4/10: Dracula cordobae - flaska med mögel!

4/10 -08

Nu har jag precis packat upp alla mina nyförvärv från orkide showen i Götebog. Jag är mycket nöjd med all, förutom denna...

Min Dracula cordobae flaska från Equagenera kom med en stor mögel fläck!! Nu måste jag flaska ur de pyttiga små liven och se om de klarar sig... de andra två flaskorna jag köpte från dem var fin-fina, men detta var ju lite trist.

Några bra råd? Det är väl ingen ide att vänta.... när det väl har börjat mögla är det väl kört?? Det är väl bäst att skynda sig och ta ut dem med en gång?

Tyvärr var det ingen från Ecuagenera på mässan, det var visa strul eller något så man kan ju inte prata med dem heller...

Nyckelord: Dracula cordobae, Ecuagenera, Projekt Flaskbarn, Gothenburg International Orchidshow 2008

4/10 -08

Dracula cordobae flaskbarn. Från valkyrie66.

Nu har jag plockat ur dem... Det skulle vara minst 15 st i varje flaska och jag fick 20! De är verkligen små, men alla ser jätte fina ut i alla fall. Så in i mossa, ovanpå en bädd av steriliserade leca kulor, och vatten så att det blir fuktigt och fint inne i mini-drivhuset i 90% fuktighet och 22-24 grader... Hoppas att de klarar sig!

6/10 -08

Är det inte fusk att lägga till nya flaskbarn i efterhand? Låter inge bra med mögel i flaskan, men jag blev glatt överaskad när den sista överlevande Dendrobium cyanocentrum från min första dåliga flaska har vuxit ifrån ett till två blad!
Så mögel o annat otyg betyder iaf inte säker död för flaskbarn.

7/10 -08

Nejmen Jonas, visst är det inte fusk med fler flaskbarn! Jag tycker att vi skall lägga in nyckelordet för alla flaskbarn projekt, det vore väl kul!

Jag var orolig för möglet, men i och med att jag flaskade ur dem så tror jag det blir ok, Jag offrade bara den plantan som satt mitt i möglet, resten ser bra ut (om än små). De ligger i kuvös nu tillsammans med mina 4 phal. pulchra jag plockade upp från Roellke i helgen. De var också mycket små, men burken verkade inte sluta helt tätt och agar lösningen såg lite suspekt ut så ut fick de komma. Ser bra ut hittills. Det tar väl bara lite längre tid för dem att växa till sig antar jag.

Vad kul att den lille enslingen du hade verkar ta sig. Mina D. cyanocentrum har alla satt ett eller två nya blad och rötterna ser fin-fina ut. Jag organiserade om i min barnkammare i helgen och bonusen med att försiktigt plantera om dem vara tt jag kunde inspektera rötter och alla ser jätte fina ut! Roligt att det verkar gå bra.

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av valkyrie66:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · Butik