Råd / Släkten, arter och hybrider / Dracula /

Skriv början av artikeln om Dracula cordobae

Nyckelord: Dracula cordobae

Inlägg med Dracula cordobae som nyckelord.

Från Ecuador på relativt låg höjd, 800-1000m. Denna Dracula går utmärkt att odla mellan 14 och 25ºC. Hög luftfuktighet krävs, helst över 80%.

Nyckelord: Dracula cordobae

8/6 -10

Ååååååååhhhhhhh så fin!!! En absolut favorit!! Skulle ha fått denna från Ecuagenera på Sofiero, men deras CITES certifikat för denna hade tydligen gått ut. Segt.

8/6 -10

Hågst spektakulär. Tyvärr har jag inte förutsättningar att odla en sådan, men jag njuter av dina bilder.

8/6 -10

Så läcker. Grattis till blomman.

8/6 -10

Mumma!

8/6 -10

Fantastisk!
mvh
Mikael

8/6 -10

Ser verkligen ut som en besökare ifrån en annan värld. Det kanske det är?? Tassar runt på nätterna och samlar in information om de sovande tvåbeningarna, underbar besökare iaf.

mvh daniel

8/6 -10

Väldigt läcker! Stort plus att den klarar lite varmare temperaturer.

8/6 -10

Helt fantastisk!

9/6 -10

Vackert Thomas! Helt klart en av favoriterna i detta släkte.

/Anders

9/6 -10

Supertjusig!

9/6 -10

Mmm... lite hjärnsläpp i går kväll... det var Dracula chestertonii jag tänkte på (som Ecuagenera inte kunde skicka). Denna ljuvliga Draculan har jag däremot en hel drös med flaskbarn av, urflaskade 2008. De är väl ca 4.5 cm nu.... så om några år till kanske det blir blommor där...

Ge ditt svar

Nu har jag precis packat upp alla mina nyförvärv från orkide showen i Götebog. Jag är mycket nöjd med all, förutom denna...

Min Dracula cordobae flaska från Equagenera kom med en stor mögel fläck!! Nu måste jag flaska ur de pyttiga små liven och se om de klarar sig... de andra två flaskorna jag köpte från dem var fin-fina, men detta var ju lite trist.

Några bra råd? Det är väl ingen ide att vänta.... när det väl har börjat mögla är det väl kört?? Det är väl bäst att skynda sig och ta ut dem med en gång?

Tyvärr var det ingen från Ecuagenera på mässan, det var visa strul eller något så man kan ju inte prata med dem heller...

Nyckelord: Ecuagenera, Dracula cordobae, Gothenburg International Orchidshow 2008, Projekt Flaskbarn

4/10 -08

Dracula cordobae flaskbarn. Från valkyrie66.

Nu har jag plockat ur dem... Det skulle vara minst 15 st i varje flaska och jag fick 20! De är verkligen små, men alla ser jätte fina ut i alla fall. Så in i mossa, ovanpå en bädd av steriliserade leca kulor, och vatten så att det blir fuktigt och fint inne i mini-drivhuset i 90% fuktighet och 22-24 grader... Hoppas att de klarar sig!

6/10 -08

Är det inte fusk att lägga till nya flaskbarn i efterhand? Låter inge bra med mögel i flaskan, men jag blev glatt överaskad när den sista överlevande Dendrobium cyanocentrum från min första dåliga flaska har vuxit ifrån ett till två blad!
Så mögel o annat otyg betyder iaf inte säker död för flaskbarn.

7/10 -08

Nejmen Jonas, visst är det inte fusk med fler flaskbarn! Jag tycker att vi skall lägga in nyckelordet för alla flaskbarn projekt, det vore väl kul!

Jag var orolig för möglet, men i och med att jag flaskade ur dem så tror jag det blir ok, Jag offrade bara den plantan som satt mitt i möglet, resten ser bra ut (om än små). De ligger i kuvös nu tillsammans med mina 4 phal. pulchra jag plockade upp från Roellke i helgen. De var också mycket små, men burken verkade inte sluta helt tätt och agar lösningen såg lite suspekt ut så ut fick de komma. Ser bra ut hittills. Det tar väl bara lite längre tid för dem att växa till sig antar jag.

Vad kul att den lille enslingen du hade verkar ta sig. Mina D. cyanocentrum har alla satt ett eller två nya blad och rötterna ser fin-fina ut. Jag organiserade om i min barnkammare i helgen och bonusen med att försiktigt plantera om dem vara tt jag kunde inspektera rötter och alla ser jätte fina ut! Roligt att det verkar gå bra.

Ge din åsikt

Den här slog ut i natt. En av de draculor som är finast teckand i min mening.
Det är även en bra nybörjar-Dracula för den som kan hålla luftfuktigheten uppe.

Nyckelord: Dracula cordobae

7/2 -08

Från masdevallia.

Bättre bild...

7/2 -08

Va roliga de är ...ser ut som ansikten innuti...

Mycket fin var den.. grattis till den!

7/2 -08

Grattis ... håller med dig om att den är otroligt vacker.
Det blir en helt annan blomma om man vänder på den ...

7/2 -08

Jag kollade upp och ner och ser ett fladdermusansikte. Vilken rackare! Är det därifrån det fått sitt namn Dracula?

7/2 -08

Häftig!
En sådan ville man ha.
Grattis till den:)

7/2 -08

Namnet kommer från latinska Dracula som betyder "liten drake". Många liknar blommarna vid mytologiska monster och många arter bär namn efter sådana också. Tex Dracula chimaera efter monstret Chimaera som hade ett lejonhuvud, kropp som en get, en draksvans och sprutade eld.

7/2 -08

Vilken läckerhet! Doftar den?
mvh
Mikael

8/2 -08

Otroligt fin masdevallia-Grattis!
Nu kan jag sova gott i natt

8/2 -08

Läcker!

Ge ditt svar