Råd / Problem med plantor / · Ohyra och sjukdomar /

Skriv början av artikeln om Svampinfektion

Nyckelord: Svampinfektion

Inlägg med Svampinfektion som nyckelord.

18/2 -17

Fusarium

Kan man behandla svampen effektivt eller är det bäst att slänga alla växter?

Än så länge är det bara en oncidium jag helt klart diagnoserat. Har skurit bort alla delar med lila ring under rootstock ens bark fram till vävnad utan missfärgning. Men nu är frågan om detta räcker? Och hur stor är sannolikheten att övriga växter infekterats?

Nyckelord: Sjukdom, Fusarium, Svampinfektion

19/2 -17

27/2 -17

Ska kolla upp länken

Ge ditt svar

Jag har letat och kan inte hitta svar !
På mina phallar är det som stansade spår,där det har blivit genomskinligt. mellan ca 0,3-1 mm breda och dom sprider sig vidare,blir längre o längre utmed bladen.

Någon bättre vetande som har ett svar...?
Börjar bli lite orolig.

Nyckelord: svampinfektion, blad, sjukdom

30/8 -07

Förstår att du blivit orolig, kan du ta ett foto på eländet??

ska rota fram kameran......

nu så......

31/8 -07

Har du samma angrepp på flera plantor är det troligen svampinfektion. Kan uppstå som en konsekvens av stillastående luft, särskilt i samband med fuktig väderlek, sprayning osv.
Svårt angripna blad skulle jag amputera för att stoppa spridningen. Blad med mindre angrepp kan pudras med pulvriserad träkol eller kanel. Sedan hålls plantan torrare en tid, så brukar angreppen stanna av.

Tack, Lasse!!!!!!!!!!!

okej,det är bara på en planta,har kollat igenom alla nu.
Men det är lustigt för det är bra cirkulation på luften och allt,men jag misstänker att det redan fanns innan den kom till mig,jag fick den. Ska ta bort bladet och hålla ett öga på den,tack Lassse

3/9 -07

Jag hade samma symtom på en av mina phallar för kanske två-tre år sedan. Jag avvaktade för länge så det spred sig till alla blad. Till sist skar jag bort rubbet och sen har det inte kommit tillbaka.

3/9 -07

Jag har haft något som liknar detta. tyckte det spred sig. Slängde en del. Kapade av bladen på en del och det verkar inte som det kommer tillbaka, men det verkade vara ganska noga att få bort allt angripet för någon som jag inte tog bort allt på utan bara de mest angripna bladen på har fått tillbaka problemet.

Ge ditt svar