Råd / Grupper & Trädgårdar / · Föreningar /

Skriv början av artikeln om Svenska Orkidésällskapet

Nyckelord: Svenska Orkidésällskapet

Inlägg med Svenska Orkidésällskapet som nyckelord.

Snart kommer aprilnumret Svenska Orkidésällskapets medlemstidning ut! I detta nummer får vi bland annat lära oss en väldigt ambitiös teknik om hur man gör time-lapsefilmer av orkidéer och jag tycker det är riktigt rörande på något vis att följa utvecklingen av en knopp till blomma. Nu då det är dags att börja öka på med gödning igen så bjuder vi på en riktigt djupgående artikel om orkidénäringar. Dessutom berättar Marita om en ny favorit, Dendrobium lawesii. Stig Dahlströms utläggning om orkidénamn fortsätter och det gör även Pontus spännande orkidéresa till Costa Rica. Är du inte medlem ännu?

Nyckelord: Svenska Orkidésällskapet, Tidningen Orkidéer

Ge din åsikt
Snart kommer marsnumret av Svenska Orkidésällskapets medlemstidning ut! I detta nummer får vi följa med på en spännande orkidéresa till Costa Rica, läsa om seriös makro- och mikrofotografering och Stig Dahlström har skrivit en laddad utläggning om orkidénamn. Fönsterbänksodlaren finner dessutom handfasta odlingsråd för mars?april.
.
Vi vill läsa mer om våra medlemmars orkidéer!! Det behöver inte vara långa artiklar, någon paragraf till en fin bild räcker gott. Beskriv hur ni odlar, visa upp en favoritorkidé, eller berätta om framgångar såväl som motgångar som odlare. Mejla redaktor@orkidesallskapet.se
.
Är du inte medlem ännu?

Nyckelord: Tidningen Orkidéer, Svenska Orkidésällskapet

Ge din åsikt
Hej allihop!!

Vi vill göra föreningen (och medlemstidningen) ännu bättre! Därför är vi lite nyfikna på er orkidévänner och vad ni tycker om tidningen och Svenska Orkidésällskapet.

Medlemmar: Om du inte redan har svarat på medlemsenkäten som fanns med i decembernumret så kommer den att vara öppen till svar fram till och med 23 februari. Enklast att svara är elektroniskt på SOS hemsida.

Om du inte är medlem ännu, eller inte längre är medlem i SOS, så får du ändå väldigt gärna svara på enkäten. Men skriv då varför du har valt att inte vara medlem under frågan "Har du något annat du vill tillägga?"

Tack för hjälpen, det uppskattas varmt!

På bilden, första numret 2012 som kommer ut nu i veckan - en stor Cattleya special!

Karma
Chefredaktör - Medlemstidningen Orkidéer
redaktor@orkidesallskapet.se

Nyckelord: Svenska Orkidésällskapet

Ge din åsikt
Tidningen Orkidéer är en medlemstidning för Svenska Orkidésällskapet. Om du brinner för orkidéer, stöd riksföreningen och få en riktigt fin orkidétidning på köpet! Du prenumererar på tidningen genom ditt medlemskap. Läs mer om hur du blir medlem på hemsidan.

.
Decembernumret...
Vi avslutar året med ett riktigt hett nummer, på flera sätt! Mikael och Tommy har precis kommit hem från ett varmt och soligt Singapore och bjuder på ett fint reportage från 20th World Orchid Conference som gick av stapeln där i november. Ron Hanko, som fotograferar mycket för American Orchid Society, delar med sig av några riktigt bra råd om hur man fotograferar orkidéer som ett proffs ? utan en mängd dyr utrustning. Vi har dessutom turen att vara med när det verkligen händer i orkidévärlden ? två gånger! Den 22 november släppte Kew ett pressmeddelande om upptäckten av världens första nattblommande orkidé ? vi har scoopet! Som om det inte var nog så har man dessutom precis beskrivit en ny Vanda-art från Borneo.

Nyckelord: Tidningen Orkidéer, Svenska Orkidésällskapet

8/12 -11

Låter som ett spännande nummer som jag ser fram emot

8/12 -11

Härligt! Det blir intressant att läsa.

11/12 -11

Ett medlemskap i julklapp till nån som inte är helt frälst än kanske?

