Råd / Släkten, arter och hybrider /

Skriv början av artikeln om Renantanda

Nyckelord: Renantanda

Inlägg med Renantanda som nyckelord.

Arter, hybrider och annat inom släktet Renantanda

R. Hew Mun (2) R. Hew Mun (Ren. storei x V denisoniana) (1) R. Ljunggren's Baby Doll (1) R. Sunrise (1) R. Sunrise 'Prasong' (2)

Prat om släktet Renantanda

... i full blom. Nu med 15 blomstänglar.

En lite videosnutt:
https://youtu.be/GIExlKesF6Y

Nyckelord: Renantanda Sunrise, Ljunggrens

3/7 -16

Magnifico

3/7 -16

Instämmer med föregående talare Magnifico

3/7 -16

Jag säger oxå Magnifico.

3/7 -16

Helt magisk!

4/7 -16

Så fin montering jag köpte ju en av dig för några år sen o den blommade flera ggr hos mig mins att det var svårt att få ett någorlunda rättvist kort på den, dessvärre så dog den (som de flesta av mina orkidéer) när jag skadade ryggen i en ridolycka och fick väldigt ont av att bara stå och gå (tack vare säkerhetsväst kunde jag det iallafall ) och att lyfta en vattenkanna eller bära en hink vatten var för tungt de värsta månaderna så vart lite dåligt med vatten till växterna... men med rehab så är jag idag i stort sett återställd.
Skulle väldigt gärna köpa en igen om du får/har nån över att sälja, liten eller stor kvittar.

4/7 -16

Hej
Tråkigt att höra, men det är bara att kämpa vidare!
Jag ska till KArge i slutet av september, ska se om dom har fler plantor.

Mvh
Tommy

4/7 -16

+ 5/7 -16

Ja man måste ju kämpa och bygga upp det man skadat jag hade tur o skadade inga nerver utan bara ett par större muskler det är därför jag vart så pass svag men med en sån skada kan man bli 100% återställd med tid och träning i dagsläget klarar jag samma saker som innan olyckan men måste vila mer så hinner inte riktigt lika mycket.

Det vore verkligen super om det fanns fler hoppas du får en trevlig resa o hittar några fler fina orkidéer.
Mvh Hanna

5/7 -16

Men vilken otroligt vacker blomma!!! Ser här att det finns så många fler än de vanliga, men så vackra, orkidéerna som jag har i mina fönster. Härliga bilder. Mvh
Rose-Marie

Ge ditt svar

11/9 -13

+ 18/11 -13

Renantanda Sunrise 'Prasong'

Antal: Slutsåld. Pris: 300 kr per styck. Frakt: 50 kr per paket.

Nu kan jag erbjuda denna lättblommade och vackra klon. Det är en korsning på Vanda falcata x Renanthera imschootiana. Korsningen sätter många keiki och min planta har blommat 3 till 6 gånger per år sedan 2004.

Nyckelord: Renantanda Sunrise 'Prasong'

20/10 -13

skogsanna köpte 1 styck.

20/10 -13

shansu köpte 1 styck.

20/10 -13

Shansu har köpt flera plantoer den sista tiden men hon har inte tänkt att betala
Hon har bland annat köpt en masdevallia av mig
Hon har fått plantan för en månad sedan
Hon skiter i att betala
Jag har mailet henne och jag har fått dom mesta fantastiske förklaringar på varför hon inte har kunnat betala men några pengar har jag inte set
Jag ser att hon fortfarande köpar
VARNING!

Upprepar min synpunkt också under denna tråd:
john, inte kul att ha givit skötselråd när det är så som du har beskrivit. Man betalar för de plantor man har beställt och tagit emot! Hoppas Björn och Tommy får information!

20/10 -13

Hej,
När konstigheter uppstår är det mycket bättre och effektivare att skriva direkt till mig så tar jag tag i det. Det är inte okej att skriva negativa inlägg publikt om enskilda personer (men det är okej att skriva om firmor).
/ Björn

20/10 -13

Ja det er sant Björn men jag kände mig tvunget eftersom hon köpte en planta av Tommy i kväll

20/10 -13

Jag tycker det är bra att information som Johns kommer till allas kännedom. Vad hjälper det medlemmarna här om Björn "tar tag i det"?
Bra John!!

