Råd / Släkten, arter och hybrider / Dendrobium /

Skriv början av artikeln om Dendrobium Anna White

Nyckelord: Dendrobium Anna White

Inlägg med Dendrobium Anna White som nyckelord.

19/3 -09

+ 21/3 -09

Dendrobium Anna White

Dendrobium Anna White. Från Jörgen J.

 

Nyckelord: Dendrobium Anna White, Dendrobium

Prata om bilden

Dendrobium av Phalaenopsis typ

Nu är årstiden när många Denbrobier cirkulerar runt på ICA, COOP, Interflora och ett tiotal ställen till som jag inte orkar räkna upp.

Jag har lyckats få reda på namnet på 3 av de vita hybriderna. alla tre till förväxling lika för den som inte känner till sorterna.

Har inte orkat gräva i alla andra färger och mönster, gjorde den här kollen bara lite på skoj för att se hur lätt det är att få tag i namn.

Var inte lätt på det flesta ställen, men via den minsta Interflora-butiken i Östersund så var det relativt lätt. har flera gånger fått namngivna plantor av dem, har de inte själva haft namnet har de haft den goda servicen att de kontaktat sina grossister och spårat upp namnet åt mig.

Nåväl dessa har jag hittat denna vecka:

D. Fairy White (D. Singapore White X D. Walter Oumae), registrerad och skapad av Silp O.N, 1985-01-01

D. Anna White (D. Kasem White X D. Anna Bibus), registrerad av Nakama 1996-11-26, skapad av K.Kamiya

D. Emma White (D. Singapore White X D. Joan Kushima), Registrerad av T.Orchids 2006-05-09, skapare okänd.

Nyckelord: Dendrobium Phalaenopsis, Dendrobium Anna White, Dendrobium Fairy White

19/3 -09

Dendrobium Anna White. Från Jörgen J.

Kanske ska komplettera med en bild av min egen Anna White. TYvärr vart den förra sommaren misshandlad av att trilla från andra våningen. Blev två plantor av den. De längsta bulberna gick av men det mesta var helt. Men den lyckades i alla fall få några blommor nu, så till nästa blomning hoppas jag att de nya bulberna ska bli riktigt långa och feta så de orkar blomma riktigt riktigt fint

19/3 -09

Oj, glömde av en sak, funkade inte att redigera gamla inlägget av någon anledning.

Nåväl. Finns det någon annan trevlig och vitblommande Dendrobium av Phalaenopsis-typ som är linjeavlad? Är inte så intresserad av hybrider mellan arter utan vill ha linjeavlad av en art. Spelar inte så stor roll om det är bigibbum eller någon annan från samma sektion, viktigast är att det är en art som förädlats.

19/3 -09

Oj vad snygg hon är! Håller blommorna länge? Lång blomningsperiod? Lättförökad verkar hon ju vara iallafall

19/3 -09

Hej Annica.

Jodå, nog håller blommorna rätt bra, några veckor i alla fall, beror ju lite på hur varmt plantan står och hur man vattnar och så. Exakt antal dagar som varje enskild blomma håller vet jag inte. har aldrig mätt upp tiden.

De flesta moderna hybrider av phalaenopsis-typ kan ha en rätt lång blomsäsong, oftast kan man få dem att blomma 2-3 gånger om året om man passar dem noga med ljus näring och vatten. Men själv driver jag inte mina så hårt, jag siktar in mig på 1 blomning och en längre viloperiod med mer torka och svalare placering eftersom jag inte har tillskottsbelysning på vintern, skulle annars bli för veka och svaga bulber om jag drev på dem vintrarna.

Enda tråkiga med dessaa Dendrobier är att så många plantskolor och odlare inte har namn på dem vid försäljning och trots att det finns många namngivna korsningar så är det rätt ovanligt att få tag i de flesta, är oftast Emma-typ och Anna-typ som cirkulerar världen runt och resterande får man bara tag på via specialbutiker och odlare som specialiserat sig på dessa.

19/3 -09

Jättevacker. Är dessutom omgiven av ytterligare två stiliga damer !

20/3 -09

Puffar upp den här tråden igen i hopp om att någon kan tipsa om trevliga vita linjeavlade Dendrobie arter (kloner) från sektionerna

Phalaenanthe i första hand.

och sen får vi lägga till två sektioner till eftersom en kompis till mig söker vita linjeavlade från sektionerna

Formosae
Latouria
Spatulata

Ge ditt svar


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.