Ge din åsikt

Hej! Jag efterlyser en riktigt snygg bild på en orkidé i semi-hydrokultur (med leca kulor) till en artikel i nästa nummer av Svenska Orkidésällskapets medlemstidning Orkidéer (och det är lite bråttom). Gärna på en planta i blom, men det går bra utan blommor också. Skicka en högupplöst version (så stor som du har) av bilden till mig, plus namnet på plantan och även vilket namn du vill ha som fotograf byline. TACK! Mejla: redaktor@orkidesallskapet.se

Nyckelord: Svenska Orkidésällskapet, Orkidéer

2/11 -11

Finns lite bilder på http://www.dusk.se/hydro.htm men om dom är bra och snygga vet jag inte

2/11 -12

+ 4/11 -12

2/11 -12

Ett år sedan. Men datumet var rätt!

Ge ditt svar

Har en fråga om Svenska Orkidésällskapet igen!
Jag betalade in för snart 3 månader sedan som jag sa i tidigare inlägg, så har jag Ej hört något alls ifrån dem än!

Har ni som varit med ett tag fått någon medlemstidning denna månad????
Vad jag förstår så får man som ny medlem alla tidningar under året retroaktivt...

Så jag går här och väntar och undrar. Har ju mailat dem några gånger men tyvärr gått lottlös med det också....

Men... snart så... kanske
DET jag tycker är mest tråkigt att vänta på i 3 mån det är att jag inte har acess till Forumet pga jag ej har ngt lösenord och det har jag ej fått från SOS. Vill ju kunna göra inlägg samt svara på inlägg etc etc.

Nyckelord: Svenska Orkidésällskapet

10/9 -08

Nästa nummer ska komma 15 sep står det på hemsidan. Jag hoppas du får dina nummer då.

Låter jättebra det Tackar!

10/9 -08

Hej Chiran
För att hålla kostnaderna nera skickar inte orkidesällskapet ut välkomstbrev. Av samma anledning skickar man inte ur årets redan utgivna tidningar separat utan med första "ordinarie" numret efter det att medlemskap registrerats.
Då tidningen inte ges ut under sommarmånaderna kan det ta gansla lång tid, som i ditt fall.

10/9 -08

Magnus A : Tar lika lång tid annars på året också. Jag har beställt gamla tidningar och det tog en himla tid med dem också.

10/9 -08

Magnus - jag kan inte riktigt det här med forumet då jag varit med så länge det funnits. Men inte behöver man vara medlem i SOS för att skriva på SOS-forum? Chiran förstår inte varför du inte har åtkomst till forumet?
Magnus kan inte du kolla med webmaster?

PS Magnus ska du åka på mötet på fredag - jag behöver ha hem lite från Micke och undrar om du kan ta det? DS

10/9 -08

Jag missade forumfrågan,

Nej man behöver inte vara medlem i Svenska Orkideföreningen för att få tillgång till forumet!
Forumet är INTE kopplat till medlemskapet!
För att registrera sig på forumet gör ni så här:
Gå in på sos hemsida http://www.orkidesallskapet.se/
i spalten till vänster trycker ni på "Forum"
Längs upp till höger finns nu "bli medlem" som länkar till ett registreringsavtal
Accepterar ni villkoren kommer ni till en sida där ni fyller i en profilinformation
Därefter kommer administratörerna godkänna er profil kan några dagar max (detta för att förhindra spam och hålla forumet rent).

OBS registrering på forumet ger inte medlemskap i sällskapet och tvärt om.

10/9 -08

Angående tidsaspekterna är det en fråga för Styrelsen i Svenska orkidesällskapet. Där Maria A här på orkideprat är medlemsansvarig men hon har inte varit inloggad sen 29/2 -08 19:07 enligt hennes profil.
Bästa sättet är nog att skicka mail till MER ÄN en av de ordinarie ledamötena i styrelsen. Min erfarenhet är att Styrelsen INTE använder internetforumna för att föra ut information till medlemarna. Fråga mig inte varför!

Tackar Alla för era svar!!!
Det där med att "bli medlem" trodde jag var för ickemedlemmar i SOS- ett misstag av mig, nu har jag reggat mig där, som "chiran" där oxå!