20/10 -13

Awa86 köpte 1 styck.

20/10 -13

Hej på er

Tack för heads up!

/Tommy

20/10 -13

Jag tycker det är viktigt att säljare får veta men, det kanske hade varit bättre att vända sig till Björn och sen skriva ett brev till Tommy, vet hur det är att bli baktalad på nätet (inte roligt) efter att ha avbrutit ett valpköp pga. ett fel på hunden som uppfödaren inte ville skriva om på nätet, de var lite kryptiska när de skrev varför hunden åter var till salu och det ledde till antaganden och baktalanden på sidor vi blockerats från. Allt togs sedan bort när vänner försvarade oss med sanningen.
Hoppas iallafall det löser sig med alla betalningar, inte roligt när någon part är missnöjd vid köp.
Ps. har redan betalat

21/10 -13

pengar först innan man skickar är nog det vanligaste sättet så kan det inte bli några missförstånd. Jag hoppas verkligen att aktuell person är " oärligt" annars är det fruktansvärd att hängas ut såhär. Även jag tycker det skall gå via Björn

21/10 -13

Bra att du skrev John då kan jag sluta vänta på pengar. Jag skickade dock inte så ingen skada skedd ekonomiskt. Får inga svar när jag mailar henne

12/11 -13

Hej på er

En av tre (Awa86) har betalt efter tre veckor, är detta normalt här?

Mvh
Tommy

Tommy, en fråga: Har du plantor kvar? Jag skickade denna länk till en kamrat, som kan vara intresserad, och blev så ivrig, så jag såg inte ditt inlägg om betalningsproblem.
Usch, inte kul när det blir sådana problem på OP! Då tappar vi seriositeten och respekten för varandra.
Mvh Annika

12/11 -13

Ja Tommy det er tyvärr normalt här
Jag har sålt plantor jag aldrig har fått betalt
I våres var där en som köpta 2 plantor men han betalade aldrig
För ett par veckor sedan var där en som köpta men hon betalade aldrig (Björn har stängt av henne)
I söndags var där en som vann min auktion men hon har inte hört av sig
Flera hör inte av sig när dom har modtaget plantorna
Så tyvärr er moralen mycket dålig här
Jag har funderat på att inte sälja mer

Jag har själv aldrig sålt plantor på OP, men köpt flera från olika medlemmar och har alltid varit noga med betalningen. Jag förstår dig John, om du funderar på att inte sälja mer. Det är förödande för oss orkidéeälskare när det smyger sig in oseriösa och oärliga personer här, dvs såna´ som inte gör rätt för sig eller bestämmer själva när de tycker det ev. är dags att betala för en vara eller om den ska betalas överhuvudtaget. Oärlighet är det värsta jag vet!

12/11 -13

Synd om du slutar sälja John då jag hur duktig du är på orkideer.

12/11 -13

*infogar ett vet före hur duktig du är (ser dåligt texten i mobilen).

12/11 -13

Jag sänder aldrig innan jag fått pengarna. Det har inte hänt mer än två gånger på alla år att någon beställt och inte betalat så det är rätt bra resultat tycker jag. En av gångerna var ovannämnda person och en för ca ett år sedan. Nästan alla gör rätt för sig. Men sänd aldrig några plantor utan att ha fått in pengarna på bankkontot!

12/11 -13

John jag bjöd på din Masdevallia veitchiana men förlorade auktion, om du vill matchar jag det bud som vann när du anser att personen haft tillräckligt med tid på sig och betalar in på ditt konto innan du skickar?

12/11 -13

Dick
Du har mail

13/11 -13

Vad dåligt av dem!!! Det är en superfin planta jag fick och den har fått blomställning såg jag igår så det är absolut deras förlust om de inte vill betala, hoppas de inte fått några plantor.

