Råd / Släkten, arter och hybrider / Dendrobium /

Skriv början av artikeln om Dendrobium tortile

Nyckelord: Dendrobium tortile

Inlägg med Dendrobium tortile som nyckelord.

17/6 -15

Närbild

Från Spindeln.

Närbild då den blommade

Nyckelord: Dendrobium tortile

17/6 -15

Fin blomma men absolut ingen senile. Skulle gissa på D. aphyllum.

17/6 -15

Uttrycksfull!

17/6 -15

Kanskje Dendrobium tortile?

17/6 -15

Av namnet är det bra att den inte glömmer att blomma

17/6 -15

Aj ja visst har jag skrivit fel.

Ge ditt svar
Från Spindeln.

Antal: 1 styck tillgänglig. Pris: 130 kr per styck. Frakt: Tillkommer.

Jag fick denna planta som keiki. Den har blommat, och nu sedan jag omplanterade den sist har den vuxit till sig med många nya bulber.

Nyckelord: Dendrobium tortile

17/6 -15

Hej Spindeln. Jag tror inte detta är någon D. senile, en art som karaktäriseras av kraftig och ljus behåring av bulberna - därav namnet senile (vi tenderar ju att bli vithåriga när vi blir gamla)

17/6 -15

Instämmer med Lassse, de senile jag har sett är småplantor monterade med korta just vithåriga bulber precis som Lassse beskriver & jag har för mig att blomman var gul, möjligtvis gulgrön. Orchidéhuset brukar ha D. senile.
/Mvh, I

17/6 -15

Ja ursäkta mig, jag har skrivit fel det är en tortile

Köp, diskutera och läs villkor
Från Spindeln.

Denna planta har jag omplanterat och så fin den blev, den har verkligen växt till sig men många fina bulber fast den har inte blommat sedan omplanteringen. Den har fina lavendel/rosa blommor med kronblad som skruvar sig något och med vitaktig läpp (trumpet). Den har ca 7 små bladlösa bulber som knappt syns, 5 bulber på tillväxt varav en nästan fullvuxen och 4 st färdigväxta bulber med blad. Den borde se ut som på bilden när den blommar igen.

Nyckelord: Dendrobium tortile

4/5 -15

Ingen bild syns

4/5 -15

nu syns den.....min planta är ca 25 cm hög

4/5 -15

Den är mycket fin

4/5 -15

ja det är den och lättskött dessutom

5/5 -15

Vilken blomning, grattis

6/5 -15

Fel, detta är inte min planta. Den jag har hade blommat då den fortfarande var ganska liten och då inte med så här många blommor. Jag ville bara visa hur blommorna ser ut. Nu då den blivit omplanterad och växt till sig tror jag att den kommer att bli lika fin som den på bilden, kanske finare då bulberna på min planta är tjockare. Tyvärr måste jag nog sälja den då jag inte tror den överlever en månad i trädgården utan tillsyn. jag kommer senare att lägga upp den till försäljning. Då jag har en del annat att göra först får det vänta några veckor.

15/6 -15

Det här är en söt fin planta som har blommat hos mig, den har nu växt till sig med fina bulber sedan sista omplanteringen. jag säljer den för 100kr + frakt

Ge din åsikt


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.