Råd / Släkten, arter och hybrider /

Skriv början av artikeln om Pleurothallis

Nyckelord: Pleurothallis

Inlägg med Pleurothallis som nyckelord.

Arter, hybrider och annat inom släktet Pleurothallis

Pleurothallis nuda (1) P. 'Phalangiphera' (1) P. allenii (2) P. aondae (1) P. auriatiaca (1) P. cestrochilla (1) P. cypripedioides (1) P. dilemma (1) P. eumecocaulon (7) P. flexuosa (2) P. fulgens (4) P. gargantua (1) P. grobyi (9) P. hemirhoda (1) P. immersa (2) P. jamesonii (1) P. lanceola (2) P. loranthophylla (1) P. macroplepharis (1) P. megalops (2) P. mirabilis (1) P. nipterophylla (7) P. niveoglobula (2) P. pachyglossa (1) P. pectinata (1) P. penelops (1) P. prolifera (2) P. restrepioides (1) P. rubberima (1) P. rubella (1) P. sarracenia (3) P. schiedei (3) P. schweinfurthii (1) P. secunda (1) P. serthularioides (1) P. sertutarioides (1) P. sp (2) P. sp. red (2) P. spec. (1) P. titan (1) P. tribuloides (1) P. tridentata (3) P. volcanica (1) P. yucatanensis (1) P. yucca tanensis (1)

Prat om släktet Pleurothallis

3/9 -17

+ 8/9 -17

Pleurothallis grobyi

Antal: Slutsåld. Pris: kr per styck. Frakt: 28 kr per paket.

Enkelt miniatyr orkidé.
Jag har en som är lila eftersom jag hade glömt den i för mycket sol.
Varm till kallväxande
Ett måste i en Pleurothallis samling

Nyckelord: Pleurothallis grobyi

5/9 -17

Gustav84 köpte 1 styck.

Köp, diskutera och läs villkor

Antal: Slutsåld. Pris: 90 kr per styck. Frakt: 28 kr per paket.

Lätt sköt miniatyr orkidé som kan blomma när som helst,hemma hos mig.

Nyckelord: Pleurothallis rubella

5/9 -17

Gustav84 köpte 1 styck.

5/9 -17

Hej,jag kan inte se din address bara att Gustav84 har beställt

Köp, diskutera och läs villkor

23/4 -16

Stelis pilosa?

För ett tag sedan snubblade jag över ett foto på en art som fick det att rycka ovanligt hårt i orkidénerven, nämligen Stelis pilosa (syn. Pleurothallis amparoana). Blommorna ser ut som små kakmonster på tråd. Någon som har erfarenhet av den eller sett den hos någon av de europeiska leverantörerna? Över huvud taget verkar Stelis och Pleurothallis vara fantastiska släkten som det inte pratas så mycket om här. I alla fall fantastiska om man är intresserad av macrofotografering... Hehe Men de kanske inte trivs så bra i kruka på fönsterbrädan?

Nyckelord: Pleurothallis, Stelis pilosa

26/4 -16

Tackar för tipset, jag älskar udda Pleurothallider och denna var finfin. Efter en letning så hittar jag att Ecuagenera har den, annars verkar den svårfunnen. Kan inte hitta någon försäljare i Europa som har den.

Kruka på fönsterbrädan är jag något skeptisk till, då orkidéer inom Pleurothallis och närliggande släkten vill ha en ständig hög luftfuktighet som helt enkelt inte går att uppnå något vidare på en fönsterbräda, om man inte har en luftfuktare alldeles bredvid kanske? Har dock inte provat, kanske funkar. Jag har mina Pleurothallis i ett terrarium som duschas dagligen, men då är det viktigt att även ha en fläkt så att inte luften blir för stillastående.

Jag har planer på att lägga en order hos Ecuagenera när de besöker en europeisk mässa i juni, denna art ligger nu på inköpslistan och vill någon ha ett exemplar så kan jag ju beställa extra och sedan skicka mot porto.

27/4 -16

Haha, roligt att jag kunde hjälpa till. Jag blir såklart sugen på att nappa på erbjudandet, men det är nog bara dumt eftersom jag bara kan erbjuda torr lägenhetsluft... Det får bli en annan gång. Du får visa fina bilder när den blommar hos dig! Jag har varit inne på Ecuageneras hemsida, så jag vet att den finns där (tillsammans med en massa annat skojigt som nog skulle trivas alldeles utmärkt på min fönsterbräda!), men det har känts lite läskigt att handla från en odlare på andra sidan planeten... Brukar det fungera bra?

Ge ditt svar
Från Lärkan.
Pleurothallis eumecocaulon. Från Lärkan.

Lite blommor!

Nyckelord: Haraella retrocalla, Pleurothallis eumecocaulon

29/10 -14

Snuttisar ! Grattis .

29/10 -14

ojojoj vilka små söt isar.

30/10 -14

Oj, så söt pleurothallis är...

30/10 -14

Minisöt

30/10 -14

Snygga minisar.

Ge din åsikt
Pleurothallis eumecocaulon. Från Lärkan.

