Råd / Släkten, arter och hybrider / Doritaenopsis /

Skriv början av artikeln om Doritaenopsis Tiny Doll

Nyckelord: Doritaenopsis Tiny Doll

Inlägg med Doritaenopsis Tiny Doll som nyckelord.

Doritaenopsis tiny doll. Från emako.

Lite fler blommor och en katt. Färgen är nära nog hopplös att återge bra. I verkligheten är den nästan självlysande cerise med en len sammetsstruktur på blommorna. Plantan är köpt från bibbi och är lite släkt med Mutantens tiny doll. Min är dock inte fullt lika blomvillig, har "bara" 23 blommor och knoppar.
Katten heter Sergej och är en Russian Blue om någon är intresserad

Nyckelord: Doritaenopsis tiny doll

1/4 -13

Fin Doritaenopsis. Katten är också fin Nyfiken.

1/4 -13

Hihi fina båda två

1/4 -13

Fin Tiny Doll och fin Sergej

1/4 -13

Hahaha, detta är ju ett orkidéforum, men det är katten som min blick fastnar på!
emako, har du läst boken How to tell if your cat is plotting to kill you?

1/4 -13

Haha, svårt avgöra vem som är sötast

1/4 -13

Tack alla . Annika jag har läst lite ur boken på nätet och kan lugnt säga att jag har inte bara en, utan två, presumtiva mördare här hemma!

Ge din åsikt
Doritaenopsis tiny doll. Från emako.

 

Nyckelord: Doritaenopsis tiny doll

Prata om bilden
Från Bibbi.
Från Bibbi.

Tror jag har ett skifte i blommningen här hemma, de som började blomma kring nyår har eller kommer snart blommat ut, men här är två som blommar om för första gången hemma hos mig. Doritaenopsis Tiny Doll och Phalaenopsis equestris x (pulcherrima x equestris), den sistnämnda hade jag hoppats skulle ha lite mer equestris-lika blommor.

Nyckelord: Phalaenopsis equestris x (pulcherrima x equestris), Doritaenopsis Tiny Doll

9/6 -12

Så fina båda två, vackra i färgen! Grattis! Doritaenopsis Tiny Doll får komma till favoritlistan, jag har en blå Doritaenopsis som blommar troget.

9/6 -12

Det var glada färger

10/6 -12

Min Tiny Doll har blommat över med de tre stänglar den hade när den kom, glädjande nog så arbetar den på en ny, så jag kommer ha fler små cirisa blommor framöver. De är otroligt söta.

10/6 -12

Färgstarkt!

10/6 -12

Tiny Doll har jag för mig grenade sig en del och fortsatte blomma på de gamla stänglarna sisst. Hoppas den gör så för dig med Mutanten. Min tog rediga två år på sig att blomma om, köpte den förvisso lite ledsen och hade nog stått lite för länge på hyllan. Hoppas jag inte behöver vänta lika länge efter denna blommning.

10/6 -12

De gamla stänglarna hade börjat gulna så jag tog bort dem så den kan fokusera på den nya den jobbar på. Den verkar vara en kinkig liten madam lilla Tiny, min var i fin-fint skick när jag tog hem den (de hade alldeles nyligen fått hem dem) men ändå så tappade den hur många knoppar som helst efter hemkomst. Nu, när den har acklimatiserat sig en smula så växer den som en liten tok däremot med nya blad (två stycken på tre månader!), rötter och en ny stängel. Men den verkar en smula kinkig som sagt var, särskilt när den blommar så verkar den inte vilja bli störd. Jag har tur som inte behöver vänta i två år, men kanske efter att den nya stängeln har blommat så kan det dröja såpass länge, men det är madamen värd då hon är så fin!

10/6 -12

Jättesöta båda två. Underbara färger

Ge din åsikt


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.