Råd / Släkten, arter och hybrider / Vanda /

Skriv början av artikeln om Vanda tricolor suavis

Nyckelord: Vanda tricolor suavis

Inlägg med Vanda tricolor suavis som nyckelord.

Slår ut 3v tidigare i år än 2021
Står upphöjt i kruka med vatten.

Nyckelord: Vanda tricolor suavis

17 mars

Wow vilken fining

18 mars

Oj vilken fin färgkombo! Grattis.

25 mars

Ögonfägnad, verkligen!

30 mars

Även fägnad för luktorganet

Ge din åsikt

 

Nyckelord: Vanda tricolor suavis

Prata om bilden

29/8 -12

Hjälp med Vanda

Jag har nu beställt denna Vanda tricolor suavis då jag läst att det är den enda vanda man kan odla i kruka med substrat...lät ju riktigt smidigt! Tyvärr fick jag ansa bort en hel del rötter och nu vet jag inte hur jag ska gå vidare! Kommer denna Vanda må bäst av att få hänga fritt och repa sig lite, eller är det en bra idé att plantera om? Det substrat jag hade hemma har en del kokosbös och grejer i...känns som denna (om den ska stå i något alls) hellre skulle stå i grov pinjebark?
Vad tror ni?

Jag försökte även korta ner "stammen" lite mer, med det enda resultatet att saxen brast! Kan den vara som den är nu, tro?

Nyckelord: Vanda tricolor suavis

30/8 -12

Ingen som har svarat så jag ett försök utan att utropa mig som specialist på denna Vanda. Jo den kan odlas i sbstrat. Dock vad jag ser på foto så ser substrat väldigt blöt och "oluftig " ut. Skulle använda en grövre substrat.
VAd jag förstår så kan den även odlas som en "vanlig" vanda.

30/8 -12

Tack oled, det mörka på bilden är i huvudsak ruttna rötter och bara lite substrat (om det var det du tänkte på?), men som du skriver kändes det som det enda jag hade hemma var just för "oluftigt"...
Jag var inte förberedd på att få hem en Vanda som inte skulle stå i kruka, så jag har improviserat och hängt upp den i snören i fönstret, ska nog försöka hitta en stor korg att hänga den i snart. Om den ser ut att piggna till (den är lite hängig nu) kanske jag sätter den i kruka igen i framtiden...

2/9 -12

En uppföljningsfråga: jag tycker de nedersta bladen slokar en del, jag tänkte att de kanske skulle piggna till i dagarna men det verkar inte vara så... Kan det bero på för lite vatten, nu när den hänger med rötterna bara? Jag har haft den i handfatet nästan en timme om dagen och sedan har den fått hänga i fönster resten av tiden... Vad kan vara fel? Eller tar det mer tid för den att repa sig, sedan rotansningen kanske..?

2/9 -12

Vad jag har lärt mig av Tommy Ljungren är att rötterna skall torka upp mellan vattningarna annars risk för röta.

24/1 -13

Hur har det gått för din Vanda?

24/1 -13

Tack för frågan Truls
Jag läste lite om råden för vanda, och hängde den därefter upp-och-ner i förhoppningen om att den skulle sätta fart i tillväxten av rötter... Hitintills har det inte hänt något med rötterna, den enda skillnad jag märker är att det nyaste bladet vuxit någon cm eller så.
Så något är det som jag gör fel...kan tänka mig att den hänger lite för svalt, men den hänger precis vid stödbelysningen. Vattnar varannan, var tredje dag.

24/1 -13

hänger den fortfarande upp o ner? Det blir inga nya rötter under den mörka årstiden men jag tycker att de börjar röra på sig nu. Mina som hänger i ett soligt sydvästfönster vattnas med halva dosen näring dagligen de andra som hänger åt nordost vattnas var annan dag.
Enl Tommy kan man duscha med en sockerlösning för att stimulera tillväxt av rötter, har aldrig provat själv.

24/1 -13

Det gör den, jag köpte för små korgar

Ge ditt svar
Vanda ticolor suavis (Pelle). Från Pelle.

Jaha, så var det dags igen.

Nyckelord: Vanda tricolor suavis

23/5 -07

Helt ljuvlig!
/Hille

23/5 -07

Åh,så underbar.Vilket hav av blommor.Fantastisk
Annelie

23/5 -07

Underbar Pelle - tar du med den till Sofiero? Samåker ni fler från V-ås? Vi syns på lördag!

23/5 -07

Fantastiskt vacker, den föll jag för direkt.

23/5 -07

Otroligt vacker,grattis till blomningen!!
Anette

23/5 -07

Den får nog stanna hemma i år, den är brännskadad på en del ställen så jag tror ej att den är någon medaljkandidat. Jag har heller ingen monter att ställa ut den i Det är bara jag och Snusan som åker ner, alla andra satsar på sommarträffen i Tyskland.

Prata om bilden


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.