Råd / Släkten, arter och hybrider / Cirrhopetalum /

Skriv början av artikeln om Cirrhopetalum Louis Sander

Nyckelord: Cirrhopetalum Louis Sander

Inlägg med Cirrhopetalum Louis Sander som nyckelord.

14/10 -08

+ 16/10 -08

Cirrhopetalum Louis Sander söndag

Utropspris: kr. Frakt: Ingår.

Sön 19/10 -08 22:15 var auktionen slut ...men 2 minuter återstår alltid vid nytt högstabud (info).

säljer en kul o lättodlad bulbophyllum/Cirrhopetalum- hybrid. den vill ha det lite som phallarna fast med lite mer ljus.
plantan har två tillväxtpunkter, dom längsta bladen e 17cm och den växer snällt i epiweb på fönsterbrädan (kan givetvis planteras i kruka). för stor för mig men jag hoppas att nån vill adoptera den. lycka till
ps titta på valkyrie66 bild av den makalösa blomman!
porto 33 kr
utrop 50 kr

Nyckelord: Cirrhopetalum Louis Sander

50,-+ porto har du av mej

55,- + frakt.

65,- bjudet

Ge ditt bud

En primär hybrid mellan (longissimum x ornatissimum) köpt på Kviberg. Nu har blomman slagit ut, visst är den tjusig!! ...och stor (ca 25 cm) och luktar svagt av hmmm 3 dagar gamla sockar (som tur är ännu så länge endast om man stoppar näsan direkt i blomman).

Cirrhopetalum är nära släkting med, och räknades upp till nyligen som del av Bulbophyllum genera. Annars hittar jag lite konfliktande råd när det gäller odling av denna på nätet... någon här på OP som har några råd? Jag täkte montera den och odla intermedärt. Vad tror ni?

Nyckelord: Cirrhopetalum Louis Sander

11/10 -08

Fantastic-bombastic Mycket roliga blommor Val!
Ps. Kolla upp vem är pappa till barnet - hos dig mamma x mamma

11/10 -08

B. ornatissimum är pappa Jag tror den ska heta Bulbophyllum numera och att Cirrhopetalum är en sektion av släktet ... men det har ju varit lite virrigt med det där.
Läckra blommor hursomhelst

11/10 -08

TACK!! Jag är jätte nöjd med denna! Javisst heter pappan ornatissimum... jag hade inte haft kaffet innan jag skrev detta inlägget i morse...

Jaaa.... Lasse, det verkar väldigt virrigt med det här bulbo/cirrhopetalum... och folk verkar dessutom ha väldigt olika odlingssätt med just denna Louis Sander. Den kom i en kruka med bark, men jag hade tänkt montera den på kork eller bark som mina andra bulbos med lite vitmossa runt de små korta rötterna. Vad tror du om det? Hur kallt klarar den vinter nätterna tro? Vissa säger intermedärt, andra varmt...

11/10 -08

Trevlig blomma.! Den har varit på min önskelista ett tag,
Hur stora blir plantorna ungefär? Bulb bladlängd?

11/10 -08

Ganska liten planta i förhållande till den stora blomman. Min är bara 20 cm om man mäter hela bulben ut till bladtopp. Min har 5 bulber.

11/10 -08

jag har en ganska stor planta till salu om nån e intresserad, me två tillväxtpunkter. den e för vidlyftig för min samling!
mvh T

11/10 -08

Hej Tribo. Hur odlar du din? Vad tycker du om hmm... doften?

12/10 -08

hej, den e ju lite för stor för mig så jag skall lägga ut den på auktion i veckan. jag har den på en epiweb platta som ligger på ett fat m lite vatten utanför mitt skåp.
doften ja, den e ju inte långt bakom dendrobium unicum ifråga om suspekta dofter

13/10 -08

valkyrie66: Jag har inte denna hybrid längre men hade en planta på den tiden då jag även odlade monterat. Hade den då som du säger på en korkbit med vitmossa, odlades snarare intermediärt än varmt och det funkade bra.

13/10 -08

Tack så mycket för det Lasse. Då fungerar det nog att odla den som jag hade tänkt mig.
tribo: ja doften är definitvt speciell, men jag tycker inte den är för hemsk faktiskt... bara lite suspekt som du säger, men inte någon blomma man stoppar näsan i...

19/10 -08

flyttar upp bilden till kvällens auktion av min planta, hoppas ingen blir sur för de

19/10 -08

Det går säkert fint tribo, då är det ju bara fler än jag som kan njuta av den härliga blomman ett tag till.

19/10 -08

Mmmm.... den tittar man gärna på mer än 1 gång!

Ge din åsikt


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.