Råd / Att köpa orkidéer / · Orkidéförsäljare /

Skriv början av artikeln om Dusk Tropic

Nyckelord: Dusk Tropic

Inlägg med Dusk Tropic som nyckelord.


Så här såg det ut på min plaststen som jag köpte ifrån Dusk tidigare i år, när jag lyfte upp Hygrolonduken för att inspektera veken idag - roten har gått igenom Hygrolonduken och tar sig nu fram direkt på plaststenen!
Bild nr 2 visar själva plantan & montaget.

Idag tog jag bort tandpetarna jag haft ifrån början, den här montagenålen satte jag dit idag bara för att hjälpa de där rötterna komma ner till Hygrolonduken. Annars sitter den faktiskt redan fast på stenen och duken nu! Det är min lilla Dendrobium jenkinsii som skymtar i bakgrunden.
/I

Nyckelord: Dusk Tropic, rotspets, plaststen, veke, Hygrolon, Laelia lundii

Ge din åsikt
nanoskåp februari 2007. Från antoniovse.

Inköpt från Dusk tropic, arter just nu är:

- Masdevallia nidifica
- Trisetella sp
- Tolumnia triquetrum
- Pleurothallis grobyi
- Schoenorchis fragrans
- Platystele oxyglossa(mår ej så bra just nu , klarade väl inte transporten eller omställningen typ)

samt en del mossa

Nyckelord: Dusk Tropic, nanoskåp

Åhå! Snyggt! Superspännande! Jag hoppas det är en "fortsättning följer..." på den här tråden!

Ser trevligt ut! Jag måste helt enkelt se till att få fart på nåt sånt där.

18/2 -07

Wow ! Så läckert !!
Anette

18/2 -07

Visst är nanoskåpen läckra. Så fort jag jag får plats skall jag skaffa ett.

19/2 -07

Va snyggt!! Håll oss uppdaterade.

19/2 -07

Snyggt. Fast för en som inte vet vad ett nanoskåp är, finns det någon som kan berätta?

Nanoskåp = väldigt litet odlingsskåp. I detta fall är det då montering på tegelrör, liksom originalen från Dusk.

Jämrans behändigt sätt att montera får jag ju säga.

19/2 -07

Snyggt och spännande värre! Vore trevligt med en sån skapelse på skrivbordet bredvid datorn.

Vad använder man lämpligen för mossa där i?

19/2 -07

Jaha, oj va snyggt det blir efter ett tag när mossan får växa till sig lite. Vad går ett sånt skåp loss på?

19/2 -07

Jättesnyggt. Ett sånt måste jag ju ha i nya huset. hehe

Mycket snyggt,vill oxå haaaaaaaa

19/2 -07

Yes, nanoskåpet blir nog en följetong, vissa växter kanske plockas bort, andra kanske läggs till. Sen så kommer det bli jättefint när mossan tar sig. Man ser inte det på bilden, men på baksidan finns ett stycke mossa som vuxit till sig fint. Sen har det börjat spira lite varstans. Men jag kan tänka mig att det tar ungefär ett år för röret att bli helt täckt. Jag har monterat två små små bitar mossa från en annan orkidéplanta och dessa har tagit sig. Men majoriteten av mossan i skåpet har växt till sig själv från grunden, vet inte var sporerna kommer ifrån Det börjar som svarta fläckar som sen får grönt ludd på sig som växer osv..
Det kostade 2250 kr på Dusk tropic. Det sköter sig i princip av sig själv. Det enda jag gör är att duscha plantornas rötter 1 gång om dagen(eftersom röret ej är mosstäckt än) och fylla på vatten i röret(bör vara osmosvatten eftersom röret annars kan kalka igen). Sen har jag satt en timer på lamporna. Masdevallian, trisetellan och tolumnian växer så det knakar.

Ett sånt skåp har jag också planer på att inskaffa;-)

2/3 -07

Jag ska försöka bygga ett sånt här jag med. Får se hur lång tid det tar innan det blir verklighet. Ska förska få tag på ett gammalt akvarium och sedan sätta in en eller två datorfläktar och ev två såna där vaser från Hobby Lobby som jag läste om. Sen är det bara att skaffa växterna. Fast hur hört är tegelröret? Hobby Lobby vaserna är visst bara 9 inches, dvs ca 23 cm. Det här är väl kanske det dubbla på höjden eller?

