Råd / Släkten, arter och hybrider / Oncidium /

Nyckelord: Oncidium ornithorhynchum

Om man åker till området Mexico-Guatemala kan man finna Oncidium ornithorhyncum växandes epifytiskt uppe i bergen. Den upp till 60 cm långa blomstängeln växer ut från bulber som växer nära varandra och har två blad. Den yttersta halvan av den nedåthängande stängeln är kraftigt grenad och var sådan gren bär fem till...

Läs hela artikeln

Inlägg med Oncidium ornithorhynchum som nyckelord.

18/9 -06

Spänd väntan

Spänd väntan. Från mats E.

Min medhjälpare Blues sitter och väntar på att min Onc ornithorhynchum skall slå ut.

Den har varit i kopp hela sommaren med fem blomstänglar.

Blues är inte så intresserad av knopparna, det var ett gäng talgoxar utanför.

mvh

Mats E

Nyckelord: Oncidium ornithorhynchum, katt

18/9 -06

Man får ha tålamod när det gäller Onc ornithorhynchum stänglarna det tar ett tag innan dom blommar men man blir inte besviken på dom små söta annorlunda blommorna.

Vilken underbart vacker katt du har!!!! Den ser så mjuk ut...man vill bara klappa den vackra mjuka pälsen ).
Brukar din katt oxå försöka kvittra när hon ser fåglarna???? (visst låter det sött och kul ).

23/9 -06

Husse har sin väntan och Blues har sin Vad roligt att så många orkidéälskare oxå gillar katter! Fast det är klart, det finns kanske vissa likheter; man vårdar, pysslar om och gör sig till, man tillhandahåller mat och logi och beundrar...men de gör mest som de vill såväl orkidéerna som katterna. Desto innerligare blir glädjen över blomning när den äntligen kommer och över den trofasta kärlek de flesta katter ändå ger tillbaka!
Är Blues norsk skogskatt? Min äldsta katt har samma färg, han heter VideGrå

23/9 -06

Den första blomman har börjat veckla ut sig.
Återkommer med bild när vi har "massutslagning".

Blues är en Maine Coon.
Hon och hennes mamma Kajsa tycker om fåglar, dem brukar sitta och prata med dem.Ljudet är mera ka-ka i ett staccato än kvitter. Det konstiga är att lätet är olika för små fåglar resp stora fåglar.

23/9 -06

Åhå, en "tvättbjörnskatt" så mysigt, lite att ta i Flera av mina kissar gör oxå ljud när de utövar sitt ornitologintresse. Men de blir så lagom kaxiga och inbjudande "kvittrande" när de får svar på tal ute. Skator, kråkor, hackspettar och skogsduvor undvikes nogsamt då de låter för hemskt i kattöronen. Då blir det kö in bland låga buskar och upp på det bord vid fönstret där jag kan se att de vill in, och där bokstaverar de övertydligt med munrörelser som unisont säger "Öppna! NU!"

Prata om bilden

I august 2005 var jeg så heldig at min veninde ønskede sig en af mine orkideer kom i hendes brudebuket. Heldigvis blomstrede min Oncidium ornitorhyncum lige til tiden. En dejlig oplevelse at se sin egen orkide på sådan en dag.

Nyckelord: bukett, Oncidium ornithorhynchum

Åh så vacker!
Den doftade säkert gott också.

Ja helt vidunderligt

13/5 -06

Är den inte för stor för en brudbukett? Se ut snarare som en bordsdekoration på själva bröllopet.

Kamila!
Skriver hon att det är en brudbukett så är det väl en brudbukett. De finns nog också i olika storlekar.

När jag gifter mig vill jag iaf. ha en ENORM bukett

13/5 -06

Jag var på bröllop igår och den buketten var snudd på utomjordiskt vacker; mörkt mörkt lila kallor, oranga kallor, påfågelfjädrar, turkosa glittertrådar och diverse annat. Den nådde när bruden höll den från hennes brösthöjd ner till tårna med det längsta släpet. Så brudbuketter kan varieras efter tycke och smak och troligen mode. Själv hade jag faktiskt brudorkidéer i mörkrosa i min, när det begav sig för ett par deccenier sedan - månne det var ett tecken på vad som komma skulle? Vad önskar du ha i din, Ninni?

14/5 -06

Jag förstår att man kan ha lite svårt att ser det, när man är inte floristutbildad. Uppfattning är då väldigt olik. Jag har analiserat den (kanske för mycket) från bara min egen vinkel, det betyder... den saknar dominans, har obestämt form och är rörigt ( för många blomsorter på en och samma yta).. jå då, det skulle alla florister hålla med om. Men man har ju rätt till sin egen åsikt, och dem ska inte var likadana, tack vore för att vi är så olika människor ;

I den utbildning jag går så har vi lite blomsterbinderi. Dominans, obestämd form och rörigt må vara.. Det kanske inte är en florist som bundit buketten. Bruden kanske ville ha den så o.s.v
Tycker nog ibland att det går lite till överdrift detta med form och färgdominanser hos florister.

Tycker det är en härligt frodig och vacker bukett med riktigt passande färger!
Fint med olika sorters blommor som går i samma nyanser. Bra färgklick till en brudklänning.
Helena

Jo det var en stor brudebuket, men den skulle også bægeres af en meget høj brud så den passede helt fint til hende.

Vilken fin gåva din väninna fick av dig!

Stör mig på att du Kamila ska sitta och vara expert och analysera sönder något som visades upp i ett totalt annat syfte. Hur skulle du ta det om jag dömde ut en planta du stolt visade upp här?

23/1 -07

Visst får man ha olika åsikter om saker och tingen här i livet men ibland passar det sig helt enkelt inte att uttrycka sin åsikt. Det kan såra någon annan. Har man en avvikande åsikt, bör man IBLAND hålla tyst.

23/1 -07

He he epi, jag skäms lite nu över de inlägg. Jag hoppas ingen tog det illa upp. Det var min första dag på forumet, kom efter en dålig dag på jobbet och började irritera mig på den ena och den andra... Nu vill man stoppa huvudet i sanden... för att man tycker om den sidan och alla här så mycket
Och det är sant Tiger att jag behövde inte uttrycka mina egna åsikter på denna sättet Jag kommer inte ens ihåg vad eller vem var jag så himmla suuur den dagen. Man lär sig hela livet och ibland får man skämmas också med..

23/1 -07

Jaja, ibland gör vi misstag. Om vi kan lära av dem och gå vidare med ny kunskap så är allt endå väl.

23/1 -07

Slutet gott, allting gott.
En stor tigerkram till dig, Kamila.

23/1 -07

En god sak är att kunna stå upp för sitt misstag som du just gjort Kamila. Jag såg först nu att tråden var gammal och egentligen borde jag låtit saken bero.
Men som sagt..slutet gott...

23/1 -07

Prata om bilden
Oncidium ornitorhyncum. Från En person som inte är medlem längre.

 

Nyckelord: Oncidium ornithorhynchum

19/3 -06

Det här är väl den lilla väldoftande Oncidium ornithorynchum.

Prata om bilden