Ber om ursäkt om jag fällt obefogad kritik, men som sagt jag undrade ju varför jag inget hört. Men nu har jag ju fått förklaringar, och mitt liv hänger ju inte på en skör tråd pga detta
/Eva-Lena

11/9 -08

Eva-Lena, tycker inte du har obefogad kritik!

När jag tittar på SOS hemsida så finns det "Bli medlem" både i spalten till vänster OCH under "Forum". Ganska lätt att tro att detta är samma medlemskap som avses. "Bli medlem" under "Forum" borde ändras till "registrering" eller liknande.
Under "Bli medlem" till höger finns informationen att tidningen skickas ut retroaktivt. Här kanske man ska förtydliga med NÄR de tidigare numren skickas.

Thomas (som är suppleant i Styrelsen och webbansvarig finns ju på Orkideprat) kan du titta på detta? Jag skall i försöka dig nästa gång vi träffas.

Ge ditt svar

Hej!
Har en fråga till er som är medlemmar i Svenska orkidésällskapet.
Jag betalade in för 2 månader sedan & har mailat nu 2 ggr eftersom jag ej fått någon bekräftelse eller välkomstbrev & medlemstidning . Fick ett svar efter 1 mån & jag mailat dem 2 mail; att de höll på med registreringar... Sedan har jag ej hört ngt mer trots ytterligare 1 mail.
Det jag undrar brukar det ta så lång tid, det finns ju inget annat sätt än mail att nå dem, svårt att veta när de inte svarar på mailen.

Nyckelord: Svenska orkidésällskapet

21/8 -08

Eva-Lena : Ja det tar en himla tid och något välkomnande ska du nog inte vänta dig ( om de inte ändrat policy nu )....ingen tidning juli och augusti så du får nog nästa tidning nu som kommer sept.

21/8 -08

Sega är dom....Men du får å andra sidan hela årets nummer!!!
Då får du mycket att läsa - Hur många blir det? 6-7 stycken

Hej, i våras mailade jag till ansvarig för medlemsregistret många gånger. Jag ville veta om jag, som inte ser något, kunde få tidningen via mail. Jag hörde aldrig av henne. Nu mailade jag till ansvarig utgivare och fick svar omedelbart. Jag ska ansöka om medlemskap och sedan får jag tidningen till min dator.

Det är jag toppenglad för!

Tacka för era svar
Men då har jag ju retroaktiv glädje att glädja mig med... Ser fram emot ! !

Nyfiken: Toppen att de fixar med att du får tidningen på datorn!

21/8 -08

Tidningen är klart läsvärd med många fina färgfoton

21/8 -08

Håller med Britt.Marie. Deras medlemsansvarige är under all kritik. Har själv bara dåliga erfarenheter därifrån. Avslutade därför mitt medlemsskap.

Ge ditt svar

Jag undrar om någon har erfarenhet av Svenska Orkidésällskapet? Vad kan man ha för nytta av medlemskapet? Hur är tidningen de ger ut?

Nyckelord: Svenska orkidésällskapet

14/5 -08

Jag är med i SOS sedan ett par år. De ger ut en tidning, som jag tycker är mycket bra och bara blir bättre. Kolla gärna på deras hemsida, där du också kan hitta ett diskussionsforum liknande OP.

Ge ditt svar

Började: lör 17/3 -07 13:00.

Jag vill bara göra er påminnda om:

Svenska orkidésällskapets årsmöte 2007

Årsmötesförhandlingarna kommer att hållas i Göteborg, lördagen den 17 mars 2007, kl 13:00.

Lokal: Botaniska Institutionens aula, Carl Skottbergs gata 22 A, Göteborg
(Direkt höger om Botaniska Trädgårdens entré.)

Program:
Kl. 11:00 Besök i växthusen med guidning.
Kl. 13:00 Årsmötesförhandlingar
Kl. 15:00 Föredrag Chefen för Botaniska Trädgårdens växthus, Magnus Neuendorf, kommer att hålla föredrag om orkidéer