13/11 -13

john et al: skicka aldrig någonsin varor före de är betalda. I reglerna för auktioner (se hjälpsidorna) finns tidsfrister för säljare och köpare. Om inte de följs är auktionen förverkad.

13/11 -13

Hoppas verkligen inte att någon slutar sälja! Men det ska ju inte förekomma på ett trevligt forum, och jag tror ändå att detta var undantagen..?

13/11 -13

Grova generaliseringar säger mer om de som uttalar dem än dem de avser beskriva. Att straffa seriösa hobbyister är inge vidare! All handel kan ju utsättas för svindel, följ de regler som finns. Alla avsteg sker på egen risk.

13/11 -13

Lite empati med de drabbade skadar inte heller

13/11 -13

Visst blir man förbannad när man hör att "köpare" beter sig på det här sättet! Jag trodde faktiskt inte att det förekom här. Jag hoppas verkligen att det ordnar sig för er som har "sålt" till dem.
För min del som köpare är det helt OK att betala i förskott. Om det kan få folk att fortsätta sälja här, så gör jag det mer än gärna!

13/11 -13

Det här med att inte "hänga ut" när affär går dåligt har åtminstone vad det visar sig nu försatt mig i en falsk tro om att allt går bra. Bättre skriva när en affär går dåligt så alla blir medvetna om det och inte går på samma bluff. Kanske börja polisanmäla bedrägerier. Tycker mig också sett att många av de oseriösa skaffat ett konto precis innan dom börjat köpa.

13/11 -13

Klart det är tråkigt och att man blir less, men att säga att det är vanligt förekommande vänder jag mig emot. Tror att majoriteten på forumet är oerhört glada och tacksamma för att man får köpa fina delningar av lite ovanligare sorter till fantastiska priser! Polisanmälan behöver ju göras, men vet inte om polisen lägger krut på mindre summor. Att hålla sig till reglerna är nog bäst. Är man "stammis" kanske man kan göra undantag, men helst inte.

13/11 -13

Självklart ska svindlare inte komma undan, men det behöver gå genom Björn.

13/11 -13

Detta är mitt motto: Beställer jag nåt här eller på ebay, betalar nästan omedelbart, det tycker jag är sunt förnuft.... visst har jag blivit blåst, fast då åt andra hållet, har faktiskt hänt mig 2 ggr på ebay, jag betalat men inget fått.... Så det finns bedragare åt alla håll... en otrygg värld o vara försäljare kontra köpare i...
Beträffande ebay så köper jag endast av de jag litar på nu. Här på OP har det aldrig varit något problem...

Tråkigt är det iaf när något sådant händer här, det är ju meningen att vi ska ha det trevligt på denna sida

13/11 -13

Min erfarenhet är att det är mycket sällsynt med problem. De flesta betalar blixtsnabbt, innan jag hinner skicka. Ett fåtal strax efter. Endast i två fall under alla år har jag inte fått betalt alls för levererade plantor.
Dessa två har dock inträffat på ganska kort tid, så jag har bestämt mig för att tills vidare inte skicka till nya köpare innan de hunnit betala.

13/11 -13

npeter köpte 1 styck.

15/11 -13

Går det inte att införa ett omdömessystem på sidan liknande det på tradera ?? är väldigt tråkigt när det blir problem

Jag tror inte på omdömessystem, för risken är stor att det blir subjektivt. De allra flesta sköter sig och jag tycker det bästa sättet är det som Lassse beskriver i tråd 32, dvs att säljare måste vara mer uppmärksamma på nya köpare. Huvudregeln är ju "betala först och skicka sen´".

15/11 -13

Håller med Nenne omdömmen känns onödigt och bara irriterande att behöva fylla i, sen betyder det ju egentligen inget de med dåligt omdömme kan ju ändå handla och oavsett omdömme bör säljaren inte skicka innan pengarna kommit.
Sen är det ju inte direkt svårt att skaffa ett nytt konto om man får dåliga omdömmen/ eller ryckte skulle inte förvåna mig om vissa som handlat av Tommy (och andra) dyker upp på OP igen fast med annat konto

Köp, diskutera och läs villkor

Hej på er

På måndag kommer jag äntligen att kunna erbjuda denna underbara korsning till salu.

