Skriv början av artikeln om Tidningen Orkidéer

Nyckelord: Tidningen Orkidéer

Inlägg med Tidningen Orkidéer som nyckelord.

Snart kommer aprilnumret Svenska Orkidésällskapets medlemstidning ut! I detta nummer får vi bland annat lära oss en väldigt ambitiös teknik om hur man gör time-lapsefilmer av orkidéer och jag tycker det är riktigt rörande på något vis att följa utvecklingen av en knopp till blomma. Nu då det är dags att börja öka på med gödning igen så bjuder vi på en riktigt djupgående artikel om orkidénäringar. Dessutom berättar Marita om en ny favorit, Dendrobium lawesii. Stig Dahlströms utläggning om orkidénamn fortsätter och det gör även Pontus spännande orkidéresa till Costa Rica. Är du inte medlem ännu?

Nyckelord: Svenska Orkidésällskapet, Tidningen Orkidéer

Ge din åsikt
Snart kommer marsnumret av Svenska Orkidésällskapets medlemstidning ut! I detta nummer får vi följa med på en spännande orkidéresa till Costa Rica, läsa om seriös makro- och mikrofotografering och Stig Dahlström har skrivit en laddad utläggning om orkidénamn. Fönsterbänksodlaren finner dessutom handfasta odlingsråd för mars–april.
.
Vi vill läsa mer om våra medlemmars orkidéer!! Det behöver inte vara långa artiklar, någon paragraf till en fin bild räcker gott. Beskriv hur ni odlar, visa upp en favoritorkidé, eller berätta om framgångar såväl som motgångar som odlare. Mejla redaktor@orkidesallskapet.se
.
Är du inte medlem ännu?

Nyckelord: Svenska Orkidésällskapet, Tidningen Orkidéer

Ge din åsikt
Tidningen Orkidéer är en medlemstidning för Svenska Orkidésällskapet. Om du brinner för orkidéer, stöd riksföreningen och få en riktigt fin orkidétidning på köpet! Du prenumererar på tidningen genom ditt medlemskap. Läs mer om hur du blir medlem på hemsidan.

.
Decembernumret...
Vi avslutar året med ett riktigt hett nummer, på flera sätt! Mikael och Tommy har precis kommit hem från ett varmt och soligt Singapore och bjuder på ett fint reportage från 20th World Orchid Conference som gick av stapeln där i november. Ron Hanko, som fotograferar mycket för American Orchid Society, delar med sig av några riktigt bra råd om hur man fotograferar orkidéer som ett proffs – utan en mängd dyr utrustning. Vi har dessutom turen att vara med när det verkligen händer i orkidévärlden – två gånger! Den 22 november släppte Kew ett pressmeddelande om upptäckten av världens första nattblommande orkidé – vi har scoopet! Som om det inte var nog så har man dessutom precis beskrivit en ny Vanda-art från Borneo.

Nyckelord: Tidningen Orkidéer, Svenska Orkidésällskapet

8/12 -11

Låter som ett spännande nummer som jag ser fram emot

8/12 -11

Härligt! Det blir intressant att läsa.

11/12 -11

Ett medlemskap i julklapp till nån som inte är helt frälst än kanske?

Ge din åsikt


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.