Råd / Släkten, arter och hybrider /

Skriv början av artikeln om Rhyncholaelia

Nyckelord: Rhyncholaelia

Inlägg med Rhyncholaelia som nyckelord.

Skötsel av mini-liten Cattleya-hybrid.

Jag fick hem den, själva bulberna är i gott skick, men den hade bara en eller två levande rötter. Satte den i nyinförskaffad sphagnum, och i "varma" terrariet. Hoppas att den blir gladare av det. Tänker jag rätt?

Nyckelord: Cattleya, Prosthechea, Rhyncholaelia

15/4 -13

Det är bra att ha dom i vitmossa, det brukar stimulera rottillväxten Det blir säkert ett bra ställe i terrariet, speciellt om det är bra med luftfuktigheten.

16/4 -13

Det är ganska hyfsad luftfuktighet där inne tror jag. Försöker spraya flera gånger varje dag (manuellt). Överväger att ställa in en skål med lecakulor i vatten för att öka på det lite dock. När jag fått bättre ordning på det, med inredning och nivåer, så blir det nog ännu bättre förhållanden. ^^

Ge ditt svar

Så slog den äntligen ut! Det tog ett tag och varje dag ick man och hoppades på att idag ska det ske, men icke. Nu när det börjar gå mot kvällen så börjar även doften att sprida sig på balkongen.

Nyckelord: Rhycholaelia glauca, Rhyncholaelia, blommar nu

Åh,så himla vacker den är ! Storlek på blomman ?
Kan du inte ta ett kort på hela orkisen så jag får se bladen oxå?
Monika

8/9 -06

En så'n skönhet! Förstår att du gått och längtat!

Ge ditt svar

...orkidéer och då har jag inte flyttat mer än två tredjdelar. Tur att det bara är högst 50 meter till mitt nya boende.

Min Rhyncholaelia som jag inhandlade i Lennartsnäs i somras är angripen av röta från två håll. Riktigt trist. Känner mig inte alls skyldig till övervattning, men det måste varit det. Eller så var plantan dålig från start. Den hade förvisso inga rötter när jag köpte den (de som var där vet att plantorna var rätt "friserade") men det kom en hel del fina nya rötter under de följande två månaderna. Tills nu, då.
Har hackat bort de angripna delarna och den ligger nu och torkar under ett lager kanel. Få se om detta gör det hela bättre.
Någon som också inhandlade denna art där som har andra/liknande upplevelser?

Roligare är att min Paph wardii håller på att veckla ut sig. Blomman alltså. Den har hållit på med detta en vecka ungefär nu. Det går verkligen vansinnigt långsamt!

Hur mycket bilder får man ladda upp egentligen? Björn får säga ifrån om det blir för många...

Nyckelord: Rhyncholaelia

11/12 -05

Lycka till med resten av flytten!

P. wardii är vacker på ett lite "Frankensteins monster"-aktigt sätt. Definitivt faschinerande. Förhoppningsvis betyder den långsamma utslagningen att blomman står länge när den väl är utslagen!

Ladda du upp fler bilder! Det är roligt att se dem. De begränsningar som just nu finns är att var medlem kan ha max 100 brev i sin brevlåda och 50 bilder publicerade. Vi får se om dessa gränser förändras beroende på brist på diskutrymme så småningom, men det är troligt att dessa gränser fortsätter gälla.

Ge din åsikt