Råd / Släkten, arter och hybrider / Dryadella /

Skriv början av artikeln om Dryadella simula

Nyckelord: Dryadella simula

Inlägg med Dryadella simula som nyckelord.

I eftermiddags kom mina överaskningsplantor ifrån Orchidéhuset, samt ett gäng transparenta krukor till omplanteringarna framöver. Två släkten var helt nya för mig, även om jag sett de på bild tidigare. Den ena är faktiskt australisk och kommer ifrån samma område som jag bodde i när jag bodde där, så förhoppningsvis ska vi kunna komma överens & jag förstå dess behov! Den andra började jag med att köra ner fingrarna i eftersom mossan & hela plantan såg ut att ha glidit upp en bit ifrån botten på krukan. Den flyttade sig dock inte nämnvärt...när jag började snurra runt på krukan insåg jag att den blommar ju!! Det är en Dryadella simula, pyttesmå blommor som ser ut som små flugor eller ngt. åt det hållet - inte konstigt att jag inte märkte dem först! Jag tror jag vågar påstå att det är de minsta orkidéblommorna i min samling, även om inte Maxillaria variabilis har speciellt stora blommor heller.

Jag har problem med huvudvärk idag så jag ska klura på övriga placeringar imorgon. Dryadellan skulle ju ha det svalare så den fick hoppa in i sovrummet med Restrepior & Masdevallior för tillfället. Resten får klara sig på köksbordet till imorgon...

Jag gav Peter en fingervisning om hur jag ville ha det och det grejade han galant - jag hade ett släkt-önskemål bland de 5 plantor jag beställde; nämligen att en skulle vara en Stanhopea, resten fick Peter välja själv, även bland småplantor (om paketet stod det annars att samtliga skulle vara blomstora nämligen). Tack till Orchidéhuset med andra ord!

Trevlig kväll & helg!

/Mvh, I

Nyckelord: Stanhopea marizana, plantor, Dendrobium ovipostoriferum, Dryadella simula, transparenta krukor, Angraecum viguieri, överaskningsbeställning, Sarcochilus fitzgeraldii, Orchidéhuset

9/1 -15

Ojoj, jag som trodde julafton hade passerat!!! Blir vansinnigt shoppingsugen ! Grattis till härligt paket!

9/1 -15

Nej, det var bara inventeringen av krukor som passerade i julas! Hehe Tack, ja, det känns härligt, gröna & fina är de.
/Mvh, I

9/1 -15

Spännande med ett sånt överraskningspaket!
Och du verkar ju onekligen ha dragit turlotten! Lycka till med blommorna!

Riktigt fina nykomlingar!

10/1 -15

Så härligt med paket, särskilt när de innehåller orkisar. Plantorna ser fina ut också vilket är ännu trevligare.

Jag är en sådan där otroligt trist människa som aldrig skulle klara av överraskningspaket. Jag är ju inte intresserad av så många olika släkten och av vissa av dem så är det kanske bara en art jag gillar t.ex. Jättekul att "överraska" en sådan person. XD

Lycka till med dina nykomlingar!

10/1 -15

Kul att du blev nöjd. Det är lättare för mig när ni önskar plantor. Så när ni beställer överraskningspaketen så hjälp mig på traven för att ni ska få de plantor som passar er.

11/1 -15

Grattis till alla nykomlingar

Ge din åsikt

28/8 -11

Dryadella simula

Art från bl a Colombia och Peru.
Släktet Dryadella är namngivet efter dryaderna, trädnymferna i grekisk mytologi. Dessa beskyddade skogen och träden och bestraffade människor som försökte göra åverkan.
Synd att dom inte har sin storhetstid idag istället. Nu när dom verkligen behövs.

Nyckelord: Dryadella simula

28/8 -11

Underbar!! Verkligen vacker!

29/8 -11

Visst är den, doftar lite svagt av skog och svamp också som pricken över i

30/8 -11

Svalväxare ...eller ???

30/8 -11

Dryadella tycker jag generellt är toleranta, jag odlar samtliga arter intermediärt och det är inga problem. Ca +20-22 dagtid och några grader svalare på natten.

Ge ditt svar


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.