Förslag till dagordning
§ 1 Mötets öppnande
§ 2 Godkännande av årsmötets utlysning
§ 3 Fastställande av föredragningslista
§ 4 Val av ordförande och sekreterare för årsmötet
§ 5 Val av justeringsmän
§ 6 Styrelsens verksamhetsberättelse för verksamhetsåret
§ 7 Resultat- och balansräkning för det senaste verksamhetsåret
§ 8 Revisorernas berättelse över styrelsens förvaltning under räkenskapsåret
§ 9 Fråga om ansvarsfrihet för styrelsen för den tid revisionen avser
§ 10 Propositioner - Förslag från styrelsen
§ 11 Motioner - Förslag från medlemmarna
§ 12 Fastställande av budget för innevarande verksamhetsår
§ 13 Fastställande av medlemsavgift för 2008
§ 14 Val av
? Kassör 2 år
? 3 st Ledamöter 2 år
? 1 st Suppleant 2 år
? 2 st Revisorer 1 år
? 1 st Revisorssuppleant 1 år
§ 15 Övriga frågor
§ 16 Årsmötet avslutas

Alla medlemmar är hjärtligt välkomna!

Västsvenska orkidésällskapet har lämnat en del motioner som vi gärna ser att så många som möjligt kommer och tycker till om. Motionerna finns här nedan:

Motioner:

1) Kommunikation:

Inom SOS och dotterklubbarna ska det vara minst 1 fysiskt möte förutom årsmöte om året, styrelserna emellan samt totalt 4 möten

2) SOS-hemsida:

Krav på medlemskap i SOS för att erhålla login lösen

Idag sker otillåten inloggning med oläglig verksamhet, med ovanstående åtgärd förhindras detta

3) Förslag till tidningen Orkidéer:

Alla bilder ska vara i färg

Alla ska vara medlemmar i SOS (symbioseffekt större upplaga-billigare tidning, större upplaga-fler annonser)

Alla lokalföreningar ska solidariskt vara medlemmar i SOS för att stå under SOS "sida". I annat fall får man köpa annonsplats, dock ej under SOS "sida".

4) "Fonden"

Enligt vår kännedom existerar en "Fond" på ca. 250 000 (sparkonto) Vi undrar vad dessa pengar är avsedda för? VSOS anser att avkastningen bör användas till SOS-styrelsens resekostnader, domargrupper (vid landskamper) etc.

5) Kallelse:

3 veckor innan årsmötet skall medlemmarna erhålla:

Verksamhetsberättelse

Inkomna motioner

Revisionsberättelse

Ekonomisk redogörelse

Dagordning

Valberedningsförslag
--------------------------------------------------------------------

Jag hoppas att så många som möjligt kan komma och att vi ska få det trevligt!

PS. Det kostar ingenting att komma in! DS.

Nyckelord: Svenska orkidésällskapet, Årsmöte, SOS

16/3 -07

Hej på er!

Några fler som ska dit?
Vi kommer ett par stycken från HBG.

MVH
Tommy

Hej
Tyvärr kan jag inte åka till Göteborg men jag har en sak som någon kanske kan titta på.
Motionen 5 ovan "Kallelse" blir en förändring/tillägg/förtydligande till § 13 i stadgarna som nu lyder.
§13 Sällskapet håller årsmöte på dag och plats som styrelsen beslutar. Medlemmarna kallas till årsmöte +minst en månad+ innan årsmötets datum genom annonsering i medlemstidningen eller genom särskild kallelse utsänd per post.
.
Kallelsen med dagordning kom i Mars-numret av medlemstidningen , ej en månad innan. Samt jag har i alla fall inte fått något särskild kallelse per post. Har jag missat någon rad i tidigare tidning eller har inte kallelse gått ut enligt stadgar? (tänk på att en kallelse skall inte bara vara en information av ett datum utan givetvis måste möteshandlingarna bifogas vilket onekligen inte görs enligt motion 5.
Jag sitter på jobbet och har inte tillgång till mina medlemstidningar...
Jag kan inte heller hitta handlingarna på SOS hemsida vilket kunde vara en lösning för att slippa skicka ut för mycket papper.
/Magnus

16/3 -07

Kan nogen forklare, hvad begrundelsen for motion 2 er? Hvorfor vil man holde ikke medlemmer ude fra SOS hemside? Det er vel der, potentielle nye medlemmer vil kigge først, for at se, om de kan få glæde af medlemsskab.

16/3 -07

Jag tror det beror på att det förekommer inlägg med reklam för porrsajter o viagra m.m.
Jag håller med om att stängs det för icke medlemmar så är det inte bra. Det är väl webmaster som ledsnat på att ta bort sådant.

16/3 -07

Hejhej,
Bra att det skrivits motioner -- det är inte så ofta det skrivs sådana till föreningsårsmöten tycker jag.

