Råd / Grupper & Trädgårdar / · Föreningar /

Skriv början av artikeln om Norsk Orkideforening

Nyckelord: Norsk Orkideforening

Inlägg med Norsk Orkideforening som nyckelord.

Vi (NOF) skal nå i slutten av mars mnd. ha import fra Philippinene og på listen står noen Bulbophyllum. Er det noen av dere som har erfaring/tips med noen av disse Bulboer?
Her er de:

Bulbophyllum cootesii
Bulbophyllum elassoglossum
Bulbophyllum emiliorum
Bulbophyllum facetum
Bulbophyllum laxiflorum
Bulbophyllum lepantanse
Bulbophyllum lobbii
Bulbophyllum santosii
Bulbophyllum saurocephalum
Bulbophyllum unknown (2 kinds)

Nyckelord: Bulbophyllum, Norsk Orkideforening

Hej där
Alla arter från philipinerna är ganska roliga, men inte alla gånger så lätta. Det är väl Bulbophyllum saurocephalum som är mest anspråkslös i blomningen. Inget jag skulle prioritera i en samling. Medan Bulbophyllum santosii är ovanlig. Den skulle jag gärna lägga vantarna på.
Bulbophyllum emiliorum är en riktigt trevlig än, liknar B.macranthum.
Bulbophyllum laxiflorum är enligt mig ganska trist...Den är vanlig och ofta ganska blaskig i färgen,
Bulbophyllum lepantanse finns det inget som heter, måste vara felnamnat.
B.lobbi, cootesii och facatum har liknande blommor, men med olika färger. Om du inte ska ha allihop så prioritera inte lobbii

http://www.orchidspecies.com kan du se bilder på alla arterna.

Det som är övergripande för bulbos från filipinerna är att de vill ha varmt klimat och att de inte vill torka ut. det finns säsongsregn, men luftfuktigheten är ständigt hög. Odlingssubstrat måste vara fräscht och luftigt. Viktigt att det även är god luftrörelse. Om du har planer på att ha några av dessa på fönsterbrädan så möjligen lobbii och kanske även cootesii, men inte de andra.

Linda

5/2 -07

Hej
B. lepantanse ska nog vara lepantense.
Hälsn Lasse

5/2 -07

Hei Anita! Måtte le da jeg så innlegget ditt. Var i ferd med et lignende innlegg selv, men da mer generelt på importlisten. Ikke lett å bestemme seg, men jeg har valgt B. lobbi etter å ha søkt på gamle innlegg her. Likas svar var forresten veldig bra!
Hilsen Trulte - Heidi.

Takker..
Jeg fant ut at det var best å henvende meg til Bulbofolket før jeg bestilte. Når det gjelder lobbi så har jeg denne fra før. Hva ang. Bulbophyllum unknown, hva kan jeg forvente her?
Det er mange Dendrobium å velge mellom likeså Renanthera matutina, monachica, philippinensis og storiel (den siste kan jeg ikke finne).
Også en del Vanda og Trichoglottis. Har lyst til å best. noe her men hvordan er det med disse plantene, lang reise - røtter (muligens kuttet) er det verd å ta sjansen? Må også tilføye at det var bra lave priser på det meste.

Ge ditt svar