 

Nyckelord: Pleurothallis eumecocaulon

Prata om bilden

Har mange små blomster. Liker den godt

Nyckelord: Pleurothallis flexuosa

30/7 -14

Jättesöt, som ett litet monstergap...

30/7 -14

Jättefin! Jag har en variant som ska ha gula blommor, men den har inte behagat blomma än. Ser än mer fram emot detta efter att ha sett din.

31/7 -14

Läcker

31/7 -14

Härligt pälsigt gap!
Mvh
Mikael

Ge ditt svar

Denne lille arten tar ordet minimalistisk til et helt annet nivå! Planten dyrkes i en varm og fuktig terrarie pottet i plastikk potte.

Nyckelord: pleurothallis niveoglobula

5/5 -14

Oj det var pyttigt !

5/5 -14

Håller med föregående.

5/5 -14

Oj! Vilken liten pärla

Ge ditt svar

Denne overasket meg med størrelsen sin når jeg hentet den i Dresden fra Ecuagenera. veldig stor og fin plante. Blomstrer nå med 6 stengler og ca 20 blomster på hver. Dufter svakt sjokoladeaktig Blomstene åpner seg bare litt og er kortvarige,men det er mange som åpner seg etter hverandre. Akkurat nå står den i veksthuset med de fleste av mine planter. der inne er det veldig fuktig og varmt.

Nyckelord: pleurothallis restrepioides

5/5 -14

Grattis till alla stänglar, fantastiskt!

5/5 -14

Ännu en söt lite prickig blomma.

5/5 -14

Väldigt söt! Tur du fick med dig något hem som det var god kvalitet på...

Ge ditt svar

28/12 -13

Pleurothallis ??

Pleurothallis ??. Från Gandalf. Fri bild.

 

Nyckelord: Pleurothallis

Prata om bilden
En härligt kraftig planta med fina köttiga mörkgröna blad och intensivt chokladfärgade blommor. Den blommar varje vinter för mig, och i år började den någon gång innan nyår och har nu precis blommat klart efter nästan fem månaders blomning på sex blomställningar med massor av små blommor. Det är en liten till medelstor, varm till svalväxande epifyt från Mexiko till norra Venezuela, där den växer på höjder från 800 till 1800 meters höjd. Jag odlar den i kruka, men krukan är mer eller mindre bara helt full av rötter. Den har ett fantastiskt rotsystem! Den trivs fuktigt men inte blött under medel / lågt ljus i mitt svalskåp. Mer bilder på bloggen.

Nyckelord: Pleurothallis immersa, Stelis immersa

4/5 -13

Vakker bilde av en søt plante Liker hvordan stengelen går i sigsag

4/5 -13

Tack! Mmm, stänglarna är lite speciella, jag gillar också hur blommorna sitter, men gillar främst hur stängeln kommer ut mitt i bladet, lite udda.

4/5 -13

Jättefin och väldigt speciell blomma, grattis! Som vanligt känner jag att en fotokurs hos dig skulle sitta fint: själv har jag har en och annan spektakulär ICA-nopsis som skulle göra sig med en bättre fotograf... Eller åtminstone min fantastiska Cattleya intermedia v. orlata som är så himla fin nu men som jag inte lyckas göra rättvisa på bild. Är väldigt imponerad av dina vackra orkisar och FANTASTISKA bilder !!

4/5 -13

Urtjusig!!!

6/5 -13

Tack!
Xara, att fota bra tar lite tålamod... hyffsad kamera, hyffsat objektiv ('macro' för de små), bra ljus, möjligen ett öga för komposition och flera, flera tagningar. Ju mindre blomman är, ju fler tagningar brukar det bli.

6/5 -13

Tja, jag har iaf fantastiska motiv, så det är bara lite av det där andra som saknas än så länge ! (Fotar normalt med telefonen eller plattan, så även lilla digitalkameran är överkurs för mig som aldrig hittar rätt sladdar till den.)

6/5 -13

Riktigt läcker!
Mvh
Mikael

Ge din åsikt

Art från bl a Ecuador och Peru, en av relativt få Pleurothallis som kan odlas varmt.

Nyckelord: Pleurothallis loranthophylla

8/3 -12

Läcker, ser dessutom ut att vara avnjutbar utan lupp eller?

9/3 -12

Läcker! Hur stora är blomma/klase?

9/3 -12

Snygg!

9/3 -12

Tjusigt !
Det var en "flashig" Pleurothallis.

9/3 -12

Härlig! Doftar/luktar den något?
Mvh
Mikael

9/3 -12

Ja denna art är rätt bamsig för att vara Pleurothallis. Blommorna är hela 2 cm! Osäker om doften eftersom jag är snuvig, men ingen stark i alla fall.

Rena explosionen i färger, grattis Lasse!

10/3 -12

Snygg! Jag måste säga att överhuvudtaget är alla dina orkidébilder väldigt tilltalande. Blir väldigt sugen på att handla...

11/3 -12

Vilken skönhet!!! Riktigt läcker Pleurothallis art!