Dock tycker jag att de ovan skrivna motionerna delvis är lite slarvigt skrivna.
Motion 1: Bra.
Motion 2: Ni menar förmodligen "Krav på medlemskap i SOS för att kunna bli medlem i svenskaorkidesallskapet.se's forum 'Orkidéforum'. Idag sker otillåten inloggning med oläglig verksamhet, med ovanstående åtgärd förhindras detta." Ni vill ju inte stänga HELA siten för icke-medlemmar -- infon ska såklart vara tillgänglig för alla.
Motion 3:
Alla bilder ska vara i färg -- sure, vore fint, mend et är ju såklart en ekonomisk fråga.
Alla ska vara medlemmar i SOS (symbioseffekt större upplaga-billigare tidning, större upplaga-fler annonser) -- vad menar ni? Vilka 'alla'?
Alla lokalföreningar ska solidariskt vara medlemmar i SOS för att stå under SOS "sida". I annat fall får man köpa annonsplats, dock ej under SOS "sida". -- Detta togs beslut om på förra årsmötet om jag ej minns fel. Alla orkidéföreningar i Sverige får finnas i registret sist i tidningen just för att tidningens register är en RESURS för OrkidéSverige.
Motion 4 -- bra.
Motion 5 -- Det är inte vettigt att tvinga föreningen att slösa pengar på att skicka ut stora luntor till medlemmarna. Dagordning och motioner ska skickas ut, resternade material finnas på nätet någon vecka före mötet och finnas tillgängligt på mötet.

/ Björn

16/3 -07

Magnus A:

Det är inte meningen att det ska skickas ut med post men i alla fall stå med i tidningen i god tid innan. Hemsidan är en bra plats att publicera materialet men tyvärr är det inte alla i SOS som har tillgång till dator.

Larsb:

Sidan ska inte stänga ute någon men det förkommer nu mycket reklam för prorrsajter och annat som inte ska vara där och därför kan man kanske få bort sådant genom detta.

Björn:

Motion 2: Självklart vill vi inte stänga hela sajten, bara forumet eller rättare sagt att webmastern kanske kan ordna så att inte "gäster" kan skriva inlägg utan man måste registrera sig innan man kan lägga inlägg så att det slutar att komma in en massa inlägg som inte hör hemma där!

Motion 3:
Enligt en undersökning så ska det inte bli så mycket dyrare och man hjälper även redaktionen som ibland kan ha svårt med att bilderna måste klumpas ihop på samma sida fast de inte har med varann att göra för att spara utrymme.

Att alla ska vara medlemmar gäller alltså dom som i vissa klubbar inte är det. När inte alla är medlemmar i SOS så lånar man runt tidningen i klubben istället och vart är då solidariteten med paraplyorganisationen SOS?

Motion 5:
Det är inte alls meningen att tvinga föreningen till postutskick utan att det över huvud taget ska gå ut till medlemmarna i god tid innan. De övriga motionerna och propositionerna finns inte redovisade utan kommer att ges ut på mötet och då ska man alltså läsa igenom, bilda sig en uppfattning och det finns absolut ingen tid att hitta andra möjliga alternativ, det är för sent! Visst skulle dessa kunna läggas ut på hemsidan men hur gör man med dom medlemmar som inte har tillgång till dator, ska man strunta i dom då? Alternativet är att lägga ut allt material i tidningen eller som en bilaga till tidningen, men då blir det ju åter en kostnadsfråga när det gäller portot.

/Thomas

16/3 -07

Thomas - ang motion 3 - Vad innebär den egentligen? Ska alla medlemmar i vår lilla förening även betala en meravgift för ett dubbelt medlemsskap? Inte kan vi TVINGA våra medlemmar att göra detta, tyvärr tycker inte så många att tidningen är värd merkostnaden.

