Råd / Släkten, arter och hybrider / Vanda /

Skriv början av artikeln om Vanda (Trudelia) alpina

Nyckelord: Vanda (Trudelia) alpina

Inlägg med Vanda (Trudelia) alpina som nyckelord.

Lite orkidéer på grönbete ute på landet i väntan på att det nya växthuset skall bli färdigt. En vecka eller två bara så kan de nog flytta in. Nu står de ute men skuggigt och skyddat från vinden så gott det går. På bilderna... Schoenorchis fragrans, Vanda (Trudelia) alpina (någon Phragmipedium Eric Young i bakgrunden) och Angraecum elephantinum i knopp. Fler bilder på bloggen.

Nyckelord: Schoenorchis fragrans, Angraecum elephantinum, Vanda (Trudelia) alpina

9/7 -13

Oj vad schoenorchisen blommar massivt. Gör den alltid det? Jag har försökt komma underfund med bästa stället att beställa den ifrån, för jag blir förvirrad över att priserna på dem varierar så oerhört från säljare till säljare. Har du något tips? Ska bli spännande att se bilder på växthuset och bygget framöver.

9/7 -13

Tack! Jo, Schoenorchis fragrans blommar så här maffigt. Ju större plantan blir ju mer blommor verkar det bli varje gång. Vet ej vart du skall köpa den, min kommer från en kompis genom ett byte för tre år sedan. Jag odlar den intermediärt och rätt så ljust, som Cattleya ungefär. Monterad på träkloss utan mossa. Viktigt att den får torka upp snabbt, och den blommar inte om man vattnar för mycket. Min vattnar jag 2-3 ggr/veckan nu på sommaren och 1-2 ggr/veckan det mörkare halvåret. Någon doft har jag inte lyckats skönja dock, trots namnet...

9/7 -13

schoenorchis finns för 250 kr bland "köp o sälj"...

10/7 -13

Härligt för plantorna att komma ut på landet!
Mvh
Mikael

Ge din åsikt


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.