Råd / Släkten, arter och hybrider / Epidendrum /

Skriv början av artikeln om Epidendrum radicans

Nyckelord: Epidendrum radicans

Inlägg med Epidendrum radicans som nyckelord.

En mycket blomvillig art, blommar nästan utan uppehåll hela året runt! Fått från en kollega i Florida som har den som marktäckare!!! Måste klippa ner den varje vår för att den inte ska bli för volymiös! Återkommer till våren om eventuella sticklingar.

Nyckelord: Epidendrum radicans

21/10 -09

Jättefin !!

21/10 -09

Är tyvärr inte doftande, men med den långa blomningen och klara färgerna så är den en given blickpunkt under hela sommaren ute på terassen! (och inne också)!

22/10 -09

Vilken härligt blomvillig radicans du har
Hur odlar du den?
Min beter sig inte alls likadant - det kommer stänglar (oftast två) varje höst och dom växer och växer och när knopparna slår ut, så är stänglarna ibland uppåt 2 meter
Jag köpte moderplantan från Madeira för några år sen och den står ute i soligt läge hela sommarhalvåret. Just nu står den i växthuset, eftersom det är ljusaste platsen. Säkert i svalaste laget, men den ska snart få flytta in.

22/10 -09

Den står i en liten (ca 20cm i diam) kruka/skål (dvs grund och vid kruka) med lecakulor i botten sedan lite ogödslad torv blandad med något vanlig jord och barkkompost som ett bottenlager, ovanpå det har jag mellangrov orkideekompost. Där jag fick plantan i Florida växte den i förnaskiktet under träd och buskar där visssa rötter letade sig ner i marken medan andra bara fanns uppå. Jag försökte efterlikna en porös mark med organiskt "skräp" högst upp och det verkar fungera! Min planta börjar oftast göra anläggningar till blomstänglarna i mars/april och startar med blommning i april senast och slutar inte förrän i nov-dec, förra året så föll de sista blommorna i feb och de nya kom i mars! Men 2m blomstänglar låter mycket underligt, är det verkligen en radicans? Men blommorna är ju så karaktäristiska så det går knappast att ta fel!

Prata om bilden

Jag har en epidendrum radicans, röd, som jag älskar. Jag har också försökt att få tag på flera i andra färger utan resultat. Skulle vilja ha den i rosa, gult eller lila eller vad det nu finns för färger. Eftersom jag inte kan hitta den i affären frågar jag nu om det är någon som har en keikis att sälja till mig.

Nyckelord: Epidendrum radicans

22/4 -09

Hej
Den rena arten radicans finns bara i rött till orange.
Du blandar inte ihop den med Epidendrum Ballerina som finns i alla möjliga färger??

22/4 -09

Jag har keikis på cerise ballerina, om det nu var det du letade efter

22/4 -09

Jag har kelkis på en lila epidendrum som kommer från Peru
Den er säkert en ren art
Ganska storväxt
Jag har faktiskt tänkt att lägga ut den till försäljning någon gång

Ge ditt svar

6/2 -09

Bruten topp

Håller som bäst på med omplanteringar. Råkade tyvärr bryta den ena toppen på min ganska rangliga Epidendrum radicans Kanel lades på brottytan. Nu undrar jag om den kommer att grena sig eller för alltid förbli stympad?

Nyckelord: bruten topp, Epidendrum radicans

6/2 -09

Jag har en Epidendrum radicans"Ballerina", den verkar grena sig alldeles
ohejdat mycket. Jag råkade göra samma sak som Du i somras, den skickade
ut 3 nya skott alldeles under brottytan. Men även övriga "stammar" grenar sig
överallt, även mitt på stammen.

6/2 -09

Då kan man kalla det tur

7/2 -09

Oh, det var skönt att höra, letherneck

Ge ditt svar


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.