Epidendrum radicans

21/10 -09

En mycket blomvillig art, blommar nästan utan uppehåll hela året runt! Fått från en kollega i Florida som har den som marktäckare!!! Måste klippa ner den varje vår för att den inte ska bli för volymiös! Återkommer till våren om eventuella sticklingar.

Nyckelord: Epidendrum radicans

21/10 -09

Jättefin !!

21/10 -09

Är tyvärr inte doftande, men med den långa blomningen och klara färgerna så är den en given blickpunkt under hela sommaren ute på terassen! (och inne också)!

22/10 -09

Vilken härligt blomvillig radicans du har
Hur odlar du den?
Min beter sig inte alls likadant - det kommer stänglar (oftast två) varje höst och dom växer och växer och när knopparna slår ut, så är stänglarna ibland uppåt 2 meter
Jag köpte moderplantan från Madeira för några år sen och den står ute i soligt läge hela sommarhalvåret. Just nu står den i växthuset, eftersom det är ljusaste platsen. Säkert i svalaste laget, men den ska snart få flytta in.

22/10 -09

Den står i en liten (ca 20cm i diam) kruka/skål (dvs grund och vid kruka) med lecakulor i botten sedan lite ogödslad torv blandad med något vanlig jord och barkkompost som ett bottenlager, ovanpå det har jag mellangrov orkideekompost. Där jag fick plantan i Florida växte den i förnaskiktet under träd och buskar där visssa rötter letade sig ner i marken medan andra bara fanns uppå. Jag försökte efterlikna en porös mark med organiskt "skräp" högst upp och det verkar fungera! Min planta börjar oftast göra anläggningar till blomstänglarna i mars/april och startar med blommning i april senast och slutar inte förrän i nov-dec, förra året så föll de sista blommorna i feb och de nya kom i mars! Men 2m blomstänglar låter mycket underligt, är det verkligen en radicans? Men blommorna är ju så karaktäristiska så det går knappast att ta fel!

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av ShrimpDiver:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · ButikAnnonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.