Den hette tidigare Renanetia Sunrise men nu har Neofinetia blivit VAnda så det nya namet ska vara Renantanda Sunrise 'Prasong' Denna klon sätter mycket Keiki och blommar ofta!!! Min planta har blommat mellan 3-6 gånger per år sedan jag köpte den 2004.JAg har fått tag på 25st blomstora plantor av just denna klon. Då jag tidigare genom åren fått många förfrågningar så tänkte jag att ni här på OP skulle få vara först.

Då jag inte sett plantorna ännu så kan jag inte sätta något definitivt pris men någonstans mellan 2-300 kronor.

Skicka mig gärna ett E-mail på htth@telia.com för att boka.

Mvh
Tommy

Nyckelord: Renanetia Sunrise 'Prasong', Renantanda Sunrise 'Prasong'

3/9 -13

Underbar

3/9 -13

Veldig vakker! Jeg har kjøpt en neofinetia falcata 'pink' x renanthera imschootiana ifjår og den vokser fint og har flere keiki, men ingen blomstring ennå. Hvordan dyrker du din, Tommy?

3/9 -13

Planta sitter i en träkorg och vattnas varje dag sommarhalvåret och varanna dag resten av tiden.
Gödslas och ljus som alla andra, inga konstigheter.

När plantan var liten satte jag i den i en plast kruka så att rötterna skulle vara fuktigare lite längre. När rotsystemet blivit större flyttades den över till en korg men utan kompost.

4/9 -13

Jättefina Tommy!

6/9 -13

Vilken härlig färg, jätte fina!

6/9 -13

Veldig lekker!

20/10 -13

är det en utomhusväxt. eller "krukväxt" som bara kan va ute på sommaren. Fattar jag rätt att de sitter i korg utan kompost. ska de göra det inne också isåfall

Personligen skulle jag inte skaffa en Renantanda Sunrise 'Prasong' om jag inte visste vad den kräver av mig som ägare! Det är en orkidé, som ska vara inomhus, men som säkert trivs utomhus på sommaren! Kanske inget om man är nybörjare! Tommy, som säljer dem, kan säket ge dig bättre råd!!

20/10 -13

är nybörjare. bilderna såg ut som om den skulle vara uteväxt. ska den inte planteas i kompost eller

Nej, det är ingen uteväxt!! Om den hänger i korg, som många av dessa arter gör, så ska den förbli i korg och vattnas genom att få dra vatten i en stor hink/balja kanske flera ggr/vecka beroende på årstid! Kanske jag skrämmer dig nu, men jag vill vara ärlig! Det kräver en del kunskap och det är en hel del "pyssel" med dessa arter! Vanda och Ascocentrum växer på liknande sätt, så du kan googla lite på dem också!

20/10 -13

shansu
Köp inte flera plantor nu
Betala dom du har köpt först

john, inte kul att ha givit skötselråd när det är så som du har beskrivit. Hoppas Björn och Tommy får information!

20/10 -13

Så trist , så här gör man inte .

20/10 -13

Jag tänkte skriva till Björn ,men när jag så att hon köpta en planta av Tommy kunna jag inta hålla kä....
Det angår os alla

john skriv till både Björn och Tommy, för som du säger det här angår oss alla och då ska man/du inte hålla tyst!! Tommy är ju numera sällan inloggad på OP och Björn är det inte nu, vad jag kan se!

20/10 -13

Verkligen dålig stil! Jag betalar alltid i förskott och löper då risken att inte få min planta om nu någon vill luras, det tycker jag du ska införa John, i alla fall första gången någon handlar med dig.

20/10 -13

Jag har gjort fel
Jag litade på shansu. och jag skickade plantan som vi avtalade innan jag fick betallt
Jag skulle ha väntat på pengarne

Ge ditt svar
Från Truls.

