Råd / Släkten, arter och hybrider / Epicattleya /

Skriv början av artikeln om Epicattleya Etiole Noir

Nyckelord: Epicattleya Etiole Noir

Inlägg med Epicattleya Etiole Noir som nyckelord.

Har packat upp min senaste sändning från Åkessons i Göteborg.
För andra gången i år har hon leveretat växter till mitt "orkidérike". Jag är väldigt nöjd med hennes fina exemplar av blomfärdig Bulbophyllom och två som skall stå på tillväxt, en Paph och en Epicatt.
Marita är seriös och pålitlig, trevlig och hjälpsam orkidéleverantör.
Vill slå ett varmt slag för hennes växter.

Nyckelord: Paphiopedilum Supardi x superbiens, Bulbophyllum, inköp, Åkessons orkidéer, Bulbophyllum fascinator, Epicattleya Etiole Noir

Håller med dig.

22/6 -06

Jag fick också ett paket med väldigt fina plantor från Åkesson igår! Julafton!

Vilken Epicatt fick du? Jag beställde en Epicatt Miva Etoile Noir i fjol som växer på bra. Hoppas på blomfärdiga bulber i år!

22/6 -06

Trevligt, trevligt!!
Jag beställde samma som du. Min har 3 bulber och ett ganska stor ny tillväxt. Hoppas den kommer att trivas, har du något tips eller råd angående trivselfaktorer för denna är jag tacksam för det.
Min skall få vara ute nu i sommar och växa på sig, det tycker jag verkar som om den skulle tåla.
Din bör väl kunna blomma i år då om du fick den i fjor? Hoppas det i alla fall och lycka till!

22/6 -06

Min planta har ett antal mindre bulber och 2 nya som blir verkar bli dubbelt så stora som de äldre. Dessutom kommer två nya skott.

Jag har haft den i mitt odlingsskåp under hela vintern i bark + ganska mycket spaghnum. Jag funderar också på att ställa ut den med de andra.

Jag såg en blommande planta på en utställning tidigare i år och blommorna var verkligen läckra! Cochletans form och bowringianans färg!

22/6 -06

Ah, det låter underbart!
Är den dessutom så bra på tillväxt verkar den ju lovande. Tack för tipset det anammar jag på direkten!
Har du värme i odlingsskåpet? Jag har ett skåp på gång men det lär dröja innan jag får det klart. Kanske lagom till hösten när det är dags att flytta in de som har varit ute i sommar. Jag fick plötsligt för mej att jag kanske borde ha någon form av värme också, inte bara fläkt och belysning.

22/6 -06

Lamporna till skåpet skapar vanligen tillräckligt, eller till och med för mycket, värme. Jag personligen hade mer besvär att få bort värmen än att producera den till mitt skåp.

22/6 -06

Så kan det kanske vara, jaha men då kanske jag har ett bekymmer mindre och det tackar jag för.
Jag tänkte som så att om man belyser med lysrör som det brukar vara i terrarier så skapar de väl inte någon värme, eller jag har fel där? Det var med tanke på det som jag började fundera på om jag kommer att ha tillräckligt varmt för de värmeälskande.

22/6 -06

Även lysrör ger en hel del värme -- det var lysrör jag använde. Vad säger ni andra skåpsägare -- är det svårast att hålla uppe eller nere temperaturen för er?

24/6 -06

I mitt skåp finns två lysrör, ett Floura och ett kallvitt. De värmer upp lite grand förstås men då jag har mest Phalaenopsis i olika åldrar så verkar det bli en bra balans mellan dag och nattemperatur. Även luftfuktigheten ökar när de släckts.

Hade jag haft plantor som gillat svalare så hade de nog inte trivts här. Etoile Noir-plantan har kanske hamnat fel, jag vet inte än om den vill ha det som cochleatan eller som bowringianan. Men snabbväxande är den, precis som det står i Åkessons beskrivning!

24/6 -06

Tack för råden på vägen till skåp, jag tror att jag klarar mina värmeälskande då. Jag har bara ett par stycken som vill ha svalt så det ordnar jag på annat vis, i mitt uterum. Så får vi väl prova oss fram med fröken Etoile Noir, jag i alla fall, när jag har lite kontroll på tempen senare.

Ge din åsikt


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.