Däremot UPPMUNTRAR vi alla att bli medlemmar och att skicka runt tidningen är en del i denna strategi, SOS broschyrer en annan. Nu har också tidningen blivit fylld av vackra foton och med blandat innehåll, så att den även kan går hem hos (mer eller mindre noviser.
Jag minns att jag själv,. första året (-01) tänkte hoppa av medlemsskapet, för att artiklar m m var alltför avancerade för mig. Men eftersom jag flitigt besökte SOS forum (det trevliga som fanns då), så tyckte jag att jag ändå BORDE fortsätta att vara medlem och det är jag ju tacksam för idag:-))

16/3 -07

Mia - som medlem af Sydsvenska er jeg også medlem af SOS. Jeg har aldrig stillet spørgsmålstegn ved dette eller overvejet, om jeg kunne været medlem af Sydsvenske alene, da systemet i Danmark er sådan, at du altid er medlem af DOK og derudover en lokalforening. Men jeg kan forstå på dig, at man godt ken være medlem af en lokalforening, uden at være medlem af SOS. Det virker ulogisk på mig, men jeg er selvfølgelig vant til at være medlem lokalt og af landsforeningen.

17/3 -07

Det är varken en meravgift eller ett dubbelt medlemsskap. Jag tycker att det är självklart att om man ska vara med i en organisation så måste man väl även vara med i riksorganisationen, annars kan man väl lika gärna strunta i lokalföreningen också.

När det gäller nästa del:

Alla lokalföreningar ska solidariskt vara medlemmar i SOS för att stå under SOS "sida". I annat fall får man köpa annonsplats, dock ej under SOS "sida".

Så är det väl inte rätt att de föreningar som inte är medlemmar i SOS ska gratis få stå med under Sveriges klubbar när man inte bidrar till organisationen. Helt plötsligt kanske det startar 3-4 klubbar till och vips har vi en tidning som till hälften är nån form av "public service" som inte bidrar med något själva men alla SOS-medlemmar ska betala för tidningen. Tycker ni att detta är rätt?

Besluta att ge ett bidrag till Jay Pahls Internationella Orkid'eregister med 6 500 arter i 650 genes, som Hakan Hallander skrev om i nast senaste Orkid'eer. Jay Pahls behover pengar for att uppdatera och utoka uppslagsverket som vi alla har tillgang till. Ett bidrag gor det lattare och friare och battre for oss alla. Borja med att bista med 1 000 SEK!
Tor Wadmark i Vietnam i Hoi an.
Jag soker flaskorkid'eer av Paphiopedilum vietnamense och Paphiopedilum Ho Chi Minh (Paphiopedilum vietnamense x Paphiopedilum delanatii)
Ho Chi Minh City ar ett cykelkaos med massor av vespor och small motorcyklar med unga gracila vietnamesiskor.
Nu aker vi fran Hoi an till gamla kejsarstaden Hu'e och sen huvudstaden Hanoi och sen tillbaka till Bangkok och Thailand.

17/3 -07

Tyvärr Tor så vet kan inte om vi kan det. Det skulle ju stått med som en motion eller som en punkt på dagordningen redan och jag vet inte om man kan lägga till punkter på en dagordning för ett årsmöte. Men givetvis ska det tas upp men då som ett förslag.

17/3 -07

Jag håller med Thomas om medlemskap - grunden är ju medlemskap i SOS och sedan kan du lägga till medlemskap i en klubb - om du vill. Annars är ju klubbarna helt fristående och ska då inte heller finnas med under SOS sektioner o klubbar.
Avgiften kan inte avskräcka någon, själv är jag fattig förtidspensionär och har man råd med orkidéer har man råd med medlemskapet.
Vet att jag sticker ut hakan nu - men detta är min åsikt. Det känns som många i klubbarna åker snålskjuts på SOS. Det är väl inte bara en tidningsprenumeration man betalar för?
Själv har jag gått ur klubbarna då jag aldrig deltar i någon sammankomst. (Östsvenskas ligger fel på dag - fredagkväll och svårt att ta sig till Stockholm City - bättre på universitetet)
Bergslagens ligger bra på lördag em - men långt att åka och dålig aktivitet.

17/3 -07

magicboy: Japp, det tycker jag. Alltså att alla sveriges orkidéföreningar ska få vara med i tidningen, oavsett om dom är dotterorganisationer eller ej.

Från stadgarna:

§4 SOS:s verksamhet bedrivs främst [...] genom att stödja och samarbeta med föreningar med SOS-medlemmar.

SOS ska alltså stödja Sveriges orkidéföreningar (alla har ju minst någon medlem). Varför? Jo, för att det är bra för OrkidéSverige. Sen kanske SOS behöver vara bättre på att sälja in värdet av att vara dotterorganisation.