Underbart vackert i all sin prakt.

Nyckelord: Renantanda Hew Mun (Ren. storei x V denisoniana)

26/10 -12

Bedårande vacker!

26/10 -12

Gratulera till en underbar blomning

26/10 -12

Den e mycket vacker!

27/10 -12

Jättefin! Hur stora är blommorna ungefär?

27/10 -12

Fin färg på blommorna.

27/10 -12

Tack alla vänner för era kommentarer. Blommorna är ca 6-7 cm på båda hållen.

Ge din åsikt
Renanthera vietnamensis 'Ti Jo'. Från Tommy.
Vanda cristata 'Ti Jo'. Från Tommy.

Hej på er

Idag är en speciell dag för mig.
Jag har just fått min första hybrid registrerad hos RHS .

Det är en korsning på min Vanda cristata och Renanthera vietnamensis.

Jag hoppas att avkomman ska bli så bra som jag hoppas på.

Nyckelord: Renantanda, Ny hybrid, Renantanda Ljunggren's Baby Doll

4/6 -10

Grattis grattis grattis! Hoppas avkomman blir bedårande!

4/6 -10

Gratulerer!

4/6 -10

Hej

Jag har ju redan lovat två plantor till Norge.

4/6 -10

Vad kul! Grattis!

5/6 -10

Grattis!! Så himla kul!

5/6 -10

Grattis!

Stort grattis Tommy!

5/6 -10

Grattis, vilken härlig dag!
mvh
Mikael

6/6 -10

Grattis Tommy! Lycka till med DIN registrerade hybrid! Får du en planta "över", när de norska vännerna, fått sina utlovade, står jag härmed också på "väntelistan"!??!

6/6 -10

Grattis till dig Tommy!
Du lyckas som vanligt med dina fantastiska orkideér, om det blir någon över så får du gärna sälja den till mig.

6/6 -10

Grttis Tommy, väldigt imponerande!

6/6 -10

Oh, vad spännande! Grattis till Baby Doll!
Vilka egenskaper hoppas du att de ärver från resp. förälder?

Hur går man tillväga med ett sådant projekt? Från frökapsel till registrering?
Antar att tålamod är en av ingredienserna!

6/6 -10

Jag instämmer med kören... verkligen spännade!! Grattis!! Skall bli intressant att se vad som slår igneom från de två föräldrana...

6/6 -10

Det gratulerar jag dig för. Riktigt roligt!

6/6 -10

GRATTIS Tommy!

Hoppas nu att plantorna växer fort såmanfår se de spännande blommorna!

6/6 -10

Häftigt! Grattis!

6/6 -10

Wow!!! Kanon nyheter - vilken grej Tommy Lycka till nu med graviditeten

6/6 -10

Stort grattis Tommy!!

6/6 -10

Grattis!

6/6 -10

Tack alla!!! .-)

Det tar lite tid med fröförökning.
Jag har en hel del nya hybrider på G i odling hos Röllke.
De flesta är det inte så mycket tanke bakom men just denna korsing gjorde jag för att jag tycker så mycket om Vanda cristata.

Har länge sökt efter Vanda Paki (cristata x tricolor) med flera. Då dessa hybrider oftast är kompakta i sitt växtsätt och dom blommar tidigt och ofta.

Att jag valde Renanthera vietnamensis beror på att den är lika dan. Kompakt och blommar tidigt.
Jag vill dock höja ett varningens finger till alla som själv provar att göra frökapslar. Pollinera bara starka plantor som har ett bra rotsystem.
Det är mycket lätt att ta död på en planta om den först blommar länge och där efter ska bära kapslar.
Jag tror att jag dödat ett tiotal genom åren då jag begärt för mycket av plantan. Min Renanthera vietnamensis gick detta öde till mötes då jag korspollinerade med Vanda cristata. ´Den hade blommat i två månader och rotsystemet var inte det bästa.

Men, ny har jag ju avkomman från denna som jag hoppas ska blomma tidigt med häftiga blommor.

7/6 -10

Grattis Tommy!

