Råd / Släkten, arter och hybrider / Coelogyne /

Nyckelord: Coelogyne cristata.

Hej har en snödrottning som aldrig har blommat i våran ägo men bulberna är skrynkliga å en är brun är den på väg å ge upp några bulber är släta å fina tacksam för svar mvh

Läs hela artikeln

Inlägg med Coelogyne cristata. som nyckelord.

Ni som har C. cristata, har ni börjat se några stänglar ännu? Har en som börjar bli riktigt stor & fin men bara blommat en gång för mig under de 8 år jag haft den. Bulberna är i år riktigt stora, släta & fina efter en sommar ute. Hänger i sovrumsfönstret med neråt 12-15 grader nattetid & uppåt 18-19 på dagen. Är det för varmt? Jag hoppades börja se stänglar vid det här laget.

Nyckelord: Coelogyne cristata.

17/1 -13

På mina är stänglarna 5-10 cm och plantorna bör blomma i februari, någon kanske i slutet av januari. Men det är rätt vanligt med blomning även i mars och t o m april. Dock borde stängelanlagen anas redan nu. Angivna temperaturer kan vara i högsta laget om det är en kinkig klon.

17/1 -13

På min har stänglarna hunnit till knoppstadiet på den som är lättast att få i blom,
min andra är lite kinkigare och vill ha lägre temp, den har just börjet med att sätta
stänglar.
Är din likadan som min kinkiga så kräver den en temp runt +2-5 grader några veckor
på senhösten, och runt 10-12 grader fram till att stänglarna kommer. Den har t.o.m.
klarat att bli översnöad utan problem.

17/1 -13

Tror ni det är försent att hänga upp den på vinden där det är kallare? Eller får jag vänta till nästa år & ge den en kallare höst?

18/1 -13

Du kan ju försöka, det kan ju lyckas, och den kanske kan blomma lite senare.

19/1 -14

Tänkte bara berätta att efter förra årets uteblivna blomning fick cristatan hänga ute tills det blev 3-4 grader ute nattetid och sedan i sovrumsfönstret där det kan gå under 10 grader på nätterna. I år har den minst 4 blomstänglar på gång. Tydligen var den lite mer kinkig än jag trott. Jag kommer uppdatera med bilder när (håller tummarna) den slår ut.

19/1 -14

Fyra stänglar är inte illa! Stort grattis!
Jag har numera två snödrottningar, men det är bara en av dem, som blommar med en stängel, i år. Jag är så klart nöjd med det!

Ge ditt svar


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.