Skriv början av artikeln om Dtps. Queen Beer 'Tiny Doll'

Nyckelord: Dtps. Queen Beer 'Tiny Doll'

Inlägg med Dtps. Queen Beer 'Tiny Doll' som nyckelord.

27/12 -12

Två omblommare.

Jag spammar Orkidéprat en liten sväng så här i jultider.

Måste ju visa att min Dtps. Tzu Chiang Orange C#1 har börjat öppna sina knoppar också. Den kom ju t ill mig i blom (6 stänglar!), blommade i ett halvår och så blommar den nu igen, fast med endast två stänglar. En otroligt växvillig och vacker nopsis tycker jag.

Och så har vi ju min lilla galning, min Dtps. Queen Beer 'Tiny Doll' som blommar för tredje gången i år. Kommer inte bli samma blomsterprakt denna gång då den endast har ca 35 knoppar (tror jag, kan vara färre), misstänker att det är för dåligt med ljus, fast istället så kommer den med två stänglar denna gång.

Nyckelord: Dtps. Tzu Chiang Orange C#1, Dtps. Queen Beer 'Tiny Doll'

27/12 -12

Vad fina! Gillar speciellt Dtps. Tzu Chiang Orange C#, orangea blommor är fina

27/12 -12

Vilken blomprakt, Dtps. Orange var verkligen härlig!

27/12 -12

Härliga de här också. Var min Tiny Doll från bibbi släkt med din? Snälla... säääg att är så ?

27/12 -12

elcatania: Inte nog med det, den doftar gott också. En av de saker jag gillar mest med den är att blommorna bleknar till en sorts laxrosa färg, men då stänglarna får nya blommor hela tiden så blir den väldigt intressant att titta på med dessa orangea och rosa blommor.

Annika: Japp, det var därför jag var tvungen att köpa den. Hittade den hos Orchids by Peter White, men de verkar tämligen värdelösa som säljare tyvärr. Är dock glad att jag hittade denna hos dem.

emako: Det är samma klon så de är släkt. Fast Bibbis verkade inte riktigt lika blomgalen som min har jag för mig, men det vet man aldrig, den kanske behöver en liten chock för att sätta igång den med.

Ge ditt svar

Det blev visst en till liten nopsis som anslöt till det stadigt växande gänget här hemma i förrgår. Faktum är att jag såg den redan i måndags (i samma blomsteraffär där jag köpte min P. Wigianae) och var väldigt frestad att plocka med mig den hem. Duktig som jag var så motstod jag frestelsen (förtjänar minst sju tapperhetsmedaljer för det)! Jag var så nöjd med mig själv att jag naturligtvis blev tvungen att gå tillbaka redan nästa dag och köpa den som belöning helt enkelt.

Jag får intala mig själv att jag helt enkelt räddade den undan en förtidig död genom rotröta, då denna och dess tre kollegor alla stod i vatten i krukorna...

De övriga hade endast två stänglar medan denna ståtade med tre (nu har jag två trestänglare här hemma). Jag misstänkte även att det kunde röa sig om en namnad hybrid då jag som sagt var köpt Wigianaen på samma affär innan och då de verkar hålla hög kvalitet på nopsisarna.

Jag mailade företaget de kom ifrån och fick då namnet 'Tiny Doll'. Med lite detektivarbete från medlemmar på den amerikanska orchidésajten jag är med i så visade det sig att jag numera har en Dtps. Queen Beer 'Tiny Doll' i min ägo!

Jag har precis omplanterat den (korten är tagna innan) och räknar kallt med viss blom- och knoppdöd. Jag tror inte den är lika okänslig som Wigianaen, men man kan ju alltid hoppas.

Nyckelord: Dtps. Queen Beer 'Tiny Doll'

15/3 -12

Oh, vad mycket lovande knoppar!

15/3 -12

Shit pomfritt vilken fin!

15/3 -12

Has skymtat en stängel på min, första blomningen hos mig. De är verkligen fina!

15/3 -12

Jag hoppas inte alltför många knoppar dör efter omplanteringen bara, men fler har börjat slå ut nu. Vem kan tacka nej till tre stänglar? Jag misstänker att det kommer bli ciris blomsterprakt här när alla knoppar slagit ut.

Den var så fin att jag inte kunde lämna den där ensam och övergiven...

Vad kul! Då ser jag (och fler misstänker jag) fram emot att få se bilder på blommorna senare. Den har en härligt ciris färg på blommorna.

Ge din åsikt


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.