Råd / Ljus / · Tilläggsbelysning /

Skriv början av artikeln om LED-belysning

Nyckelord: LED-belysning

Inlägg med LED-belysning som nyckelord.

Jag har fått en del frågor om växtbelysningarna jag säljer och om lux och lumen mm. Här är en länk som förklarar bättre.
http://venso-ecosolutions.se/faq/vaxtlju...

För er som har beställt kan jag tillägga att det kan hända att ni kan få dem redan om 1-2 veckor lite beroende på hur vi kan lösa det.

För er som ännu inte har beställt kan jag kanske fortfarande ge specialerbjudandet ett par dagar till.

Nyckelord: LED-Belysning, Växtbelysning

30/4 -14

För er som undrar om ni fortfarande kan ta del av Specialerbjudandet (se min profil) så går det fram till söndag den här veckan!

2/5 -14

Vill bara tillägga att den dubbla Growlight Quattron håller på att ta slut och för den som vill ha den absolut bästa växtbelysningen för en yta på 2-4 m2 så passa på nu. De kommer inte att ta hem mer med denna styrka!

Ge ditt svar

19/7 -10

LED

Är det någon som har provat att använda diod/LED-belysning för sina växter, eller vet hur det passar som växtbelysning?

Det finns bra lister med högeffektsdioder att köpa och jag undrar om kan använda en sådan som belysning för tex en GrowTube om man vill få ljus längs den sida som inte vetter mot rummet.

Nyckelord: LED-belysning

21/7 -10

NASA har ju experimenterat med LED- belysning till växter, det finns speciella
LED-belysningar för plantor, men de är ju betydligt dyrare än vanliga lampor.
http://www.led-grow-master.com/LGM5.html

22/7 -10

Jag läste en diskussion om detta på ett Paphiopedilumforum och den samlade uppfattningen verkade vara att LED inte funkade bra för orkidéer.

22/7 -10

Mattias, på vilket sätt funkade dom inte? Vet du om det var dom nya högeffektsdioderna eller dom vanliga?

22/7 -10

Det var ett tag sen så jag vet inte vilken sort det var, men jag tror det största problemet var färgtemperaturen. Ska försöka hitta på tråden igen vid tillfälle.

4/12 -10

Jag tänker prova en så kallad "growstrip" med enbart blått ljus i våglängdsområdet 455 - 467 nanometer på småplantorna i vinter. Den är dyr, ca tusenlappen för en meter, men den drar bara 14,4 watt så det blir nog inte så dyrt ändå i längden. De här belysningarna finns även med rött ljus för blommande plantor.
Framåt våren hoppas jag kunna lämna en rapport om hur det har gått.

4/12 -10

Jag har byggd en "himmel" av 200 st LED. Har kopplat så att allt drivs med 12 volt. Inga drivdon ed. Jag kan konstatera att LED fungera för Vanda. Vad som fungera för en art är inte ens betydande med att det fungera för en annan pga att de har olika receptorer. Men jag är nöjd med mitt experiment och har fått ned temperaturen i mitt skåp, alltså delta temp med 2,5 grad jämfört med rumstemperatur. Jag kan hänvisa till Alnarps forskning kring LED där man testa med blå respektiva röda och en blandning. De har goda resulatat men redovisning av resultaten kommer att dröja, men de säger att "LED har kommit för att stanna".

4/12 -10

Jag använder led dagsljuslampor på ca 6000 K. Har inte haft dem så länge, det är ett experiment. Lamporna motsvarar en 75- o en 100 watts glödlampa. Ledclub kunde ta hem dem, de finns inte i sortimentet.

http://www.ledclub.se/

4/10 -11

Hej

Svar till ängsädd.
Lamporna du köpte finns nu i lager och på nya webbutiken. www.ledclub.se

http://www.ledclub.se/webshop/index.php?...

Mvh Mattias Tjärnström

11/6 -12

RGB Led. Från BertilR.

Här är en RGB Led med fjärrkontroll där du ställer in Vitt ljus eller Röd och Blå som växternas fotosyntes lättast absorberar http://www.led-huset.com/led-par38-fargf...

11/6 -12

Jeg har 2 LED rør i skapet i tillegg til 4 Osram Fluora og plantene vokser fint og noen kommer med skudd så jeg kan ikke si at det er dårlig men ikke bedre enn andre typer lyskilder heller. Måtta isåfall ha hatt en kontroll over en lengre periode for å kunne si noe om effektene.

Ge ditt svar