7/6 -10

Stort grattis!
Om man ny ordnar sig en frökapsel, finns det ställen man kan skicka dem till och sen få tillbaka en färdig flaska? Eller måste man ha specialkontakter... med Röllke exempelvis?

Vad krävs för att få registrera en hybrid hos RHS?

7/6 -10

Grattis i efterskott

7/6 -10

Hej

Röllke har flaskningservice. http://www.roellke-orchideen.de/labor/in...
Lars Jensen i Danmark har också flaskningservice. http://www.orkidecenter.dk

Till dessa kan man skicka in sina kapslar och efter ett år eller två få tillbaka burkar med plantor.

Normalt krävs det att en hybrid ska ha blommat för att man ska få registrera den. Man fyller i ett formular och skickar med den bild på blomman/plantan.
Det kostar 10£/16$ att registrera.
Info finns på RHS hemsida.

7/6 -10

Grattis! Ska bli spännande och få veta fortsättningen....

7/6 -10

Mattias
Jag har precis börjat med att fröföröka nu så jagvet väl inget resultat ännu men jag hoppas ju att det ska gå bra. I en del flaskor som jag har sått har det börjat komma så smått men det tar ju sin lilla tid.

7/6 -10

Hej Thomas

Då kan man kanske skicka kapslar till dig senare?
Har du möjlighet att omplantera sterilt?

7/6 -10

Tommy
Jag har skrivit om det på min presentation så jag äri full gång med att koka näringsgelé, sterilisera den och så fröna. Det är väl inte allt för trevligt med att lägenheten luktar badbassäng men å andra sidan så blir det ju rent samtidigt.

Själva omplanteringen har jag inte gått igenom ännu men möjligheterna finns. Sterilboxen är påväg men det tar ju dock några månader innan det är dags för omplanteringen.

9/6 -10

Hej på er

Röllke kommer att ha denna till salu i höst om någon är intresserad.

/Tommy

10/6 -10

Min Vanda Paki ska blomma om en månad så då kanske det blir något.
Har inte prove de du nämner men dom ser spännande ut.

Ge ditt svar

4/12 -09

Vandas

Några blommare.

Vanda Mimi Palmer x coerulea
Renantanda Hew Mun
Vascostylis Crownfox Magic

Nyckelord: Vanda, Vascostylis, Renantanda

4/12 -09

Vilken magisk Crownfox Magic!

Snygg Mimi Palmer x coerulea.! Vår Mimi P. finns i orkidéhimlen!

4/12 -09

Åh vad jag älskar att titta på dina bilder Tommy...Vandor och dess släktingar kan man aldrig titta tillräckligt på

4/12 -09

Jag håller med, dom är helt underbara

4/12 -09

Jeg falt også for denne Mimi Palmer, den er himla lekker!

4/12 -09

Helt off topic:

Ps. Tommy...hur kul som helst att se Mokara Bota Gold i blom och så välmående! Den kom till ett bra hem!

4/12 -09

Hej Femme

Jo den mår bra och växer på.
Fattade först inte att det var du. Hur går det med dina VAndas, kör du fortfarande i vitmossa?

Annette
Har två små blad kvar på min Mimi Palmer Men har en ny på väg.

5/12 -09

Tommy:
Jag gjorde mig av med alla mina orkidéer för några år sedan, har nu återupptagit odlandet om än i mindre skala (just nu ja..hahaha)
Kör vissa orkisar i vitmossa, men vanda, vascostylis mm är barrrotade i akvariet, kommer nog att fortsätta ha dem så tills vidare.

Kjempefine, Mimi Palmer x coerulea var helskjønn.

Storartade skönheter som vanligt Tommy! Vilken temperatur odlar du Mimi Palmer x coerulea i? Saliven läcker ut som vanligt...

5/12 -09

Hääärliga "Vanda-bilder", som vanligt, Tommy!!
Vad är det för inkorsade arter i R. Hew Mun??
Doris, hos mig rinner saliven i "vår-vilda" strömmar !

6/12 -09

Hej

Tacka tackar!

