Råd / Släkten, arter och hybrider / Epidendrum /

Skriv början av artikeln om Epidendrum polybulbon

Nyckelord: Epidendrum polybulbon

Inlägg med Epidendrum polybulbon som nyckelord.

7/12 -07

Dinema polybulbon

Dinema polybulbon. Från crystal.

En liten söt rackare som blommar i skåpet nu den oxå. Den har flera namn, Dinema Polybulbon (som enligt Kew är det rätta), Encyclia polybulbon eller Epidendrum polybulbon. Har haft 5 nya skott på den i år, tre av den skickar blommor.

Plantan växer monterad på en korkgren i mitt lilla vivarium, längst ned i skåpet... Får ungefär 80-90 fc (800-900 lux) i ljusväg, runt 60-80% luftfuktighet och en tempväxling på 18 grader vintertid och 25 grader på sommaren, verkar nöjd med det. =p

Nyckelord: Dinema polybulbon, Epidendrum polybulbon, Encyclia polybulbon

7/12 -07

Jag har också en sådan i mitt skåp, fast jag har inte sådan stenkoll som du på lux och luftfuktighet men "en gör så gott en kan" Jag har belysning och dimmer på under dagtid, fast ingen extra värme utan det är så varmt som det är i rummet, dvs dagtid ca 22 grader, nattetid ca 18. Nu håller jag tummarna för att den vill belöna mig med så vackra blommor som din!

7/12 -07

Liten goding - Hur stor är den?

Jag har oxå en sådan i mitt skåp men inet blommar den !Fast min bor högt upp i skåpet ,det kanske inte är rätt ?Hur ofta vattnar Du din ?
Grattis till blomningen

8/12 -07

Det är en liten rackare, blomman är ca 3cm i diameter, från botten på bulben och ut till yttersta bladspetsen är den kanske 7 cm. En liten sötnos alltså. Plantan växer som ogräs om den trivs, något som den kallas för i det vilda - ogräs alltså, då den sprider ut sig över ytorna ganska fort.
Den får vatten när jag kommer ihåg ungefär. Låter dock inte bulberna någonsin skrumpna. Har ju lite högre luftfuktighet i skåpet än vad man har i ett vanligt rum å det gör att den inte torkar ut så fort även om den är monterad. Plantan gillar lite högre luftfuktihetsnivå. Den vill inte ha så mkt ljus, utan lite mer skugga. Därför har jag satt den på samma ljusnivå som jag brukar hålla mina phalaenopsisar. Verkar duga för den. Normalt tror jag den ska blomma på våren, den är lite tidig alltså. Men min Ascocentrum ampullaceum är oxå i farten med stängel och den ska oxå blomma på våren, så jag tror något är lite ur spår när det gäller tidsuppfattningen i skåpet för tillfället.
//Åsa

8/12 -07

Min ampullaceum har också en stängel på G, fast det dröjer nog innan den blommar. Men om jag lyckas få den hela vägen fram, så blir det första gången jag lyckas få den att blomma om.

Prata om bilden
Epidendrum polybulbon - så söt. Från En person som inte är medlem längre. Fri bild.

Ja, vad ska man säga, Tack P-G...

mvh // Johannes

Nyckelord: Epidendrum polybulbon

En av mina favoriter!!! den är ursöt och blommar länge..

Köpte oxå en sådan av PG i höstas som växer i mitt skåp och trivs bra !Är det någon som vet vilken tid på året den blommar ?

Jag får svara mig själv :senvinter-vår !

Vad bra, då vet man det

mvh // Johannes

Har Du den i skåp eller på en "gren" på fönsterbrädan?

Den lever sitt fina liv i ett terrarium.... Dock fel terrarium, då det terrarium den är tänkt åt inte är klart än...

mvh // Johannes

Ok,min bor oxå i skåpet !

Prata om bilden


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.