidee åt min sambos mamma som börjar få upp intresset (hon har flera stycken men i och med min iver har hon börjat se dem i ett mer skimrande ljus?!)

Ge ditt svar

 

Nyckelord: Vuylstekeara

4/2 -08

Den ser man inte så ofta på bild här, så tack för det fina bidraget

Prata om bilden

17/1 -08

Satus x Vuylstekeara

Satus x Vuylstekeara. Från Satu.

 

Nyckelord: Vuylstekeara

Prata om bilden

Den här följde med mig hem idag, stod o såg ledsen ut i en "halvapriset" låda. Kunde inte lämna den där....
Någon som vet vad det kan vara?

Nyckelord: Vuylstekeara, Cambria

2/2 -07

Mycket fin bild Eda!

Tack !

2/2 -07

Oh, härlig blomma och mycket bra bild!
Grattis Eda!

3/2 -07

Jag har inte en aning om vad det kan vara, men den påminner mycket om Beallara Peggy Ruth, fast det är inte en sådan, det tror jag inte! Vad den än heter, Eda, så var det en fin blomma; härliga färger och ett livligt mönster!

3/2 -07

Kolla förresten på den här bilden (http://www.maunakeaorchids.com/pics/jas1771-2_nose.jpg)! Visst är de lika?

Prata om bilden