11/3 -12

Jättefin är den....måste försöka hålla liv i min också

11/3 -12

Jättefin!!

11/3 -12

Åhh tjusigt. Hur stor är plantan? Monterad kanske?

12/3 -12

Tack för alla snälla kommentarer
Amatör: Plantan är ca 20-25 cm hög och sitter i en kruka med vitmossa.

Ge ditt svar
Unciferia segoviensis. Från PontusGBG.

Unciferia (Pleurothallis) segoviensis, Rchb. f. 1855. Subgenus Specklinia, Section Unciferae Luer 1986.

Den här vackra Pleurothalliden växer bland annat i Nicaragua, Mexico, Ecuador, Costa Rica, Colombia etc..Växer på ca 300-2300 meters höjd.
Blommorna finns i flera olika färgvariationer. Den här tycker jag mest om. Svår att fotografera. Den är som ett svart hål som suger åt sig ljuset.

Blommorna är ca 5-7mm. Den trivs i hög luftfuktighet.
En art jag kan rekommendera till alla.

Mer bilder på min blogg: http://miniorchids.wordpress.com

Nyckelord: Pleurothallis, Unciferia segoviensis

6/3 -12

Helt fantastisk, färgen ser klar och djup ut!

6/3 -12

En ny bekanskap och en jätte fin sådan

6/3 -12

Wooww.. den var riktigt läcker må jag säga !
Mycket Grattis Pontus !

6/3 -12

Himla läcker

6/3 -12

Guud vilken läcker "orkisdelfin". Den klart gladaste orkisen hittills och vacker. Men nog kunde väl en sån läckerbit vara liiiite större ; )

6/3 -12

Läcker blomma och fint foto!
Mvh
Mikael

6/3 -12

Urläcker!! Mumma med håriga blommor!!

6/3 -12

Ljuvlig färg, form och hårighet!

6/3 -12

Underbart blomporträtt!!

Ge ditt svar
Pleurothallis niveoglobula. Från En person som inte är medlem längre.

Här kommer den minsta lilla knopp jag någonsin sett! Föremålet till höger i bild är spetsen på en kulspetspenna, för jämförelsens skull. Det är så spännande! Jag köpte plantan på auktion här på forumet förra året, den sitter på mitt epiwebrör som jag blir mer och mer nöjd med.

Nyckelord: Pleurothallis niveoglobula

27/2 -12

Jösses, hur fick du syn på den?

Ja du, först trodde jag det var någon skit på glasögonen.

27/2 -12

Det var en riktig lilliputt

Prata om bilden
Detta är en liten intermedär- till svalväxande epifyt från Central- till Sydamerika. Det har rapporterats växa från 800 meter, men återfinns förmodligen mer sannolikt mellan 1600 till 2100 meter. Det sätter en lång blomställning med flera långvariga blommor, ungefär en centimeter långa. Mina knoppar började öppna direkt efter nyår och den blommar fortfarande. Jag odlar den i svalskåpet i medelljust och hög luftfuktighet med god luftcirkulation.

Detta är en av tre olika färgvariationer av samma art. Det finns också en gul variant utan ränder samt en mycket mörkare som är nästan svart. Namnet på min lapp säger Pleurothallis immersa, men det är en homotypisk synonym som beskrevs i 1855. Det accepterade namnet är Stelis, men jag tycker fortfarande att den ser mycket mer ut som en Pleurothallis... Fler bilder på bloggen.

Stelis immersa (Linden och Rchb.f.) Pridgeon & MWChase, Lindleyana 16: 263 (2001).

Nyckelord: Pleurothallis immersa, Stelis immersa

26/2 -12

Fina små "klockor"!
Mvh
Mikael

26/2 -12

Förtjusande! Hur stor är plantan?

27/2 -12

Tack! Bladen mäter ungefär 8-10 cm, stängeln är säkert 30 cm.

27/2 -12

Den ser verkligen ut som en Pleurothallis Hur kommer det sig att den heter Stelis?

27/2 -12

Bra fråga... som du kan ställa till Kew... Stelis immersa

27/2 -12

Läckra små randiga blommor -Grattis !

27/2 -12

Vilken glöd de utstrålar, härliga färger!

27/2 -12

Läcker Stelis eller. Gillar klockformen och färgerna skarpt. Måste nog upp på den allt längre listan ; ). Grattis från mig V.

28/2 -12

Tackar!!
...jadu, den där önskelistan....

Ge din åsikt
Trevlig lite blomvillig art från Costa Rica och Panama där den växer på 800-1700 meters höjd. Jag odlar den monterad i svalskåpet, hög luftfuktighet, bra luft cirkulation, medium ljust, och ganska blött. Mer bilder på bloggen.

Nyckelord: Ancipitia eumecocaulon, Pleurothallis eumecocaulon

11/2 -12

Härlig, lite snödroppig!
Mvh
Mikael

11/2 -12

Så gullig

11/2 -12

Jättefin, som små istappar

11/2 -12

Liten och näpen men naggande god och stilig. Grattis V.

12/2 -12

Håller med övriga talare!

12/2 -12

Tackar!

Ge din åsikt


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.