Råd / Släkten, arter och hybrider /

Skriv början av artikeln om Papillionanthe

Nyckelord: Papillionanthe

Inlägg med Papillionanthe som nyckelord.

Papillionanthe teres. Från Gtgoon.

Jag är väldigt förvånad över att den här ens orkar klämma fram en blomma i det här becksvarta vädret. Den har nog misshandlats ganska mycket med slarvig vattning. Men här kommer en blomma, lite blek och krullad men det är i alla fall en blomma. Doftar gott när solen skiner.

Nyckelord: Papillionanthe, Papillionanthe teres, Vanda

8/2 -07

Så det var knopp, den lilla skottet? Kuuul. Jag hade den i handen på Orchidehuset, men ångrade mig till slut. Nu är jag faktist avis - den doftar ! !!! Grattis Jimmy

8/2 -07

Hej Gtgoon, grattis till blomningen!
Vill du berätta lite om din planta, storlek, odlingsförhållanden typ vattning, gödning, ljus och temperatur, snälla-snälla! Min växer bra och är nu ca 1 meter hög, men inte vill blomma än ( Jag är så fruktansvärt avundsjuk nu:)

8/2 -07

Härligt Gtgoon, den är fin! Min har också en knopp nu, men jag tycker den ser väldigt liten ut ännu så länge. Hur stor var din knopp precis innan den slog ut?
/Mvh I

Grattis, så flott den er.
Tvi tvi til deg Isis, håper du er heldig du også.

8/2 -07

Åh, den är ursnygg, den blir tydligen ganska stor.

Grattis, kul att den blommar!

Grattis till blomningen Jimmy !
Monika

Vilken skönhet! Grattis!

8/2 -07

Tack allihopa för berömmen!

Svetlana: Den är ungefär 70 cm hög. Sen den här bilden har den vuxit med ett bladpar per skott. Står i sydöstfönster med några halogenspottar som tillägg. Långt ifrån tillräckligt med den får hålla sig i skinnet tills ljuset kommer. 50-60% RH. Vattnas kanske 3 ggr i veckan, när knoppen kom blev det varje dag. Göds med MSU. Jag hade bara haft den i ägo kanske några veckor innan knoppen tittade fram så jag kan nog inte riktigt ta åt mig äran.

Isis: Knoppen blev stooor, såg ut som en stor fjärilspuppa, kanske 6 cm lång. Läppen är nämligen formad som en kon.

8/2 -07

Tack Gtgoon! Jag får hålla mig i skinnet jag med, knoppen är nog inte ens en halv cm, hihi.
/Mvh I

Prata om bilden