Hej Mia, täckdikesrören är 31 cm. Inte så stor diff alltså.

2/3 -07

Var får man tag i täckdikesrör?

2/3 -07

Har du försökt med byggfirmor?

7/3 -07

Hur många plantor planerar du att ha i ditt skåp? Hur stor blir Tolumnia triquetrum? På de bilder jag hittar på nätet ser den ut att bli rätt stor, men den kanske tar lång tid på sig.

7/3 -07

Dusk kan ha täckdikesrör.
Alternativt kolla efter hus som blir omdränerade, där kastar man keramiken till förmån för den gudomliga plasten....
tHOMAS

uppdatering??

Prata om bilden

Är det fler än jag som har problem med att komma in på DuskTropics hemsida? Jag har prövat med Safari, Firefox och Shira på macen och IE i virtualPC, inget funkar. Jag hade ju tänkt beställa lite fler ljusramper så här till hösten.

Nyckelord: Dusk Tropic

2/10 -06

Funkar för mig, Firefox på Mac os 10.4. Har du senaste Flash-pluginen från adobe.com? Hela sidan är Flash, så den behövs...

2/10 -06

Lagerlistan direkt så kringgår du första sidan.

Jag vet inte om Micke har kommit hem än - han är i Dominikanska republiken

3/10 -06

Jag har haft problem i flera veckor nu, men med IE 7RC1 och Firefox 1.5.0.7, i W XP SP 2 home. Precis som du hade jag tänkt att kolla in belysningen! Det jag tycker är väldigt märkligt är att direktlänken till hydro funkar och när jag tittade på koden så fick jag fram div. sidadresser och fick även galleriet att fungera, men index och lagerlistan vägrar för mig!! Det gamla skämtet "Vad är det som går och går och aldrig kommer till dörren?" har fått en ny innebörd - här är det laddningen av Dusk Tropic.
Jag har ominstallerat både Flash och Shockwawe player utan några förbättringar, jag har pillat på Java inställningarna i nya IE, men inte lyckats med något ännu. Epiweb webplatsen kommer jag till utan problem och Dusk Interiör går också bra...
När jag träffade Linda på sommarträffen i somras så fattade jag det som att de skulle åka till Dominikanska republiken i augusti och vara borta i en månad så de borde ju vara tillbaka vid det här laget. Fast jag har inte sett några inlägg av Micke i det amerikanska forumet på länge.

Det går inte om jag trycker på länken Carina la in heller. 'snyft'

/Mvh I

3/10 -06

Flash suger... om man inte kan hantera det.. och det kan dom tydligen inte på Dusk.

5/10 -06

Intallerad om senaste Flashen på hemma macen, men det är fortfarande svart. Som tur är funkar det på jobbdatorn, pc med en gammal version IE och Flash. Tyvärr har man ju knappt någon tid för att surfa där men jag får ta mig tid för en beställning. Och Carina, tack för länken. Den funkar inte direkt, men när jag laddat ner sidan till datorn går det att öppna Flash-filen. Jag håller med dig Mattias, att Flash kan genomföras bättre eller sämre. På Dusk är tyvärr resultatet åt det senare hållet. Har tidigare tyckt att det varit en seg sida, men det har i alla fall gått att besöka den. Tur att de har så trevligt innehåll att man gör sig lite besvär för att besöka dem

6/10 -06

Dusks sida är en plåga, en absolut plåga. Har de aldrig hört talas om vanlig html? Flash för en sida som har ett html-liknande gränssnitt är ju jätteäckligt. Och inte fungerar det med IE tab heller eftersom jag bara kör FIrefox.

6/10 -06

Jag har upplyst Micke om problemet och han meddelar att han har satt Web ansvarig på det.

6/10 -06

Micke verka ha haft fullt upp den sista tiden här

10/10 -06

gör så här skriv till dom o begär en prislista på deras andra sida så skickar dom den m bilder o allt så gjorde jag vad gäller odlingskåpen dom har ,funderar på att skaffa ett

Ge ditt svar


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.