Doris
Jag har bara en temperatur zon, minimum 15 grader.

Lotta
Renantanda Hew Mun är en korsning på Renanthera storiei x Vanda denisoniana.

6/12 -09

Hej Tommy!
Fina blommor som vanligt Tommy

6/12 -09

Gud vad finna blommor .

Ge ditt svar

Ett par nyutslagna.

Renantanda Hew Mun
Vascostylis Crownfox Magic 'White Angel'

Nyckelord: Vascostylis, Renantanda

19/11 -09

En bra start på en grå dag å se disse bildene
"engelen" er virkelig magisk

19/11 -09

Ja, det kan jag rakt av hålla med om!

19/11 -09

åhh så fina dom är ängeln vill man bara ha

19/11 -09

Så vackra Ängeln är så himla underbar

19/11 -09

Helt utrolig vakre!

Fler skönheter, mumma!

Kjempefine, for en utrolig flott samling orkideer du har Tommy.

Ge ditt svar

27/11 -08

Renantanda Hew Mun

Tredje blomningen för året.

Nyckelord: Renantanda Hew Mun, Renantanda

27/11 -08

Du har många vackra Vandadamer som blommar i höstmörkret,
det är inte utan att man blir lite avundsjuk.:-)

27/11 -08

Hej Anders

Jo, det har blivit mycket bättre med vinterblomning sen jag skaffade växthus.
Tror att den höga luftfuktigheten till stor del är att tacka för detta.

Hur går det med din jätte Rhynchostylis gigantea? Min har nu satt tre stänglar, så om en månad blir det blomprakt.

/Tommy

28/11 -08

Den Rhynchostylis gigantea Du skaffade åt mig har 2 stänglar som
växer, men det går sakta, förmodligen på grund av att jag inte får upp
tillräckligt hög luftfuktighet i lägenheten den här årstiden.
Jag vet ju heller inte hur fort stänglarna normalt brukar växa, det är ju första
gången den försöker blomma hos mig.

28/11 -08

Hej Anders

Stänglarna växer väldigt sakta, det är normalt för denna art.

Så vacker julröd färg den har!

28/11 -08

Tommy, tack för info, då är det bara att vänta någon månad då.:-)

28/11 -08

Doris

Jag tar med den på julfesten!!

Anders

Har du odlingsråd för gigantean??

28/11 -08

Tommy, jodå, jag fick en länk av dig tidigare. Hämtade ner den från
ORCHID SPECIES CULTURE, Rhynchostylis gigantea (Lindley) Ridley
av Charles och Margaret Baker.

Tommy, är det bedömning på torsdag också?

28/11 -08

Tommy fina vandor du har, och så stora
vattnar du varje dag jag har köpt en liten men jag är osäker på om den ska vattnas varje dag

28/11 -08

Härliga färger, grattis.
mvh
Mikael

28/11 -08

Hej Christina

Jag vattnar varannan dag nu när det är mörkt.

Doris

Visst är det bedömning, det brukar vi ju ha även på julfesten.

Tack Tommy, jag trodde inte att någon ville bedöma när det är fest!

29/11 -08

tack för svar Tommy

29/11 -08

Hej Christina

Du bor väl i Helsingborg har jag för mig.
Är du medlem hos oss (Nordvästra Skånes Orkidésällskap )?
Om inte så är du mycket välkommen!

29/11 -08

tack för det Tommy ska genast kolla in länken vad roligt

Ge ditt svar

En rolig korsning på Vanda denisoniana och Renanthera storiei.

Nyckelord: Renantanda Hew Mun, Renantanda

Härligt varm färg på blommorna och en välväxt dam, Tommy! Detta var väl en av dem du hade med på landskampen?

12/8 -08

Hej Doris

Nä, jag hade inte med denna på landskampen.
Kanske den får följa med till Köpenhamn nästa månad.

12/8 -08

Som alltid en veldig flott plante! Hvilket substrat er det i kurven?

12/8 -08

Hej Heidi

Har denna i kokos fiber.

Ge ditt svar