I grunden handlar det för mig om att Inkludera iställer för att Exkludera. SOS har möjligheten att inkludera alla klubbar och föreningar och då bör så ske. Kärlek, liksom. Kärlek.

Sidonot: Icke SOS-anslutna föreningar kommer alltid få vara del av mitt organisationsregiter och får alltid skicka in sina evenemang till mig för publicering i kalendern.

17/3 -07

TACK Björn - det värmde!!!

Perfekt sagt, Björn. Tack!

17/3 -07

Nu är mötet avslutat och där kom det fram att p.g.a. skatte tekniska skäl så finns det inga "dotterföreningar" utan helt fristående klubbar. Däremot skall dessa aktivt jobba för att dess medlemmar ska vara anslutna till riksorganisationen. Självklart är alla klubbar välkomna och jag var inte ute efter att excludera klubbarna utan efter att få fler att bli medlemmar i riksorganisationen. Det tillsattes en kommité som skall utreda för det föreligger med skatteregler för lokalföreningar kontra riksorganisationer. Mer om detta kommer i protokollet senare.

18/3 -07

Togs det några andra spännande beslut på årsmötet?

18/3 -07

Hej Björn

Det var ett trevligt möte med många discissioner, roligt att så många vill engagera sig. Det viktigaste för det stora flertalet medlemmar var nog att vi fick styrelsen att ändra sitt beslut om att inte läggat till fler färgbilder i tidningen. Förslaget gick alltså igenom och 25000 kr lades till tidningens budget för att kunna införa fler färgbilder.

Sen valdes Micke "Trädgårdsmästaren" in i styrelsen. Jag uppfattade inte att han var han förrän vi åkte hem då vår ordförande berättade att Mikael hade trädgårsmästeri.
Önskar dig lycka till Mikael? Vi behöver fler som du i styrelsen.

PS. Det var roligt att träffa en del Orkidépratare där också DS.

MVH
Tommy

18/3 -07

Åh, vad kul att det ska bli fler färgbilder!! Jag hoppas att det kan innebära fler färgillustrationer och inte bara färgfoton... Tack för rapporteringen.
/Mvh I

Berätta om ditt deltagande

Nyss hände något som jag tycker är mycket roligt. Något som känns som ytterligare ett erkännande om att OrkidéPrat är en viktig resurs i orkidé-Sverige.

SOS har valt att länka till orkideprat.se från sin webbplats http://www.orkidesallskapet.se

Jag är väldigt glad över detta och vill tacka SOS och alla ni medlemmar här på OrkidéPrat -- utan er vore OrkidéPrat ingenting.

/ Björn -- toppenglad

Nyckelord: OrkidéPrat, Svenska Orkidésällskapet

18/2 -07

Weeeeeeeee..... You go Björn!!

Bra.härligt...........
Monika

Visst är orkideprat en viktig resurs - det är ju här såna som jag gör sina första steg inom orkidévärlden. Jag skulle aldrig ha lärt mig så mycket om en värld som "bara inte fanns" i mitt liv för ett år sedan, som jag kan idag. Och det är ändå oerhört lite jämfört med allt det kunnande som finns i detta forum. Grattis, Björn!

18/2 -07

Ja du Björn - ganska logiskt tycker jag.
SOS forum har ju somnat in - vi är ju många som flyttat hit därifrån.
Skall bli spännande och följa medlemstillströmningen här framöver.
Du har ju skapat, i mitt tycke, det bäst fungerade orkideforumet jag har sett.
Du får väl sälja din lösning till andra länder.

18/2 -07

Tack SOS! Många nybörjarje som hamnar där tror ju att vi som odlar orkidéer är ena riktigt torra saker som aldrig är online eller diskuterar saker. SOS forum är ju stendött. Tack för länken - det var stort av er - är det du Linda som ligger bakom....

19/2 -07

Det var ju rysligt trevligt. Grattis Björn!

19/2 -07

Då ska man bara säga grattis till oss alla som i stället att har ett privat liv, sitter påklistrade till denna sidan varje kväll

20/2 -07

Kanske det inte vore så dumt med en liten annons i medlemstidningen? Känner på mig att det finns en massa fler som inte hittat hit ännu! Grattis till erkännandet och framgången, det är dig så väl unt!!!

Vad roligt!

Ge din åsikt